۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۴
کد خبر: ۷۳۹۱۰۲
امیرعبداللهیان:

منطقه نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی بی تفاوت نبوده و نخواهد بود

منطقه نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی بی تفاوت نبوده و نخواهد بود
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حاکمان جعلی رژیم صهیونیستی درک کرده‌اند که هیچ اقدام آنها بی پاسخ نخواهد بود، گفت: منطقه نسبت به تحرکات این رژیم بی تفاوت نبوده و نخواهد بود.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در محل وزارت امور خارجه میزبان «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه بود، بعد از دیدار و گفت‌وگو با همتای خود در نشست خبری مشترک حضور یافت.

براساس اعلام سفارت ایران در دمشق سفر هیأت سوریه به تهران به منظور پیگیری مصوبات سفر آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.

حسین امیرعبداللهیان در این نشست خبری به تشریح رایزنی‌های انجام شده در دیدارش با همتای سوری پرداخت.

وی در ابتدای این نشست خبری ضمن خیرمقدم به فیصل المقداد عنوان کرد: در این سفر علاوه بر فیصل المقداد دو تن از اعضای کابینه سوریه حضور دارند وزیر اقتصاد و وزیر ارتباطات و تعدادی از معاونان و مدیران کل وزارتخانه‌های مختلف اقتصادی و بازرگانی سوریه. همزمان با گفت وگو با وزیر خارجه سوریه نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را به ریاست بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و همتای ایشان در وزارت راه و شهرسازی در تهران شاهد هستیم.

وزیر خارجه بیان کرد: یکی از اولویت‌های مشترک ما پیگیری توافقات روسای جمهور دو کشور در سفر رئیسی به دمشق است که در دستورکار قرار دارد. در هفته‌های گذشته با کوشش سفرای دو کشور و با پیگیری مستمر وزرای کابینه در دو کشور شاهد پیشرفت‌هایی در اجرایی کردن توافقات اقتصادی، تجاری و فناوری بین دو کشور هستیم.

امیرعبداللهیان با اشاره به سفر زوار ایرانی به سوریه و تحولات اخیر در مناسبات دو کشور گفت: تقویت همکاری‌های بخش خصوصی و تجار دو کشور و افزایش پروازهای هوایی دو کشور و برخوداری تجار از حذف تعرفه‌های تجاری با هدف افزایش حجم تبادل تجاری بین دو کشور به موازات توسعه همکاری‌های اقتصادی در حوزه ترانزیت از موضوعات پیشرفت کرده در جریان پیگیری‌های هفته‌های گذشته بین دو کشور است. برای پیگیری دقیق‌تر و مستمر روسای جمهور دو کشور و بهره‌مندی دو کشور از منافع همکاری‌های تجاری و اقتصادی،کمیته مشترک اقتصادی، کمیته علم و فناوری، کمیته مالی و کمیته حقوقی پیگیر موضوعات فیمابین هستند.

وی افزود: در خصوص آخرین تحولات مرتبط با سوریه و منطقه و برخی موضوعات بین‌المللی بحث و تبادل نظر داشتیم. 

زنگ خطر تحرکات تروریستی

وزیر خارجه گفت: عملیات تروریستی اخیر در منطقه سیده زینب در دمشق و عملیات تروریستی در پاکستان را به ملت و دولت دو کشور تسلیت می‌گویم و این اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنم. باید زنگ خطری که در تحرکات تروریستی به صدا در آمده را باید جدی بگیریم و به اقدامات منطقه‌ای و جهانی برای مبارزه با تروریسم ادامه دهیم.

امیرعبداللهیان افزود: ایران به تلاش‌ها و حمایت‌های خود برای تحقق صلح، ثبات و امنیت پایدار در منطقه با قوت ادامه خواهد داد.

وی درباره رایزنی‌هایش با همتای سوریه‌ای گفت: لزوم ادامه نشست‌های روند آستانه در این جلسه مورد تأکید قرار گرفت. تحولات مرتبط با نشست آستانه را مورد توجه قرار دادیم. اخیرا نشست بیستم کارشناسان ارشد آستانه برگزار شد و اتفاق نظر وجود دارد که این فرمت به فعالیت خود ادامه دهد و در برنامه‌ریزی‌های نشست در سطح وزرای خارجه و روسای جمهور چارچوب آستانه در دستورکار مشترک همه طرف‌ها قرار دارد.

رژیم صهیونیستی اصلی‌ترین منبع بی ثباتی در منطقه

امیرعبداللهیان اضافه کرد: حملات مکرر رژیم صهیونیستی به سرزمین سوریه و تداوم این حملات را صریحا و قویا محکوم می‌کنیم. این رژیم اصلی ترین منبع بی ثباتی در منطقه است. این رژیم بقای تصنعی خود را ناشی از جنگ افروزی در منطقه می‌داند. حاکمان جعلی رژیم صهیونیستی درک کردند که هیچ اقدام صهیونیست‌ها بی پاسخ نخواهد بود. منطقه نسبت به تحرکات رژیم صهیونیستی بی تفاوت نبوده و نخواهد بود.

