زهد، رکن اساسی برای موفقیت رهبران و مربیان دینی است
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله مهدی شب زنده دار استاد درس اخلاق حوزه علمیه، عصر امروز در سلسله جلسات درس اخلاق دفتر مقام معظم رهبری در قم گفت: در یک تقسیم بندی تقوا به دو قسم تقوای جوارحی و جوانحی تقسیم می شود؛ تقوای جوارحی محل آن اعضاء ظاهری انسان است.
وی افزود: تقسیم جوانحی محل او قلب و باطن انسان است که باطن دارای یک صفا و نورانیتی می شود که خود او منشأ آثار فراوان است؛ تقوای قلوب در مقابل تقوای جوارحی انسان است که در یکدیگر اثر متقابل دارند؛ تقوای قلب موجب تقوای جوارح هم می شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به شخصیت امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: ایشان در زمان خودش عابدترین و از زاهدترین افراد بود، زهد در زندگی ظاهری امام نیز تجلی کرده بود، زهد برای موفقیت و رهبران دینی و کسانی که تربیت افراد را به عهده دارند، شرط و رکن اساسی است.
وی با اشاره به روایتی به تعداد حج امام حسن (ع) پرداخت و توصیف کرد: امام در بیابان های سوزان با پای برهنه و پیاده حج کردند نه برای اینکه هزینه کمتری کرده باشند بلکه برای تجلیل مقام پروردگار بود؛ هرگاه امام یاد مرگ می افتاد، اشک از چشمان مبارکش جاری می شد.
آیت الله شب زنده دار افزود: امام معصوم از مرگ چه برداشتی دارد، چگونه در آن ها اثر می گذارد، اینها باید نقطه های فکر ما باشد، اگر از چشم من گریه جاری و ساری نمی شود یعنی نقصانی در من وجود دارد که باید به دنبال درمان آن باشم.
وی با اشاره به حالات معنوی امام حسن (ع) عنوان کرد: الگوی ما باید امام حسن باشد که وقتی به یاد قیامت می افتاد لرزه بر اندامشان می نشست، وقتی یاد بهشت و جهنم می افتادند آنچنان اضطراب درونی در ایشان ایجاد می شد که همانند مارگزیده بود، این آثار باید در حوزه علمیه و بین روحانیون دیده شود.
عضو فقهای شورای نگهبان شرط اساسی موفقیت در تحصیل را علاقه وافر و سعی بلیغ دانست و تصریح کرد: اگر این دو خصیصه باشد، هرچند استعداد فوق العاده نباشد و یا استاد درجه یک هم نداشته باشد، بالاخره با همه مشکلات به موفقیت خواهد رسید.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هیچگاه نگذارید یاد خدا در شما فراموش شود، اظهار داشت: یاد خدا صفای قلب به همراه دارد و بیمه شدن از وقوع در محصورات و مخاطرات را به همراه دارد، در همه حالات یاد خدا باشید و هیچگاه خدا را فراموش نکنید.