۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۷
کد خبر: ۷۴۲۰۰۰

اعتراف دیرهنگام یک اصلاح‌طلب درباره واقعیت سفر اربعین

اعتراف دیرهنگام یک اصلاح‌طلب درباره واقعیت سفر اربعین
یک فعال اصلاح طلب به تمامی شایعات درباره مراسم اربعین حسینی از جمله حکومتی برگزار شدن این راهپیمایی و هزینه هنگفت ایران در این سفر از جیب ملت ایران پاسخ داده و بیان می‌کند:«مردم عراق خیلی در پذیرایی از زائران اربعین دست برتر و بالا را دارند و موکب‌های ایرانی در میان آن‌ها گم است.»

شایعات بسیاری درباره سفر اربعین حسینی خصوصا در فضای مجازی وجود دارد که بعضا در میان بطن جامعه نیز رسوخ پیدا کرده است. بخشی از این شایعات را روزنامه‌ و رسانه‌های اصلاح طلب با شبهه پراکنی خاص خود به جامعه القا کرده‌اند؛ روایت‌های ناصواب از این سفر مذهبی سیاسی که نشان می‌دهد این افراد اصلا درک درستی از سفر اربعین حسینی ندارند از جمله مواردی است که باعث شبهه پراکنی در این حوزه شده است.

به طور مثال «علی بیگدلی» از فعالین اصلاح طلب در سال 98 در مصاحبه با روزنامه آرمان بیان کرد:«مساله اربعین که در طی چند سال گذشته گسترش یافته به نوعی برای ایران نمایش قدرت قلمداد می‌گردید. اگر در حج حدود دو میلیون نفر شرکت می‌کردند حال برای راهپیمایی اربعین حدود سه میلیون نفر از کشورهای دیگر شرکت می‌کردند. بنابراین چنین مساله‌ای برای ایران به نوعی نمایش قدرت قلمداد می‌گردید.»

وی می‌افزاید: «از سوی دیگر هر چه بر تعداد این جمعیت افزوده می‌شد بر نفوذ ایران در عراق افزوده می‌شد. بنابراین شاید عراقی‌ها به این نتیجه رسیده بودند که حضور زوار ایرانی از یک سو و آن مناطق و نیروهای وابسته به ایران در عراق رفته رفته تا حدودی وضعیت حاکمیت عراق را متزلزل می‌کند».

اگر به ادعاهای ضدانقلاب در سال جاری درباره راهپیمایی اربعین نگاهی بیندازیم، دقیقا واگویه و تکرار همین ادعاهای اصلاح طلبان را به خوبی می‌بینیم. حکومتی بودن اربعین حسینی، قرار دادن اربعین در برابر فریضه حج و هزینه هنگفت ایران در عراق از جمله این موارد است. 

جالب اینجاست که اخیرا «پرویز پرستویی» بازیگری که در فضای مجازی مسائل ضد و نقیض و سردرگمی را مطرح می‌کند، با التقاط خاصی که نشان از نسبت دادن جز به کل است، در آستانه برگزاری این مراسم بزرگ مذهبی عملکرد حزب بعث را به کل جمعیت عراق نسبت داد و به نوعی شبهه پراکنی کرد.

حالا «الیاس حضرتی» دبیر کل حزب اعتماد ملی که خود در راهپیمایی امسال اربعین حسینی به دعوت نخست‌وزیر عراق حضور داشته و از نزدیک واقعیت ماجرای این مراسم بزرگ مذهبی سیاسی را مشاهده کرده، اگرچه دیر اما به طور کاملا قابل تاملی بر روی همه این شایعات خط بطلان کشیده است. 

در روایت این فعال اصلاح طلب از سفر به اربعین حسین آمده است: «به نظر شخصی‌ام اگر امریکایی‌ها حمله نظامی علیه عراق نمی‌کردند، امکان نداشت تا به امروز هم صدام سقوط کند، این تفسیر و تحلیل من در رابطه با شرایط این کشور است، صدام کاملا سوار بر اوضاع بود، نه شیعه‌ها با وجود در اختیار داشتن 60درصد از شمار جمعیت و نه 20درصد کردها هیچ کدام کاری از دست‌شان بر نمی‌آمد، درحالی که صدام با استفاده از 20 درصد اهل تسنن عرب‌زبان تمام حزب بعث را در قبضه خود داشته و بر اقتصاد و امنیت و سیاست کشور حکومت می‌کرد.»


