۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۰
کد خبر: ۷۵۷۵۱۸
رستمی:

آمریکا شریک جرم اسرائیل در نسل‌کشی فلسطینی‌ها است

آمریکا شریک جرم اسرائیل در نسل‌کشی فلسطینی‌ها است
رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: نظام سیاسی و رسانه‌های آمریکایی توان توجیه و اقناع دانشجویان پیرامون سیاست‌ها و اقدامات خود و در نتیجه، مدیریت سیاسی و نرم این جنبش را ندارند و با خشونت می‌خواهند مانع از تداوم آن شوند.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در خصوص بررسی چگونگی شکل‌گیری جنبش حمایت از فلسطینِ دانشجویان و اساتید در غرب گفت: در ابتدا باید گفت سابقه جنبش دانشجویی در غرب نزدیک به یک قرن است؛ جنبش دانشجویی نوین در آمریکا از دهه 1930 شروع شده و این جنبش توانست در ماجرای جنگ ویتنام و در دهه 70 میلادی چندصدهزار نفر را برای مخالفت با جنگ بسیج کند که اتفاقا آن زمان هم نقش دانشگاه کلمبیا بسیار برجسته بود.

چرا دانشجویان آمریکایی در دفاع از فلسطین به پاخاستند؟

وی ادامه داد: در فرانسه نیز جنبش دانشجویی تاریخ قابل توجه و طولانی دارد که البته نقطه اوج بروز و ظهور آن به سال 1968 میلادی برمی‌گردد. در انگلستان نیز جنبش دانشجویی از دهه 1930 بروز و ظهور جدی‌تری می‌یابد و همسو با دیگر جنبش‌های اعتراضی در اروپا و آمریکا، در کنار مسائل صنفی، به مسائل بین المللی از جمله جنگ ویتنام می پردازد.

مقابله با جنگ، کانونی‌ترین مساله جنبش دانشجویی در غرب

رستمی کانونی‌ترین مساله مورد توجه جنبش دانشجویی در غرب را مقابله با «جنگ» و اشغالگری کشورهای غربی بوده دانست و افزود:  در مورد اخیر نیز مشاهد می‌کنید که جهت‌گیری اصلی جنبش دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا، مقابله با جنگ‌طلبی رژیم صهیونیستی و حامیان غربی آن از جمله آمریکاست.   

فعالیت جنبش دانشجویی غرب از انتفاضه اول تا 7 اکتبر

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: هر چند که توجه جنبش دانشجویی در غرب و به صورت خاص آمریکا به مسئله فلسطین سابقه چند دهه‌ای دارد، اما دانشگاه‌های آمریکا در مقاطع و دوره‌های مختلف؛ کانون حمایت از مردم مظلوم فلسطین و اعتراض به رژیم نامشروع و ضدانسانی صهیونیستی بوده است. در ماجرای شکل‌گیری انتفاضه اول در سال 1987 و جنایت‌های بعدی رژیم صهیونیستی که آخرین آن حمله به نواره غزه پس از 7 اکتبر است، جنش دانشجویی در غرب و به ویژه آمریکا، نقش کلیدی و اثرگذاری را ایفا کرده است.  

تنها فلسطین قدرت شناساندن ماهیت اسرائیل به افکار عمومی و دانشجویان را دارد

وی در پاسخ به سوالی در خصوص علت بیداری دانشجویان غربی گفت: واقعیتی غیرقابل انکار است که امروز مسئله فلسطین و مظلومیت تاریخی مردمانش، بستر اصلی بیداری و خیزیش جنبش دانشجویی شده است. امروز هیچ مسئله‌ای در جهان همچون مسئله فلسطین توان و قدرت شناساندن ماهیت رژیم صهیونیستی و هم‌ پیمانان آن به افکار عمومی و دانشجویان را ندارد. یعنی این مسئله بیش از هر موضوع دیگری، ماهیت ضدانسانی و خشونت‌ طلب نظام سرمایه‌داری و فرزند نامشروع آن یعنی رژیم صهیونیستی را به افکار عمومی نشان داد.

رستمی در ادامه اظهار داشت: آنچه در فلسطین می‌گذرد، آشکارترین نوع نسل‌کشی و نقض حقوق اولیه انسانی است و آمریکا با تامین سلاح و پشتیبانی رسانه‌ای و سیاسی از رژیم صهیونیستی، اصلی‌ترین حامی این نسل‌کشی تاریخی است. با وجود سانسور شدید رسانه‌ای، امروز افکار عمومی جهانی و دانشجویان عزیز چندین ماه است که از طریق شبکه‌های اجتماعی به صورت برخط و روزانه شاهد این نسل کشی تمام عیار، خشونت عریان و نقض همه حقوق انسانی در غزه هستند.

رفتار خشونت آمیز پلیس آمریکا، از جنبش وال استریت و قتل جورج فلوید تا حمایت از فلسطین

رئیس نهاد رهبری در دانشگا‌ه‌ها با تاکید بر اینکه نسل‌کشی در غزه، علاوه بر رژیم صهیونستی، غرب و آمریکا را در افکار عمومی دنیا رسوا کرد گفت: در این بین اما ما شاهد رفتار خشونت آمیز و خارج از عرف پلیس آمریکا با این جنبش های مسالمت آمیز هستیم. البته خشونت پلیس آمریکا زبانزد خاص و عام است و این گونه برخوردهای خشن با اعتراضات اجتماعی مسالمت‌آمیز، دارای سابقه طولانی در آمریکاست و محدود به برخورد اخیر با دانشجویان حامی فلسطین نیست. در جنبش وال استریت و یا اعتراض به قتل جورج فلوید که چند سال پیش رخ داد نیز این شکل از خشونت عریان و نامتناسب توسط پلیس امریکا دیده می‌شد.

وی همچنین گفت: در ماجرای برخورد با دانشجویان این خشونت‌طلبی فاقد توجیه است، چرا که اساسا حرکت دانشجویان کاملا مسالمت‌آمیز و مدنی است و نباید با یک حرکت مدنی، این اقدامات و رفتارهای خشن و غیرانسانی صورت پذیرد.

بررسی سه عامل خشونت سردمداران آمریکایی با جنبش دانشجویی در غرب

رستمی در پایان این خشونت را ناشی از سه موضوع دانست و گفت: اول این که نظام سیاسی و مسئولان آمریکایی از تداوم و فراگیری این جنبش مدنی و ضدجنگ و پیامدهای جهانی آن هراس دارند و به هر شیوه‌ای می‌خواهند آن را سرکوب کنند. دوم این که نظام سیاسی و رسانه‌های آمریکایی توان توجیه و اقناع دانشجویان پیرامون سیاست‌های و اقدامات خود و در نتیجه، مدیریت سیاسی و نرم این جنبش را ندارند و با خشونت می‌خواهند مانع از تداوم آن شوند. سوم این که، به دلیل سلطه شبکه و لابی صهیونیسم بر ارکان مختلف نظام سیاسی آمریکا، هرگونه اعتراض به این رژیم، خط قرمز است و به دلیل فشار لابی صهیونیستی، با واکنش سخت و غیرانسانی مواجه می‌شود.

ارسال نظرات