آثار پیاده روی اربعین با استناد به قرآن کریم
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، پدیده شگفت انگیز «پیادهروی اربعین» به شکل گسترده و تشکیلاتی کنونی، آثار فراوانی در ابعاد مختلف دارد که به چند مورد میپردازیم:
1- قدرت نمایی جهانی شیعه: این حرکتِ دشمنشکن، از مصادیق توصیههای قرآنی است که به قدرتنمایی در مقابل دشمن تأکید می کند: وَ لْيَجِدُوا فيكُمْ غِلْظَةً (توبه/۱۲۳).
2- موجب خشم و وحشت دشمن: قرآن کریم، توصیه مینماید که مسلمین باید به مسیری گام نهند که موجب خشم و وحشت دشمن میشود: وَ لا يَطَؤُنَ مَوْطِئاً يَغيظُ الْكُفَّار (توبه/۱۲۰). و لذا پیادهروی اربعین، از مصادیق این آیه شریفه است. به همین خاطر، دشمنان با شیوههای گوناگون، در تلاشاند که آن را کمرنگ کنند.
3- تجلی ایثار و فداکاری: شیعیان عراقی و ...، پسانداز و داراییهای خود را در اختیار زوار قرار میدهند گرچه خود به آن نیاز داشته باشند: وَ يُؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ كانَ بِهِمْ خَصاصَة (حشر/۱۰).
4- تحقق اتحاد جهانی شیعه: در جاده ۸۰ کیلومتری، شیعیان و سایر مسلمانان در کنار هم صحنه زیبایی از وحدت و انسجام جهانی را به وجود آورده به ندای آیه ۱۰۳ آلعمران لبیک میگویند: وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَميعاً وَ لا تَفَرَّقُوا.
5- عملی شدن بسیاری از آموزههای اسلامی: نظیر میهماننوازی، مدارا، صبر، ازخودگذشتگی و... که در این سفر عملاً خود را نشان میدهد.
6- زمینه سازی ظهور: تحمل سختی های این سفر زیارتی (گرما و سرما و...) نمونهای از تمرین و آمادگی برای سربازی در رکاب حضرت ولی عصر(عج) به شمار می رود؛ چرا که این پیاده روی جنگ ترکیبی علیه دشمن به شمار می رود.
از کاروان عشاق، در پیادهروی اربعین، جا نمانیم.
علیاکبر صیدی