مادیات و مسائل دنیوی نباید انسان را مجذوب خود کند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام محسن ملکی ابرده، استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان، امروز، در جمع طلاب حوزه علمیه امام موسی کاظم(ع) شهرستان جاجرم، اظهار داشت: قرار گرفتن طلبه در مسیر الهی موتور محرکی به سمت معنویت است لذا طلاب باید به جایگاهی که در آن قرارگرفتهاند فکر کرده و شکر نعمت طلبه بودن را بهجا آورند.
وی با اشاره به اینکه درس اخلاق واقعی، درسی است که در طلبه تأثیر بگذارد، افزود: نکات و جلسات زمانی مؤثر است که افراد به تفکر وادار شوند و اگر درس اخلاق صبحها طلاب را به تفکر وادار کند و حس مسئولیت به آنها بدهد، دیگر نیازی به مدیر و ناظر در مدرسه نیست.
حجتالاسلام ملکی اضافه کرد: چنانچه عشق و معرفت به اهلبیت(ع) در دل طلبهای روشن شود، اطراف او نورانی میشود و چنین طلبههایی هستند که امثال شهید سلیمانی را پرورش میدهند و این بینشها و نگرشها را علمای خودساخته و انسانساز از مکتب مادر دوعالم، حضرت فاطمه زهرا (س) به ارث بردهاند.
وی با تأکید بر اینکه تمام عزت ما در صفحه وجود به این است که بنده خدا باشیم، ادامه داد: خداوند میفرماید: شما در روز کار میکنید و کار زیاد در روز نیاز به «تبطیل» دارد؛ یعنی درون خودت را از همهچیز قطع کنی و به خدا متصل نمایی؛ بنابراین وقتی انسان در سجاده خود مینشیند آسمانیان از نور او استفاده میکنند.
حجتالاسلام ملکی با اشاره به اینکه مادیات و مسائل دنیوی نباید انسان را مجذوب خود کند، تصریح کرد: حوزه علمیه یعنی اخلاق و علم بدون اخلاق، نورانیت لازم را ندارد.
وی در ادامه، یکی از آفات طلبگی را حسادت دانست و خاطرنشان کرد: اگر در جامعه همچنان دین و معنویت و خانواده و غیرت وجود دارد، به برکت همین طلاب و حوزههای علمیه است و مهمترین نکته این است که قدر خودمان را بدانیم.
استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان در پایان به دو ویژگی دیگر طلبه اشاره کرد و گفت: طلبه باید کاملاً جدی، سنتی، ساده و اهل مستحبات باشد و از طرفی دیگر هم از مردم توقع نداشته باشد که مثل او فکر کنند که اگر این ویژگیها رعایت شود، امام جماعت برای مساجد کم نخواهیم داشت. /9314/