محرومیت زدایی و کاهش آسیب های اجتماعی، رسالت انسانی تبلیغی
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، اوایل سالهای تبلیغم بود و به مسجدی در یکی از روستای سیریک منتقل شده بودم وقتی به آنجا رفتم با یک موذن مسن و بد اخلاقی مواجه شدم که با بچه ها رفتار خوبی نداشت و آنها را از مسجد بیرون می کرد؛ بد اخلاقیهای او با بچهها و مردم و من جمله خود من تا 7 الی 8 ماه ادامه داشت.
من هربار با اینکه ناراحت می شدم ولی جبهه نمی گرفتم با مهربانی و ملاطفت به او میگفتم آینده این مسجد دست همین بچههاست و باید از حالا کاری کرد اینها با مسجد خو بگیرند، بارها پیش آمده بود حتی سر بچه ها به من هم بد و بیراه گفته بود اما من صبوری میکردم. جالب اینجاست که وقتی من میخواستم از آن مسجد به جای دیگری منتقل شوم این موذن اخلاقش بسیار تغییر کرده بود و مرا درآغوش گرفت و گریه کرد و به من گفت حالا که شما از این مسجد می روی من هم دیگر موذن این مسجد نمیمانم آنجا بود که فهمیدم با اخلاق خوب و رفتار خوش می شود قلب سخت ترین آدمها را نیز تسخیر کرد و به دست آورد.
حجت الاسلام جهانگیر رنجبری متولد سال 1367 و از طلبههای فعال در شهرستان رودان استان هرمزگان است که از سال 1393 فعالیتهای تبلیغی خود را در این استان آغاز کرده است. وی در مساجد مختلف شهرستان رودان فعالیت میکند اما مسجد محور او مسجد صاحب الزمان(عج) این شهرستان است.
تشکیل کارگروههای تحول محلات
این طلبه فعال می گوید: از 6 سال پیش طرحی با عنوان قرارگاه تحول محلات از سوی سپاه در دست اجرا بود ما این طرح را گسترده کردیم و 11 کارگروه با عناوین مختلف تشکیل دادیم برای نمونه کارگروه عقیدتی؛ این کارگروه وظیفه مشخصی دارد و در سطح مساجد محله و منطقه نماز جماعت را برپا می کند و برنامه های مناسبتی را اجرا می کند.
به گفته او کارگروه ورزش و مدارس نیز یکی دیگر از کارگروههاست که مستقیم کارهای لازم برای ورزش دانش آموزان را عهده دار است که ذیل این کارگروه، مسجد و مدارس به هم نزدیک میشوند و سعی میشود اگر در ورزش دانش آموزی مشکلی وجود دارد برطرف و ورزش مدارس را فعال کند.
محرومیت زدایی و کاهش آسیب های اجتماعی از دیگر کارهایی است که حجت الاسلام رنجبری انجام میدهد و با توجه به عقیدهای که مبنی بر مرتبط بودن سه ضلع خانه، مدرسه و مسجد به یکدیگر دارد سعی می کند مشکلات دانش آموزان و خانوادههای آنها را برطرف کند؛ به همین منظور کارگروه مصلحین خانواده را تشکیل داده که پل ارتباطی بین دادگستری و شورای حل اختلاف و مردم است که وظیفه این کار گروه شناسایی خانوادههای آسیب پذیر و کمک به رفع این آسیبهاست.
کارگروه کاهش آسیبهای اجتماعی نیز بیشترین تمرکزش بر روی طلاق است و در این بخش تلاش میشود تا با شناسایی خانوادههای آسیب پذیر مانع از طلاق والدین شده تا بچهها دچار مشکلات و آسیبهای ناشی از جدایی والدینشان نشوند؛ به همین منظور برای خانوادههای که در شرف طلاق هستند از اساتید مجرب استفاده میشود و جلساتی برگزار میشود تا خانوادهها را از طلاق منصرف کنند.
