۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۷۴۶۲۰۸

آیا ایران پشت حماس را خالی کرده‌است؟

آیا ایران پشت حماس را خالی کرده‌است؟
این روزها محافل خبری و اطلاعاتی غربی با طرح مسأله انشقاق میان مقاومت سعی دارند تا معادله بازدارندگی جدیدی را برای خود تعریف کنند.

اواخر هفته گذشته خبرگزاری رویترز در تیتر اول خود به نقل از «یک مقام پشت پرده» نوشت که رهبر ایران از مسئولان حماس دلخور است، در بخشی از این خبر ساختگی آمده بود که «آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار اخیرش با اسماعیل هنیه در تهران به او گفته است شما به ما خبر ندادید می‌خواهید دست به حمله در هفت اکتبر بزنید و ما برای شما وارد جنگ نمی‌شویم و به افراد خودتان بگویید مرتباً از ایران و حزب‌الله نخواهند که وارد جنگ شویم»!

رویترز البته در میان اهالی رسانه در غرب به تولید فیک‌نیوز معروف بوده و بسیاری از تحلیلگران این خبرگزاری را منبع محافل امنیتی غربی برای تولید اخبار جعلی و جهت‌دار معرفی می‌کنند؛ این ادعا البته قابل‌تحلیل و بررسی است، زیرا همین خبرگزاری انگلیسی حدود یک هفته پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی در یک گزارش ویژه و طی گفت‌و‌گو با ۹ تحلیلگر امنیتی مدعی شده بود که «ایران پشت عملیات حماس ایستاده است»!

رونمایی از یک تاکتیک انگلیسی در غزه

انتشار اخبار پرتناقض از سوی رسانه‌های غربی در تحلیل طوفان الاقصی حکایت از آن دارد که امریکایی‌ها هنوز در درک واقعیت تحولات در فلسطین عاجز مانده و فرصت آنالیز آن را ازدست‌داده‌اند، این وضعیت باعث شده آنها همچنان سردرگم در میانه میدان به دنبال مقصر‌سازی گشته و گاهی تهران، روزهایی حماس و برخی اوقات حزب‌الله در جنوب لبنان را محرک اصلی صحنه ارزیابی کنند.

 البته سردرگمی در تحلیل ابعاد عملیات هفت اکتبر باعث شده ارتش اسرائیل در غزه با قدم‌هایی سخت و لرزان گام برداشته تا جایی که منوشه امیر سردبیر رادیو اسرائیل در توصیف آن گفته است که ایران نیروهای مقاومت را در عمق خاورمیانه به‌گونه‌ای چیده که بتواند اسرائیل را به محاصره خودش دربیاورد، اسرائیل نمی‌تواند در جبهه‌های مختلف بجنگد؛ جنگ مزمن و درازمدت بزرگ‌ترین خطر برای صهیونیست‌هاست.

 نشریه نشنال اینترست که نگاهی امنیتی و اغلب واقع‌بینانه به تحولات سیاسی دارد در تشریح این وضعیت و سرگیجه شدید غربی‌ها در دست یافتن به یک رهیافت دقیق نوشته است:

 درحالی‌که کاخ سفید حمایت قاطعانه خود از اسرائیل را اعلام می‌کند بر این موضوع که «حداقل تاکنون هیچ نشانه‌ای از دخالت مستقیم ایران در جنایات حماس وجود ندارد» پافشاری کرده است؛ اما این تا حد زیادی بی‌اهمیت است زیرا صرف‌نظر از اینکه تهران به حماس چراغ سبز نشان داده است یا خیر، حمایت طولانی‌مدت ایران از این گروه به‌وضوح مقدمات کارزار اخیر آن را فراهم کرد. علاوه بر این اقدامات حماس کاملاً با اهداف استراتژیک خود ایران همخوانی دارد.

 بهبود وضعیت داخلی و از بین بردن همگرایی اعراب و اسرائیل!

 سردرگمی در غرب در شناخت ابعاد عملیات طوفان الاقصی و دل‌نگرانی شدید از فرسایش ارتش صهیونیستی در غزه طی عملیات نامتقارن باعث شده سرویس‌های اطلاعاتی غربی با تولید اخبار جعلی و جهت‌دار سعی کنند میان ارکان مقاومت در منطقه اختلاف‌افکنی کرده و دل‌های استوار مردم فلسطین در این جنگ نابرابر را بلرزانند. البته این تاکتیک انگلیسی، اما قدیمی خیلی زود شکست خورد، پیام روشن، بدون تعارف و نیز راهبردی از سوی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خطاب به محمد الضیف فرمانده نظامی حماس تمامی راهبردهای جاری را دچار شکست کرد. سردار اسماعیل قاآنی خطاب به ابوخالد محمدالضیف گفته است: اطمینان داشته باشید که برادرانتان که در محور قدس و مقاومت با شما متحد هستند، اجازه نخواهند داد که دشمن و حامیانش، غزه و مردم آن را در یک‌گوشه تحت‌فشار قرار دهند، برادران شما که در محور قدس و مقاومت با شما متحد هستند، نمی‌گذارند دشمن به اهداف کثیف خود در سطح غزه و فلسطین دست یابد، ما به شما اطمینان می‌دهیم که به‌عنوان بخشی از حفاظت و حمایت مؤثر و مستمر از مقاومت، هر کاری را که باید در این نبرد تاریخی انجام دهیم، انجام خواهیم داد.

دو نشانه در نامه‌های ناخوانده میان فرماندهان مقاومت

 این پیام راهبردی از سوی فرمانده نیروی قدس نشان از برنامه منسجم جبهه مقاومت دارد، واقعیت آن است که روایت هماهنگی در جبهه مقاومت قابل ‌بیان نبوده و دشمن در صحنه میدانی تنها نمایی کوچک از حمایت‌های مردمی، رسانه‌ای، سیاسی، دیپلماتیک و از همه مهم‌تر اطلاعاتی را می‌تواند مشاهده کند.

