از اطلاعیه دفتر رهبر انقلاب درباره برخی نقلقولهای غیرمستند تا بازگشت ظریفِ پزشکیان به روحانی
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، بعد از برگزاری نخستین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، تنور داغ تبلیغات رسانه ای و میدانی نامزدها بیشتر شده است و با جزئیات بیشتر از برنامه های خود برای اداره و پیشرفت کشور دفاع می کنند.
در این بسته خبری نگاهی به جدیدترین اخبار انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری و تحلیلی بر اظهار نظرهای نامزدها و جریان های حامی هر نامزد خواهیم داشت. با ما همراه باشید:
اطلاعیه دفتر رهبر انقلاب درباره برخی نقلقولهای غیرمستند و برداشتهای شخصی
دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به برخی نقلقولهای غیرمستند از رهبر انقلاب و مسئولان دفتر ایشان در رقابت انتخاباتی نامزدهای ریاستجمهوری، طی اطلاعیهای خاطرنشان کرد: نقلقولهای غیرمستند و یا برداشتهای شخصی فاقد اعتبار است.
متن اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است:
مناظره شب گذشته نسبت به مناظرههای ادوار قبلی خیلی متفاوت بود
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: با توجه به رعایت قانون از سوی نامزدها هم از نظر زمان و هم از منظر احترام به یکدیگر و مراقبت از صحبت ها، اولین مناظره چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری نسبت به مناظرههای ادوار قبلی یک گام به جلو و خیلی متفاوت بود.
یک تشکل دانشجویی:
کاندیداها انصاف و واقعبینی را رعایت کنند
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نامهای سرگشاده خطاب به نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد: در اظهاراتتان نسبت به جامعه و فضای کشور انصاف و واقعبینی را رعایت کنید. انتقاد کردن و ارائه مشکلات و نقاط ضعف کشور به جاست اما اینها نباید با سیاه نمایی و کتمان پیشرفتها و خدمات صورت گرفته همراه باشد و تنها به همان نقاط انتقادی پرداخته شود که ضعف و ناامیدی را به مردم القا کند.
نقدی بر نخستین مناظره انتخاباتی جمهور چهاردهم
مطالب مطرح شده در مناظره نخست جز در موارد اندکی فراز و فرود و چالش خاصی نداشت و هریک از نامزدها به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند که شاید بتوان گفت علت اصلی این اخلاقمداری تمهیداتی بود که رسانهملی در این دور از مناظرات و طبق تجربه به دست آمده از مناظره سال ۱۴۰۰ درخصوص محتوای آن و برای جلوگیری از تخلفات اخلاقی درنظر گرفته بود.
هرچند به گفته پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما نمیتوان کنترل کاملی روی یک برنامه زنده داشت اما سوالات مناظره انتخاباتی ۱۴۰۳ تلویزیون بهگونهای طراحی شد تا جلوی کلیگوییها گرفته شود و هر نامزد ملزم به رعایت اخلاق عمومی در ارزیابی دیدگاه سایر نامزدها باشد.
البته تشابه مبنایی نامزدها در اعتقاد به برخی اصول نیز در به تصویر کشیدن یک مناظره سالم انتخاباتی بیتاثیر نبود؛ حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و محمدباقر قالیباف با اغماض از تفاوت دیدگاهشان در برخی رویکردها همگی در یک طیف به اصطلاح اصولگرا قرار میگیرند و مسعود پزشکیان نیز گرچه اصلاحطلب شناخته میشود اما به قول خودش اصلاحطلبی است که از هر اصولگرایی اصولگراتر است.
شاید بهترین گواه این گزاره نیز جملهای است که طی چند روز اخیر در شبکههای مجازی به نقل از مسعود پزشکیان در دیدار با دانشجویان دانشگاه تهران دست به دست میشود. وی در آن دیدار به صراحت گفته بود: «من رهبری را قبول دارم و حق ندارید به کسی که قبول دارم، توهین کنید.»