وی درباره شایعه هزینه هنگفت کشورمان در عراق برای برگزاری این راهپیمایی بیان می‌کند: « مردم عراق خیلی در پذیرایی از زائران اربعین دست برتر و بالا را دارند، تصوری که من خودم هم داشتم آن بود که فکر می‌کردم موکب‌ها بین ایرانی‌ها و عراقی‌ها به شکل 50درصد تقسیم شده باشند، آنچه من به شکل میدانی از این واقعه دیدم آن است که ترکیب جمعیت حاضرین در این مراسم 20 میلیون نفر که متعلق به عراقی‌ها است، 5 میلیون از خارج از عراق آمده بودند، از این تعداد حدود 4 میلیون و 20 هزار نفر از ایران رفته‌اند، بقیه هم از پاکستان و افغانستان و یمن و بحرین و کویت و... آمده بودند.»

این فعال اصلاح طلب تصریح می‌کند: «مساله اینجاست که تمام عراقی‌ها خانه‌های‌شان را دراختیار زوار قرار داده بودند، تمام عراقی‌ها، مساجد، مدارس، خانه‌های خود را دراختیار زوار قرار داده بودند. تمامی مغازها به کل تبدیل به موکب شده بودند، همه دارند کباب می‌دهند، همه دارند شیر می‌دهند، همه دارند فرنی می‌دهند، همه دارند آش توزیع می‌کنند. این موکب‌ها یکی و دو تا نیستند، آن‌قدر زیاد هستند که موکب‌های ایرانی در آن میان گم هستند، بزرگ‌ترین موکب ایرانی موجود در آنجا، هر وعده 5 هزارتا غذا توزیع می‌کرد، 5 هزار پرس غذا تعداد کمی نیست اما در مقابل 5 میلیون زائر رقم زیادی محسوب نمی‌شود. موکب‌های دیگری هم بودند اما 5 هزار پرس نمی‌توانستند توزیع کنند، پس این خدمات در مقابل حجم عظیم زائران عددی محسوب نمی‌شود که این‌گونه تبلیغات منفی علیه این زیارت صورت گرفته و ادعا می‌شود که همه سهمیه کالاهای ایران به آنجا برده شده است، چون در مقابل عظمت جمعیت اصلا رقمی نیست.»

وی می‌افزاید: « نکته آخر اینکه اربعین یک عظمت ایجاد کرد، به هر شکل شیعه به عنوان یک مکتب و مذهب و به عنوان یک جریان که اعتقاداتی به زیارت اهل‌بیت دارد و ایرانی‌ها عاشق آن هستند تا آنان که قادر به زیارت هم نبودند به این امر نایل شوند و افراد حداقل یک بار در طول عمر خود به این زیارت مشرف شوند. این مراسم اربعین فرصتی را ایجاد کرد تا آنانی که حتی در طول عمر خود از مرز خارج نشده‌اند یا حتی پای خود را از استان خود یا شهر و روستای‌شان بیرون نگذاشته‌اند، یک بار با کمترین هزینه به یک کشور دیگر رفته تا آنجا ملاحظه کنند که چه خبر است، چقدر جمعیت زیاد است، چقدر عاشق اباعبدالله زیاد است.»

حضرتی در انتهای روایت خود از سفر اربعین سال جاری بیان می‌کند: «درپایان از تمامی مدیران و مسوولان کشور خودمان مخصوصا از عزیزان نیروی انتظامی که در این طرف مرز توفیق خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی را برعهده داشتند و امسال به‌مراتب بهتر از سال‌های قبل این مهم را به سرانجام رساندند تقدیر و تشکر می‌کنم و خسته نباشید و دستمریزاد عرض می‌کنم.»

احسان قنبری نسب
منبع: فارس
ارسال نظرات