 هر کدام از این ارکان در چنان سطحی از هماهنگی مشغول به کار است که دستگاه رصد امریکایی‌ها عاجز شده و چاره‌ای جز تولید شایعات ندارد، به‌عنوان‌مثال وزیر امور خارجه آنچنان در دفاع دیپلماتیک از فلسطینیان موفق عمل کرده است که برخی رسانه‌های داخلی و خارجی مجبور شدند با تولید یک خبر دروغین ماجرای استیضاح وی در مجلس را مطرح کنند، در واقعیت اما امیر عبداللهیان این روزها در سطح وزیر خارجه غزه درخشش دارد.

 استیصال دشمن از هماهنگی جبهه مقاومت باعث شده راهبرد تولید فیک نیوز و انتشار گمانه‌هایی چون خالی کردن پشت حماس مطرح شود، هدف آن است تا دل‌های استوار رزمندگان مقاومت در تونل‌های زیرزمینی دچار لرزش شده و روحیه جبهه مقاومت پایین آورده شود. نکته قابل‌توجه آنکه اساس رسانه‌ای شدن خبر سفر اسماعیل هنیه به تهران و دیدار وی با رهبر انقلاب نیز بعد از تلاش دشمن پس از سخنرانی اول سید حسن نصرالله برای القای این بود که مقاومت پشت حماس را خالی کرده، وگرنه آن دیدار هم قرار نبود رسانه‌ای شود و حتی عکس دیدار هم قدیمی است.

 نامه‌نگاری علنی فرمانده نیروی قدس با فرمانده گردان‌های القسام یک‌ سویه دیگر نیز دارد: فرمانده عملیات طوفان الاقصی یعنی محمد الضیف کسی است که در سال ۲۰۰۷ همسر و دو فرزند خود را از دست ‌داده و طی ۲۰ سال گذشته تنها یک صوت ۹ ثانیه‌ای از آرمان فلسطین از او منتشر شده و بعد از طوفان الاقصی یک نامه مبسوط منتشر کرده است.
 ضیف در این نامه نوشته است که صهیونیست‌ها به بهانه مقبره حضرت سلیمان زیر مسجدالاقصی را حفاری می‌کردند، جریان افراطی روزهای جمعه شهرک‌نشین‌ها را به مسجد آورده و یک‌بار حریم مسجد را به خون خوک آغشته کردند، مانع اقامه نماز ما شده، به خدا و پیامبر اهانت کردند، مسلمانان را از قدس شرقی اخراج کرده و مجاهدان فلسطینی را به شهادت رساندند، لذا عملیات طوفان الاقصی برای مقابله با این اقدامات شکل گرفت.

 ضیف در پایان این نامه نوشته بود که یک‌بار بمیریم بهتر است که هر روز بمیریم، این پیام روشن از سوی فرمانده شاخه نظامی حماس نشان می‌دهد که نگاه انقلاب اسلامی بر بیان فرمانده میدانی حماس حاکم شده و ادبیات او نمایندگی مقاومت را در هفت اکتبر بر عهده دارد. این ادبیات در نامه فرمانده نیروی قدس دوباره قابل ‌لمس بوده، گویی برند مقاومت به شایستگی تبلیغ ‌شده است. این روزها محافل خبری و اطلاعاتی غربی با طرح مسأله انشقاق میان مقاومت سعی دارند دوباره معادله بازدارندگی را برای خود تعریف کنند. امریکایی‌ها به‌خوبی می‌دانند هرقدر مسأله هماهنگی ارکان در غزه بالاتر باشد، قدرت مقاومت نیز افزایش خواهد یافت.

 دور جدید از عملیات صهیونیست‌ها نشان داد که دشمن سعی دارد همزمان زیرساخت‌های فکری، سخت‌افزاری و دفاعی را با هم بر هم بزند، ارتش صهیونیست تازه متوجه شده است که دو سال بدون هیچ درز اطلاعاتی، مقاومت زیر گوش آنها به‌شدت رشد کرده است و حالا با تولید فیک‌نیوز سعی دارد این عقب‌افتادگی را جبران کند. نزدیک به سه سال پیش وقتی ارتش صهیونیستی ابوالعطا، از فرماندهان جنبش جهاد اسلامی در غزه را به همراه همسرش ترور کرد و در حمله‌ای دیگر منزل اکرم العجوری، یکی دیگر از رهبران این جنبش را در دمشق هدف حمله قرار داد، جهاد پاسخ شدید راکتی و موشکی داده و مناطقی از سرزمین‌های اشغالی را برای شهرک‌نشینان به‌شدت ناامن کرد، پس ‌ازآن اقدام غرورآفرین روزنامه اورشلیم پست با هدف ایجاد انشقاق میان گروه‌های مقاومت ادعا کرد که حماس از جهاد در جنگ حمایت نکرده و این نشانه رقابت سیاسی در غزه است. البته مدتی بعد در عملیات سیف‌القدس، جهاد و حماس در بزرگ‌ترین عملیات پیش‌دستانه بیش از ۴ هزار موشک روی سر صهیونیست‌ها ریختند و علاوه برکشیدن خط بطان بر توطئه دشمن، با ترک انداختن روی سد اجتماعی در مناطق اشغالی، این رژیم موقتی را در مرحله مهاجرت معکوس قرار دادند. هماهنگی در مقاومت پس از عملیات هفت اکتبر لبه تیزی دارد که امروز بریده و فردای آن فوران می‌کند!

احسان قنبری نسب
ارسال نظرات