بر این اساس، جشنواره پانزدهم از ساعت 17 روز جمعه 7 بهمن ماه 1401 با نمایش آثار منتخب هنرمندان بهطور رسمی فعالیت خود را آغاز میکند. در این دوره از جشنواره مجموعاً 440 اثر از 274 هنرمند در دو بخش «طوبای زرین» و «قلهها» روی دیوار خواهد رفت که دربرگیرنده آثاری از هنرمندان رشتههای مختلف تصویرسازی، حجم، خوشنویسی، طراحی گرافیک، عکاسی، کارتون و کاریکاتور، نقاشی و نگارگری است.
یکی از نکات قابل توجه درباره جشنواره پانزدهم به بخش «تجسم هنر» یا فجر استانی با دبیری سیدمصطفی زراوندیان مربوط میشود، بدین ترتیب، امسال برای نخستین بار بخش «تجسم هنر» با حضور و مشارکت کلیه استانهای 32گانه برگزار خواهد شد، این درحالی است که این بخش در دوره چهاردهم با مشارکت 30 استان برگزار شده بود. در بخش «تجسم هنر»، نگارخانههای استانهای سراسر کشور پذیرای آثار منتخب هنرمندان استان خواهند بود.
نکته قابل توجه دیگر درباره پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر این است که امسال برای نخستین بار، رشتهای با عنوان «حجم» از ترکیب سه گرایش مجسمهسازی، چیدمان و سفال و سرامیک میان رشتههای هنری جشنواره مطرح میشود، درحالی که در جشنواره چهاردهم مجسمهسازی و سفال و سرامیک بهعنوان دو رشته مستقل و چیدمان ذیل رشته هنرهای جدید ارائه شده بودند. سیدعباس میرهاشمی دبیرکل پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در توضیح این تغییر، معتقد است که امتزاج رشتهها با یکدیگر امری ناگزیر بوده و بهدلیل حذف دیوارهای موجود میان رشتههای هنری صورت پذیرفته است.
سومین نکته در ارتباط با جشنواره پانزدهم، به ایجاد بخشی با عنوان بخش ویژه «قلهها» با دبیری سیدمحمدرضا میری بازمیگردد. این بخش سال گذشته در قالب بخشی جنبی «ایثار و فداکاری» ارائه شده بود اما امسال با تغییر نام، پذیرای حضور هنرمندانی است که آثار خود را حول موضوعاتی چون علم و فرهنگ، فداکاری، مشاهیر، مفاخر، دستاوردها، زیباییهای اقلیم ایران و شاخصههای افتخار ایران و ایرانی خلق کردهاند.
گفتنی است که نمایشگاه آثار منتخب هنرمندان حاضر در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا 28 بهمن جاری ادامه خواهد داشت.
علاقهمندان جهت بازدید از این نمایشگاه میتوانند همهروزه (بهجز روزهای 15 و 22 بهمن) از ساعت 10 الی 18 به خیابان ولیعصر(عج)، نرسیده به خیابان طالقانی، فرهنگستان هنر، مؤسسه فرهنگی هنری صبا مراجعه کنند.