در ادامه نگاهی به مهمترین محورهای صحبت های کاندیداها خواهیم داشت:
برنامه و دولت سایه
جلیلی مدتهاست با راهاندازی دولتی بهزعم خود «سایه» در صدد حل مسائل کشور و ارائه راهکار عملیاتی و علمی برای آنها بوده است و ۱۰سالی میشود که روی مشکلات کشور و ارائه راهکارهایی برای رفع آنها تمرکز دارد و داشتن برنامه، برگ برنده او در بین پنج نامزد دیگر محسوب میشود.
تجربه اجرایی
قالیباف نیز با حضور در رئوس مهم کشور در ۲۰ سال گذشته به نظر میرسد اکنون بتواند برنامهای مدون ارائه دهد و طبق آنچه در مناظره از او دیدیم به نظر میرسد در این امر تا حدودی موفق نیز بوده است.
باز شدن قفل برخی مسائل
علیرضا زاکانی نیز با داشتن سوابق اجرایی در ارکان مختلف کشور توانست با اشاره صریح به برخی مسائل کلیدی در مناظره، قفل مسائلی را در اذهان عمومی باز کند، البته بسیاری از مطالبی که توسط وی و سایر نامزدها مطرح شد باید با واقعیتهای موجود امتزاج یافته تا خروجی آن برای منافع مردم محسوستر باشد.
تاکید بر اجرای قانون
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی نیز از همان ابتدای حضورش در رقابتهای ریاستجمهوری با اشاره به حضور چندساله خود در ارکان قوه مقننه بر این امر تاکید داشت که تمام تجربیات چندین ساله خود را در این مسیر به کار خواهد گرفت و برای رفع مشکلات کشور برنامه دارد.
تداوم راه شهید جمهور
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی که به گفته خودش برای ادامه دادن راه شهیدجمهور به میدان انتخابات آمده و برنامههایش، با محوریت خانواده اما در تداوم همان خطمشی دولت سیزدهم است را میتوان چهره اخلاقمدار این دوره از انتخابات ریاستجمهوری معرفی کرد، کما اینکه در تمام مدت مناظره سعی در تبیین برنامههای خود و دوری از سیاسیبازی برای جمعآوری آرای هیجانمدار افکار عمومی داشت و دائما به سایر نامزدها دوری جستن از سیاسیبازی برای جذب رای را گوشزد میکرد.
برنامه جدیدی که نیست
پزشکیان اما با رویکرد همان جمله معروف روز نخستش، مناظرات را شروع کرد؛ اینکه قرار نیست برنامه جدیدی داشته باشد و اتکای او به برنامههای ملی تدوین شده و اسناد بالادستی نظام است و از این رو در مناظره نخست نیز همانند تمام برنامههای تبلیغاتی که تاکنون از قاب شبکههای سیما داشته است، از ارائه برنامه عملیاتی در تبلیغات خود امتناع کرد.
با رأی نمایندگان؛
سلیمی عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری شد
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، انتخاب یک نفر از اعضای هیئت رئیسه مجلس برای عضویت در هیئت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری در دستور کار قرار گرفت.
هیئت رئیسه مجلس، مجتبی یوسفی و حجتالاسلام علیرضا سلیمی را برای عضویت در هیئت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد.
پس از دقایقی علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که یوسفی از عضویت در هیئت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری انصراف داده است.
بر این اساس و با رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری شد.
توهین یک طراح به سعید جلیلی/ عصر بداخلاقی گذشته جناب بیادب!
با گذشت چند روز از ایام تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری، بهنظر میرسد این انتخابات تاکنون نسبت به دورههای گذشته اخلاقمدارانهتر است و نشانههای بدرفتاری و رفتار رادیکالی کمتر از سوی کاندیداها دیده شده است اما معلوم نیست که این در روزهای آینده و بهخصوص پس از مناظرههای بعدی (در حوزه سیاسی و فرهنگی و اجتماعی) بر همین پاشنه بگردد.
