رفتار قبل و بعد از محرم ما باید متفاوت باشد
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت الاسلام هادی الیاسی در عزاداری شب هفتم در ورزشگاه شهید حیدریان قم، به بیان اهمیت هم نشینی با دستگاه امام حسین(ع) پرداخت و گفت: هرکسی که به سمت امام حسین(ع) حرکت کرد عاقبت بخیر شد؛ حسین بن علی(ع) بنا به قول پیامبر اکرم(ص) نور آسمان ها و زمین است.
وی افزود: پیامبر(ص) می فرمایند "حسین چراغ هدایت و کشتی نجات است". داستان های مرتبط با انبیا در قرآن کریم جهت آموزندگی هستند و کشتی نوح که کشتی نجات مردم مؤمن بود، یک واقعیت تاریخی می باشد.
استاد حوزه خاطرنشان کرد: عده ای به انکار واقعیت های تاریخی مورد تصریح قرآن کریم پرداخته و داستان حضرت نوح را در فضای مجازی غیرواقعی معرفی می کنند؛ این درحالی است که این وقایع دارای شواهد تاریخی هستند.
وی روایت تقابل حضرت نوح با فرزندش را که در قرآن کریم آمده است، داستانی برای عبرت آموزی همه انسان ها دانست و گفت: آن حضرت از ناحیه پدری فرزندش را نصیحت کرد و به او فرمود "ارکب معنا، لاتکن مع الکافرین"؛ حضرت نوح(ع) از فرزندش خواست با او سوار کشتی شود و با کافرین نباشد، اما فرزندش در پاسخ این رهنمود پیامبر خدا او را مورد تمسخر قرار داد.
حجت الاسلام الیاسی همنشین بد را یکی از عوامل بازماندن از همراهی امام برشمرد و تصریح کرد: باید مراقب باشیم با انسان های نااهل هم نشینی نداشته باشیم؛ اگر در جعبه ای سیب سالم، یک سیب ناسالم را قرار دهیم خواهیم دید که چگونه همه سیب ها را خراب می کند.
وی با اشاره به سرگذشت برخی افرادی که به خاطر نشست و برخاست با افراد بد از توفیقات الهی بازماندند، افزود: یاران امام حسین(ع) به دلیل هم نشینی با انسان های صالح عاقبت به خیر شدند.
این استاد حوزه علمیه بیان داشت: گاهی هم نشینی مانند همین هم نشینی های روزمره است اما گاهی هم نشینی به صورت هم فکری ظاهر می شود؛ ممکن است ما در ظاهر با کسی هم نشین نباشیم اما تحت تأثیر افکار یک شخص حتی خارج از کشور خودمان قرار گیریم. این ها، هم نشینی های فکری هستند.
وی گفت: ما که در دهه محرم وقت می گذاریم و به هیئت می آییم باید هم نشینی با دستگاه امام حسین(ع) در ما اثر کرده و رفتار قبل ماه محرم ما با رفتار بعد از ماه محرم متفاوت باشد.
حجت الاسلام الیاسی اظهار کرد: جوانی به مشهد آمد و شنید مرحوم حاج شیخ عباس قمی هم در مشهد است. آن جوان خواستار دیدار با شیخ شد. شیخ پس از گفت و گوهایی از او پرسید اهل کجایی؟ جوان گفت اهل نجف هستم. شیخ سپس پرسید در نجف هستی به زیارت امیرالمؤمنین(ع) هم می روی؟ جوان گفت "بله" هرروز می روم. شیخ دستی به محاسنش کشید و گفت عجیب است که تو هرروز به حرم امیرالمؤمنین(ع) می روی اما من هرچه نگاه کردم رنگ و روی علی(ع) را در تو ندیدم.
وی با تأکید بر لزوم اثر گرفتن افراد از محافل امام حسین(ع) عنوان داشت: ما که به هیئت می آییم و در این محافل حضور می یابیم باید هم نشینی با امام حسین(ع) از رفتار و گفتار ما پیدا باشد.
استاد حوزه علمیه قم در پایان با اشاره به نحوه به شهادت رسیدن فرزند شش ماهه حضرت سیدالشهدا(ع) گفت: حضرت علی اصغر(ع) سند مظلومیت امام حسین(ع) است و بنا به فرموده امام صادق(ع) هنگامی که سرش از بدن آویزان شده بود، در حالی که روی دست امام حسین(ع) بود آن حضرت خون گلوی او را به دیگر دستش جمع کرده و در آسمان انداخت.