او این کارگروهها را ذیل مسجد فاطمه الزهرا(س) شهرستان تشکیل داده چراکه از میان مساجدی که در آنها فعالیت دارد در این مسجد استقبال بهتری از برنامه کارگروهها صورت گرفته است و هیات امنای مسجد نیز با وی بیشتر همراه بودهاند و همین هماهنگی و همکاری موجب شده بسیاری از اهداف کارگروه ها به ثمر برسد.
این طلبه دغدغه مند تلاش میکند تا با فعالیتهای خود در زمینه محرومیت زدایی و جلوگیری از طلاق، وظیفه و رسالت انسانی و مبلغی خود را به سرانجام برساند و در این باره می گوید: تنها با منبر و موعظه نمی شود مشکلات را برطرف کرد باید وارد میدان عمل شد تا بتوان مشکلات را ریشه ای برطرف کرد و تشکیل کارگروه ها هم به منظور پیشگیری و رفع مشکلات است؛ چراکه معتقدم اگر هدف ما رسیدن به یک جامعه مطلوب انسانی است باید مستقیم وارد میدان عمل شد و منبر یکی از راه های دعوت و هدایت است، در کنار آن باید با مردم که دچار مشکل شده اند ارتباط گرفت و چاره اندیشی کرد و تا جاییکه امکان دارد نگذاریم اتفاقات بد در زندگیها تکرار شود اینگونه خدا هم راضی تر است. بارها اتفاق افتاده وقتی با خانواده های در شرف طلاق صحبت کرده ام آنها از طلاق منصرف شده اند و گفته اند ما تاکنون کسی را نداشتیم که درباره مشکلات طلاق اینگونه با ما صحبت کرده باشد اگر چنین بود هرگز به طلاق فکر نمیکردیم.
اگر مهربان و خوش رفتار نبودی همه از دورت پراکنده می شدند تبلیغ و طلبگی و امام جماعت بودن لبریز از خاطرات شیرین و تلخ است؛ طلبه جوان حجت الاسلام رنجبری نیز خاطراتی گفتنی از زندگی تبلیغی خود دارد اما ما از او می خواهیم شیرین ترین خاطره سالهای تبلیغ خود را انتخاب کند و روایت کند که او میگوید: " در اوایل سالهای تبلیغ به سر میبردم که به مسجدی در یکی از روستای سیریک منتقل شده بودم. وقتی به آنجا رفتم با یک موذن مسن و بد اخلاقی مواجه شدم که با بچه ها رفتار خوبی نداشت و بچه ها را از مسجد بیرون و پراکنده می کرد؛ بد اخلاقیهای او با بچهها و مردم و من جمله خود من تا 7 الی 8 ماه ادامه داشت. بارها دیده بودم چطور بچهها را از مسجد دور می کند من هربار با اینکه ناراحت می شدم ولی جبهه نمی گرفتم و با مهربانی و ملاطفت به او میگفتم آینده این مسجد دست همین بچههاست از حالا باید کاری کنیم اینها با مسجد خو بگیرند نه اینکه آنها را فراری دهیم و از مسجد خاطره بدی در ذهنشان باقی بگذاریم و بارها پیش آمده بود که حتی به من هم سر بچهها بد و بیراه گفته بود اما من صبوری میکردم جالب اینجاست که وقتی میخواستم از آن مسجد به جای دیگری منتقل شوم این موذن اخلاقش بسیار تغییر کرده بود مرا درآغوش گرفت و گریه کرد و به من گفت حالا که شما از این مسجد می روی من هم دیگر موذن این مسجد نمیمانم آنجا بود که فهمیدم با اخلاق خوب و رفتار خوب می شود قلب سخت ترین آدم ها را تسخیر کرد و به دست آورد همانطور که خداوند خطاب به پیامبر خود فرمود: اگر مهربان و خوش رفتار نبودی همه از دورت پراکنده می شدند. این حقیقت دارد و واقعا با خلق خوش و مهربانی میتوان بر روی آدمها تاثیر گذاشت و این خاطره برای من بسیار شیرین و سرشار از درس بوده است."