در واقع با نزدیکتر شدن به روز رأیگیری و افزایش شور و هیجان انتخاباتی در جامعه، برخی طرفداران کاندیداها بدشان نمیآید که فضا هرچه بیشتر بهسمت رادیکالیسم، بداخلاقی و لجنپراکنی برود.
در آخرین مورد که بازتابهای زیادی هم در فضای مجازی ایجاد کرد، یکی از کارتونیستهای رسانههای اصلاحطلب اقدام به کشیدن کاریکاتوری توهینآمیز از آقای سعید جلیلی یکی از نامزدهای انتخابات کرده است که این کاریکاتور با بازنشر توسط برخی سلبریتیها در فضای مجازی، موجب ناراحتی و انتقاد بخشی از افکار عمومی شده است.
با این تفاصیل و با نزدیکتر شدن به روز رأیگیری بعید نیست این رفتار و کنشهای تند، بیاخلاقیها و لجنپراکنیها بیشتر هم شود بنابراین بهنظر میرسد نامزدها بیش از پیش نسبت به عملکرد هواداران و البته آنهایی که ادای هواداری در میآورند دقت داشته باشند، شاید بهتر باشد آقای پزشکیان بهسرعت نسبت به چنین اقدام توهینآمیزی واکنش نشان دهد و آن را محکوم کند.
سوال فواد ایزدی، کارشناس میزگرد سیاسی از پزشکیان: خیلی هم از دولت سوم روحانی دور نیستید؟
ایزدی: شما گفتید دولت سوم روحانی نیستم اما الان با وزیر و سفیر دولت روحانی آمدید. آیا می دانید تعداد تحریمها بعد از برجام افزایش یافت. آقای روحانی در اردیبهشت ۱۳۹۹ در دانشگاه تهران گفتند: آمریکا کدخدای دنیا است. با کدخدا بستن راحتتر است.
درخواست دفتر روحانی از سازمان صداوسیما؛ فرصت پاسخگویی را فراهم کنید
دفتر هفتمین رئیسجمهور ایران در نامهای به رئیس سازمان صداوسیما نوشت: احتراماً به اطلاع میرساند ادعاهای مطرح شده در نخستین مناظره نامزدهای محترم انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم در شامگاه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ و برخی برنامههای دیگر توسط برخی از کاندیداها درباره دکتر حسن روحانی و دولت ایشان، مصداق بازر نشر اکاذیب و افترا علیه اشخاص حقیقی و حقوقی است که طبق قانون، کمیسیون تبلیغات انتخابات باید مهلت زمانی مشخصی برای دفاع طرف غائب در نظر بگیرد.
ادعای عجیب ظریف
تاریخ را عوض نکنید؛ مردم دیدند در سال ۹۵ و ۹۶ تورم تکرقمی شد
مشاور پزشکیان در میزگرد سیاسی اعلام کرد: اینکه گفته می شود که 800 تحریم بعد از برجام اضافه شد، یکی از این تحریم ها تحریم بنده است. تنها کشوری که از اسنپ بک برجام استفاده کرده، جمهوری اسلامی است. قانون راهبردی مجلس مانع بازگشت ایران به برجام شد. در آن 6 ماه پایانی دولت روحانی می توانستیم به برجام برگردیم. روزی که روحانی دولت را تحویل داد، غنی سازی را از 20 درصد به 60 درصد افزایش داده بودیم. قانون تلخ راهبردی مجلس باعث شد آمریکا به برجام برنگردد. در دولت شهید رئیسی، هزار تحریم به کشور اضافه شد.
اینکه وقتی رهبر انقلاب امر کردند که عبرت برجام را به مردم روایت کنید و ما هربار تمرد کردیم و توافق برجام که دستاوردی تقریبا هیچ برای کشور داشت و آثار و نتایج آن در معیشت و سفره مردم هیچ گاه مشاهده نشد، حالا باید هم برجامیان با پررویی تمام وارد میدان شوند و برجام نخ نما شده که ترامپ از آن خارج شد را به عنوان دستاورد بزرگ و تاریخی برای کشور یاد کنند.