۲۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۰
کد خبر: ۷۰۵۱۳۶
نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب در گفت‌وگو با رسا تشریح کرد؛

فلسفه نام گذاری سال ها/ وظیفه مسئولان در قبال شعارها

فلسفه نام گذاری سال ها/ وظیفه مسئولان در قبال شعارها
حجت الاسلام سلیمانی گفت: مسئولان شعار سال انتخابی رهبر انقلاب که تمام جوانب شعار انتخابی را بررسی و شناسایی کرده‌ اند را نصب العین خود قرار دهند.

اشاره: نخستین بار که حضرت آیت ‌الله خامنه‌ای به طور رسمی نامی را برای یک سال برگزیدند، به پیام نوروزی ایشان در سال ۱۳۷۸ باز می‌گردد. از آن پس این مسئله به صورت یک سنت، همه ساله تکرار شد. نامگذاری سال‌های مختلف که از اول فروردین ۷۸ آغاز شد. رویکردی که تاکنون ادامه یافته و هر ساله نام مشخصی به عنوان شعار سال از سوی ایشان مطرح و دنبال می شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی بیشتر سال‌ها را با یک نامی مشخص کرده‌اند که به نظر می‌رسد فلسفه‌ این کار جلب توجه مردم به یک ارزش و در نقطه‌‌ی مقابل آن توجه به یک مشکل است؛ بر این اساس رهبر فرزانه انقلاب با اطلاعات و گزارش‌هایی که از سراسر کشور دریافت می‌کنند، مطالعات و تجربه‌ای که دارند، درک و دریافتی که از معارف اسلامی و قرآنی و مفاهیم انسانی دارند و نیز اشرافی که به مسائل کشور دارند، هر ساله مسئولان و ملت را به یک موضوع توجه می‌دهند.

در واقع رهبری معظم، از میان همه‌ ارزش‌ها و جهت‌گیری‌های مطلوب، یک ارزش را برجسته می‌کنند و در صدر اهمیت قرار می‌دهد و توجه همگان را به آن جلب می‌کنند.

در همین راستا خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، با حجت الاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی اردهالی، نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم گفت‌وگویی داشته است که در ادامه می خوانید.

رسا- فلسفه نام گذاری سال ها از سوی رهبر انقلاب چیست و وظیفه مسئولان در قبال این شعارها چه می باشد؟

استکبار و صهیونیست با توجه به حساب های خاصی که برای برخی از کشورها داشتند تلاش کردند تا آن کشورها نتوانند روی پای خود بایستند؛ و به صورت کلی مسیر استقلال و خود اتکایی را طی نکنند.

طبیعتاً اقتضای این امر این است که آن کشورها اقتصاد مستقل و تکنولوژی مستقل نداشته باشند و همه چیز آنها به صورت کامل وابستگی صرف باشد.

نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب در گفت‌وگو با رسا:

در کشور ایران، بعد از اینکه انقلاب اسلامی رخ نمود، دشمنان انقلاب اسلامی، آرمان‌های نظام را که به سمت و سوی استقلال بود با ایجاد جنگ تحمیلی و دیگر مشکلات و مسائل گوناگون به عقب انداختند و به صورت کلی مدل موفق انقلاب و حاکمیت اسلامی را که مخالف با حیات استکبار و استعمار بود برنتافتند.

نقطه اصلی هم اینجا بود که هم دشمنان نظام آن را به خوبی شناخته بودند و هم رهبر معظم انقلاب اسلامی ضعف‌های داخلی را شناخته و برطرف می‌کرد و در مقابل دشمنان، نقاط قوت نظام اسلامی را نیز شناسایی و تقویت می کرد.

یکی از مواردی که اگر ما به قوت و قدرت و اقتدار برسیم تکمیل بسته موفقیت های انقلاب ما خواهد شد، همین اقتصاد انقلاب اسلامی است؛ و به همین خاطر است که در سال های اخیر شاه بیت بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی حل معضلات اقتصادی است و با بیان شعار اقتصاد مقاومتی تکیه بر توان و نیروی داخلی را تاکید داشتند؛ درست برخلاف خواسته دشمنان انقلاب که بر اتکاء به توان و نیروی خارجی و وابستگی به بیرون متمرکز شده است.

نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب در گفت‌وگو با رسا:

لذا رهبر انقلاب اسلامی حداقل در ۱۰ سال گذشته روی محورهای اقتصادی و خود اتکایی و استفاده از نیروهای داخلی و متخصص متمرکز شده و شعار ایشان بوده است؛ اما متأسفانه آن گونه که بایدوشاید به این شعارها عمل نشده است و برخی از دولتمردان و مسئولان این شعارها را جدی نگرفته و به آن عمل نکردند.

به حمدالله ما در نظام اسلامی ابعاد مختلف موفقیت داریم که یک بُعد آن، بُعد نظامی کشور است که با وجود این که در این حوزه بسیار ضعیف بودیم و در زمان جنگ تحمیلی عراق بر ایران، حتی توانایی ساخت سیم خاردار را نیز نداشتیم تا چه رسد به تفنگ و فشنگ و سایر ادوات پیچیده؛ اما امروزه صاحب پیچیده ترین جنگ افزارها و ادوات نظامی هستیم که باعث ابهت انقلاب اسلامی و بُهت جهانیان شده است.

نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب در گفت‌وگو با رسا:

این نمونه بیانگر این است که نظام اسلامی در ابعاد اقتصادی نیز جوانان انقلاب اسلامی ظرفیت ها، توانایی ها و لیاقت های لازم را دارا هستند و اگر جوانان کشور جدی گرفته شده و به آنان بها داده شود، حتماً می توانیم وضعیت اقتصادی کشور را از این وضعیتی که هست بهتر کنیم؛ البته نمی توان دشمنی دشمنان را نیز در عقب ماندن انقلاب اسلامی از استقلال اقتصادی و موفقیت در این عرصه نادیده گرفت؛ اما بیشترِ این کوتاهی ها و تقصیرات برگردن خودی‌ها است که عالمانه و یا عامدانه مسیر دشمنان را طی کرده‌ و تمام اقتصاد ایران اسلامی را به برجام و اقتصاد جهانی و یاری گرفتن از بیرون کشور گره زدند.

الحمدلله دولت جدید که نگاه به توانایی های درون داشته و نگاه بیرونی به اقتصاد ندارد، تا حدودی توانسته است اقتصاد را قدم به قدم از اقتصاد برجامی و مشروط کردن آن به غیر، دور کند و امیدواریم انقلاب اسلامی ما، حوزه اقتصادی خود را نیز همانند حوزه نظامی ارتقا و بهبود ببخشد و آن را مدیریت کند.

نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب در گفت‌وگو با رسا:

رسا- به نظر شما شعار سال ۱۴۰۰ با عنوان تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها تا چه میزان محقق شده و چه راهکارهایی باید اندیشید تا مسوولان با شعار انتخابی سال رهبر انقلاب اسلامی، به صورت همایشی و نمایشی برخورد نکنند؟

شعار دادن ها و برگزاری همایش ها در ماه‌های ابتدایی، برای عزم و جزم نیروها و استفاده از بارش فکری نخبگان و استفاده از متخصصان امور، امری خوب و پسندیده است؛ اما بعد از ماه های ابتدایی باید مسئولان مربوطه شعار سال انتخابی رهبر معظم انقلاب اسلامی که ایشان تمام جوانب شعار انتخابی را بررسی و شناسایی کرده‌ و به عمق محاسبات دشمنی دشمنان پی برده است را نصب العین خود قرار دهند و تمام برنامه ها و تلاش های خود را برای تحقق شعار سال به کار بندند و تمام ظرفیت های کشور و همت خود را بر عملی شدن آن معطوف دارند.

ما باید برای تقویت اقتصاد و رونق آن ثابت قدم، استوار، با صلابت و مقتدر بوده و با تمام توان بکوشیم تا اقتصاد خود را به پویایی برسانیم؛ ضمن اینکه با دنیا و دیگر کشورها نیز در ارتباط باشیم.

نایب رئیس مجمع نمایندگان طلاب در گفت‌وگو با رسا:

ما ظرفیت های بزرگی در کشورمان داریم که اگر بتوانیم خوب مدیریت کرده و از آنها استفاده بهینه کنیم نه تنها اقتصاد خود را بلکه به اقتصاد دیگر کشورها هم تاثیر خواهیم گذاشت.

ما اگر بتوانیم تنها در حوزه کشاورزی خود را درست اداره کرده و از آن بهره برداری کنیم، می توانیم یکی از کشورهای متمدن و بالنده در جهان باشیم؛ باید زمینه‌های بهره‌برداری از ظرفیت ها و دارایی‌های کشور خود را ایجاد کنیم تا اقتصاد کشور را روز به روز تقویت کرده و به رونق برسانیم.

ارسال نظرات