داروی اینترنتی؛ از گران فروشی تا مخدرفروشی!
پیامک تبلیغات فروش اینترنتی دارو برایش ارسال میشود، سریعا داروهایش را در پلتفرم ثبت میکند، ساعتی بعد دارو به دستش میرسد اما در عین ناباوری میبیند «نه تنها قیمت داروها چند برابر حساب شده بلکه تعدادی از داروها تاریخ مصرف گذشته است.» پس از تماس با پشتیبانی به او اعلام میکنند که موضوع پیگیری میشود اما با گذشت یک هفته از این موضوع خبری از پیگیری نیست!
«فروش داروهای قاچاق، تاریخ مصرف گذشته و غیرقانونی مانند داروهای سقط جنین و مخدر» بخشی از تخلفات فروشگاههای اینترنتی بود که سازمان غذا و دارو علام کرده است.
سخنگوی قوه قضاییه مسعود ستایشی چندی پیش اعلام کرد که مدیران این سکوها و داروخانههایی که مبادرت به همکاری و فروش بدون نسخه دارو کردند به «اتهام حمل، فروش و نگهداری داروهای قاچاق قرار جلب دادرسی برایشان صادر شد و پرونده متضمن کیفرخواست به دادگاه انقلاب ارسال شد.»
اما این همه تخلفات نیست؛ خرید و فروش دادههای بیماران، گرانفروشی و تشویق و تهدید پزشکان در ارتباط با تجویز یک برند خاص از دیگر نکات قابل تامل فروشی اینترنتی دارو است. مدیرکل بازرسی سازمان غذا و دارو رستمی هم میگوید «پلتفرمی که داروی ۷۷ هزار تومانی را ۴۹۵ هزار تومان میفروشد دغدغه مردم را دارد؟»
همچنین درحالی رئیس مرکز ملی بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد سیاح میگوید: «مردم با توزیع دارو در سکو راحتتر هستند» که مدیرکل امور داروی سازمان غذا و دارو محمد پیکانپور معتقد است «مسیر عرضه دارو در بستر اینترنت، مسیری نادرست است.»
درهمین حال معاون اول رئیس جمهور محمد مخبر میگوید «دولت موافق ارائه خدمات الکترونیک به مردم است اما حساسیت سلامت بالاست باید امکان نظارتها به دقت فراهم شود تا عرضه دارو از طریق پلتفرم انجام شود. باید فرایندها به لحاظ سلامتی، اطمینان بخش باشد.»