«محفل» و «حسینیه معلی» نمایانگر همافزایی دین و رسانه هستند
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، در نشستی با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، وحید جلیلی قائم مقام فرهنگی رئیس رسانه ملی و محسن برمهانی معاون سیما از عوامل و مداحان حاضر در فصل چهارم برنامه حسینیه معلی تقدیر شد.
پیمان جبلی در این نشست با بیان اینکه آنچه باعث رویش و توفیق برنامههایی چون حسینیه معلی میشود چیزی جز اخلاص نیست، گفت: دو عنصر اخلاص و بصیرت بود که باعث شد بعد از گذشت صدها سال از نهضت حسینی، یک انقلاب بزرگ شیعی از سوی امام خمینی(ره) رقم بخورد و امروز بعد از 44 سال، ریشه این میراث امام خمینی(ره) گستردهتر و این شجره طیبه روزبهروز قوی تر میشود. ظرفیت رسانه در فضایی مبتنی بر بصیرت و اخلاص منجر به یک هم افزایی و ساخت برنامهای چون حسینیه معلی میشود و از این پس هم تکثیر و نماینده یک گونه برنامهسازی خواهد شد.
همافزایی دین و رسانه در «حسینیه معلی»
رئیس صداوسیما همچنین به همافزایی دین و رسانه در برنامههایی همچون «محفل» و «حسینیه معلی» اشاره داشت و افزود: برنامههایی چون حسینیه معلی و محفل نمایانگر همافزایی و مکمل همدیگر شدن دین و رسانه هستند. حسینیه معلی ۳۰.۶ درصد مخاطب داشت و به ریشههای دوره تحول که بر مبنای منویات رهبری و دو محور هویت محوری و عدالتگستری گسترده شده، توجه کرد.
مصادیق هویت و عدالت در این برنامه دیده شد
جبلی با بیان اینکه حسینیه معلی چارچوبشکنی کرد و مخاطبشناسی دقیقی داشت و هویتشناسی جامعه ایرانی را مدنظر قرار داده بود نیز گفت: مصادیق دو شعار اساسی هویت و عدالت به عنوان سرمشق و الگوی تحول به خوبی در این برنامه دیده شد. وجه عدالت گستری در نمایاندن و در قاب رسانه آوردن آیینها و مناسک حسینی از نقاط مختلف کشور بود و نگاه امتی و جهانی بودن دعوت اسلام و مکتب اهل بیت(ع) نیز در آن دیده میشد.
نمایش لایههای اجتماعی و مردمی ایران اسلامی
وحید جلیلی، قائم مقام فرهنگی رئیس رسانه ملی نیز در این نشست گفت: در جنگ نرم با دو جریان «ایران منهای اسلام» و «اسلام منهای انقلاب» مواجهیم و گاهی دو جریان تجدد و تحجر با یکدیگر علیه انقلاب اسلامی متحد میشوند. در حسینیه معلی، لایههای اجتماعی و مردمی ایران اسلامی و اسلام انقلابی را در جلوهای متنوع، چشم نواز، دلنشین و الهام بخش میبینیم و همین است که سراب تمناهای توهمی متجددین و متحجرین را رسوا میکند. در مدیریت فرهنگی به این گونه مواضع ذوالفقاری که همزمان دو طرف جنگ نرم را آماج کند نیاز داریم.
محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی نیز با بیان اینکه این دوره از حسینیه معلی تفاوتهای جدی با دوره قبل داشت، گفت: توجه به آیین و مناسک عزاداری سراسر ایران یکی از همین محورها بود و معتقد بودیم نباید مراسم عزاداری را فقط از تهران در قاب رسانه ببینیم. جمعیت بسیاری به عنوان عزادار در فضای استودیویی حضور یافتند و این خود یک خلق فرم و اتفاق ویژهای بود.
پرمخاطبترین برنامه محرمی تاریخ صداوسیما
برمهانی با اشاره به اینکه مداحان حاضر در برنامه را به عنوان مداح نمیدیدیم بلکه به عنوان همکار خودمان میدیدیم، اظهار کرد: تعزیه در فصلهای گذشته مورد توجه بود و در این فصل هم به آن پرداخته شد. جنبههای معارفی در کنار مناسک را در حسینیه معلی شاهد بودیم و با اقبال هم مواجه شد. این برنامه پرمخاطبترین برنامه محرمی تاریخ صداوسیما بوده است و یک دستاورد بزرگ بود و امیدوارم پسندیده باشند و خریده باشند آنها که قرار بوده بپسندند و بخرند.
سیدبشیر حسینی، سردبیر محتوایی حسینیه معلی نیز در رابطه با این برنامه گفت: اصرار داشتیم کار تیتراژ نداشته باشد و در انتها خواسته بودیم مردم فقط برای عوامل حسینیه معلی دعا کنند. ما گفتیم عنوان دیگری نداریم جز اینکه خادم این حسینیه هستیم و تنها آقای ستودگان برای پاسخگویی به رسانهها معرفی شدند.
به گزارش فارس، فصل چهارم «حسینیه معلی» با اجرای نجمالدین شریعتی و با حضور سیدمجید بنیفاطمه، عبدالرضا هلالی، میثم مطیعی و مهدی رسولی، از سهشنبه ۲۷ تیر همزمان با شب اول ماه محرم تا شام غریبان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام روی آنتن شبکه سه سیما رفت.
پیشتر علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم نیز فصل جدید برنامه «حسینیه معلی» را «در کنار روضه خوانی و ذکر فضائل و مصیبت اهل بیت(ع)، نمایشگر فرهنگ اصیل و سنتهای دیرین اقوام و اهالی شهرهای مختلف ایران و محبان سیدالشهداء در سایر بلاد اسلامی» دانسته بود.