تدبیر بزرگسال حکیم با تجربه و نیروی جوانی
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مولوی عبدالحمید در صحبتهای تحریکآمیز خود در خطبههای نماز جمعه گفت: انسان های سالخورده ۸۰ ساله برای جوان امروزه نمی توانند تصمیم بگیرند باید خود جوانان تصمیم بگیرند. نسل جدید شرایط جدیدی دارد و یک انسان پیر نمی تواند برای جوانان تصمیم بگیرد.
در یادداشتی به نقد این سخنان مولوی عبدالحمید پرداخته شده که متن آن بدین شرح است:
تدبیر بزرگسال حکیم با تجربه و نیروی جوانی
آموزه های نبی مکرم اسلام(ص) بر بزرگداشت و تکریم و بهره مندی از آرا و تجارب و نظرات و ارشادات حکیمانه بزرگسالان فرزانه و دانشمند به ویژه بزرگان دین تاکید دارد.
پيامبر خدا(ص) می فرماید:
مِن إجلالِ اللّه ِ إجلالُ ذي الشَّيبَةِ المُسلمِ .
احترام نهادن به مسلمان سالخورده، احترام به خداوند است.
و نیز می فرماید:
إنَّ مِن إجلالِي تَوقِيرَ الشَّيخِ مِن اُمَّتي.
احترام نهادن به سالخورده امّت من، احترام نهادن به من است
وَ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: اَلشَّيْخُ فِي أَهْلِهِ كَالنَّبِيِّ فِي أُمَّتِهِ ودر روایات دیگر الشیخ فی بیته _ الشیخ فی جماعته_ العالم فی قومه_ العالم فی اهله_ امده است قدر متیقن این روایات این است که اگر بزرگسال عالم دین باشد مانند پیامبر در جامعه خویش شمرده می شود. ودر روایت نبوی دیگری در کنز العمال آمده است:
العُلَماءُ مَصابيحُ الأرضِ، و خُلَفاءُ الأنبياءِ، و وَرَثَتي و وَرَثَةُ الأنبياءِ.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله می فرماید: عُلما چراغ هاى روى زمينند و جانشينان پيامبران و وارثان من و وارثان پيامبران.
هم چنین امیر المؤمنين علي بن ابي طالب عليه السلام بر اساس كلمات قصار نهج البلاغه می فرمایند: رَأْيُ الشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ الْغُلَامِ وَ [يُرْوَى] رُوِيَ مِنْ مَشْهَدِ الْغُلَامِ
و امیرالمؤمنين فرمود: تدبير و تصمیم بزرگسال با تجربه را از چالاکی و تحرک جوان دوست تر دارم.
[در روايت ديگر آمده]: از حضور جوان در میدان جنگ دوست تر است.
به گفته ابو الطيب المتنبی:
الرّأْىُ قَبْلَ شُجاعَةِ الشَّجْعانِ * هُوَ أوَّلٌ وَهِىَ الْمَحَلُّ الثّانى
فَإذا هُما اجْتَمَعا لِنَفْس مَرَّةً * بَلَغَتْ مِنَ الْعُلْياءِ كُلَّ مَكان
علم و تجربه پيش از شجاعت شجاعان است آن اول است و اين در محل دوم قرار دارد.
ولى هنگامى که هر دو با هم براى شخص نیرومندى جمع شوند به بالاترین محل صعود مى کنند.
بحمد الله و له المنه ملت بزرگ ایران از حکما و فرزانگان و دانشمندان و فقها و سیاستمداران و چهره های ماندگار بزرگسال زیادی برخوردار است که قدر آنان را می داند.
امام راحل در دهه چهل در میان سالی انقلاب اسلامی را رهبری و دربزرگسالی با بهترین و حکیمانه ترین تصمیمات کشور را از طوفان حوادث و فتنه ها وخطرات حفظ و الگوی تمدن نوین اسلامی را بر پایه اندیشه صائب و علم وافر و تجربه و زمان شناسی طراحی کردند و امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مد ظله العالی با عقلانیت و معنویت و عدالت و فقاهت و حکمت و هوشمندی و اندیشه متعالی و دانش و فرزانگی و اقتدار و تجربه سرشار و شجاعت و میدان دادن به جوانان در مدیریت؛ الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی را راهبری می کنند. او عبد صالح خدا و ولی خدا و عارف بالله و مجاهد فی سبیل الله و موید من عندالله است.
اجرایی کردن راهبردهای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با بهره مندی از همه ظرفیتهای ملی آینده روشن ملت ایران را تضمین می کند.
به جای سخنان مغالطه آمیز و عوام فریبی، شایسته است در جهت رشد علمی و اخلاقی و انسجام و وحدت و همدلی و تقویت امنیت و مقابله با فتنه و اختلاف و تقویت تولید و اشتغال و خدمت به ملت به ویژه خدمت به محرومین و تلاش برای اصلاح درونی و تحقق عدالت و مبارزه با فساد در میان مخاطبان تاثیر گذار بر آنان و ترویج سبک زندگی اسلامی کوشش کنیم.
بی ادبی و گستاخی و درشت گویی به ساحت مقدس مردان خدا به معنای شجاعت و درست گویی نیست، بی انصافی و نمک خوردن و نمک دان شکستن است.
بی ادبی به بزرگان و حکیمان و فرزانگان که حق بزرگی بر همه افراد جامعه دارند؛ بی خردی و رفتاری غیر اخلاقی است و فرجام نیکی ندارد.
از خدا جوییم توفیق ادب
بیادب محروم گشت از لطف رب
بیادب تنها نه خود را داشت بد
بلک آتش در همه آفاق زد
هر چه بر تو آید از ظلمات و غم
آن ز بیباکی و گستاخیست هم
هر که بیباکی کند در راه دوست
رهزن مردان شد و نامرد اوست
والعاقبة لاهل التقوى واليقين
خودش چرا ول کن سیستان نیست