وی بیان کرد: ایران قاطعا از حق مردم سوریه برای حمایت از استقلال و حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور حمایت می‌کند و معتقدیم حضور نظامی کشورهای خارجی در سوریه هیچ کمکی به ثبات و امنیت در این کشور و در منطقه نخواهد کرد.

حضور نظامی در خاک سوریه راه‌حل نیست

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: نگرانی‌های کشور همسایه و برادر ترکیه را در خصوص امنیت مرزهای مشترک سوریه و ترکیه به خوبی درک می‌کنیم ولی معتقدیم حضور نظامی در خاک سوریه راه‌حل نیست. چارچوب نشست‌های چهارجانبه روسیه، سوریه، ترکیه و ایران را مناسب‌ترین مسیر دیپلماتیک برای توافق و استقرار امنیت در مرزهای مشترک سوریه و ترکیه می‌دانیم. نیروهای اشغالگر آمریکایی جز تشدید ناامنی در سوریه و حمایت از تروریست‌ها در ادلب دستاورد دیگری در منطقه نداشتند و خروج فوری نیروهای نظامی و اشغالگر آمریکا از خاک سوریه را کمکی بزرگ به ثبات و امنیت این منطقه می‌دانیم.

امیرعبداللهیان افزود: بر بازگشت فوری و امن آوارگان سوری به مناطق قبلی خود تأکید داریم و معتقدیم برخی کشورها  وطرف‌های غربی که مانع بازگشت آوارگان هستند و با بودجه‌های سازمان ملل آنها را به تشویق در ماندن بیرون از سوریه می‌کنند، باید از این رویکرد خود دست بردارند و به بازگشت آوارگان کمک کنند.

تلاش ایران و روسیه به عنوان تسهیلگر

وزیر خارجه در پاسخ به سؤالی گفت: این پیشنهاد مطرح است که نیروهای نظامی ترکیه طبق جدول زمانبندی شده از اراضی سوریه خارج و به مناطق مرزی خود بازگردند و متقابلا مقامات عالی سوریه و رئیس جمهور این کشور این منطق را پذیرفته‌اند که همزمان با عقب نشینی و خروج نیروهای نظامی ترکیه از خاک سوریه نسبت به تضمین امنیت مرزهای مشترک اقدام کنند. ایران و روسیه هم به عنوان تسهیل کننده و ضامن در این مسیر به تلاش‌های خود ادامه می‌دهند. پیشنهاد کردیم مرحله جدید کارشناسان ارشد و وزرای خارجه برگزار و شاهد پیشرفت در پی‌گیری ایده‌های عملی برای بازگشت ثبات و امنیت به مرز سوریه و ترکیه می‌شود،‌ باشیم.

پروژه‌های مختلفی با سوریه توافق شده

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره حجم روابط تجاری بین ایران و سوریه بیان کرد: سوریه به دلیل برخورداری از امکانات قابل توجه، از امتیاز ویژه در غرب آسیا برخوردار است. پروژه‌های مختلفی را با دولت سوریه توافق کردیم و همکاری‌ها در زمینه بندری، معدنی، تلفن همراه و فناوری‌های پیشرفته از پروژه‌های مشترک در دستورکار دو کشور است. احداث نیروگاه برق در سوریه مشکل برق سوریه را کاهش داده و برای شرکت‌های ایرانی دارای سودآوری و توجیه اقتصادی است. با توجه به ظرفیت‌های موجود بین دو کشور در خصوص افزایش فزاینده تبادل تجاری به خصوص بین بخش خصوصی کارها در مسیر درست خود در حال پیشرفت است.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به سؤالی درباره ارتقای روابط اقتصادی بین ایران و سوریه و بحث ترانزیت بین ایران،‌عراق و سوریه خاطرنشان کرد: یکی از خطوط محوری و راهبرد ترانزیتی که بین ما توافق شده و هر روز فعال‌تر می‌شود مسیر زمینی ترانزیتی ایران به عراق سوریه و لبنان و از لبنان به سمت دیگر کشورها جریان دارد. در ماه‌های گذشته شاهد موانعی بودیم و با همکاری دولت های سوریه و عراق بخشی از این موانع برطرف شده و مصمم هستیم این مسیر برای گسترش همکاری‌های اقتصادی روز به روز تقویت شود.

وی گفت: کمیته‌های مختلفی برای پیگیری و اجرایی شدن سند جامع بین ایران و سوریه به ویژه با تمرکز بر همکاری‌های تجاری، فناوری و ترانزیت و سایر حوزه‌های مرتبط تشکیل شده و کار در حال انجام است.

وزیر خارجه در پایان خاطرنشان کرد: ما امروز ساعت ۱۶:۳۰ نشست وزرای خارجه کشورهای اسلامی از مبدأ جده به صورت مجازی خواهیم داشت. هدف از برگزاری این نشست که به پیشنهاد ایران، عراق و عربستان با همراهی وزرای خارجه کشورهای اسلامی از جمله سوریه و دیگر کشورها برگزار می‌شود بررسی اهانت به کتب آسمانی و قرآن و ارسال پیامی قوی و بازدانده به صورت جمعی به دولت‌ها و کشورهایی است که با اجازه دادن به هتک حرمت کتب آسمانی به افراط گرایی دامن می‌زنند.

ارسال نظرات