پنتاگون از ارسال جنگنده میگ به اوکراین می ترسد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ؛ درگیریهای ارتش روسیه در شرق اوکراین که به درخواست رؤسایجمهور دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین و با هدف غیرنظامی کردن دونباس و دور کردن تهدیدات ناتو و غرب از مرزهای روسیه آغاز شد، در پانزدهمین روز خود نیز ادامه یافته است.
منابع آگاه در معارضان سوریه اعلام کرده است که ترکیه بیش از ۲ هزار مزدوری که سالها در سوریه میجنگیدند را وارد درگیری میان جمهوری آذربایجان با ارمنستان در سال ۲۰۲۰ کرد و حال آنان را که در قرهباغ مانده بودند به اوکراین میفرستد تا علیه روسیه بجنگند. ترکیه همچنین بخشی از مزدوران خود را از سوریه، قرهباغ و سایر کشورها به اوکراین اعزام میکند.
پیشتر دیمیتری کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرده بود که تعداد کل درخواست مزدوران خارجی برای کمک به ارتش اوکراین در مبارزه با روسیه به ۲۰ هزار نفر رسیده است. بخش امنیت وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرد آمریکا با استفاده از پایگاه غیرقانونی خود در سوریه در حال جذب و اعزام عناصر تروریستی از سوریه به اوکراین است.
روز سهشنبه خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد تروریستهای شرق سوریه که به ترکیه وافادار هستند ۴۵۰ تن از عناصر خود را به اوکراین اعزام کردند و آنان اکنون در کییف هستند. منابعی که با اسپوتنیک مصاحبه کردهاند همچنین در خصوص وعدههای مالی داده شده به تروریستها اعلام کردند که حقوقی که تروریستهای ادلب دریافت میکنند بین ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار خواهد بود، اما میزان دریافتی تروریستها با ملیت خارجی متغیر خواهد بود.
براساس منابع غربی انگلیس و چندین کشور دیگر نیز درحال اعزام مزدور برای پیوستن به ارتش اوکراین هستند. در همین حین اوکراین بارها از کشورهای اروپایی خواسته است منطقه پرواز ممنوع در این کشور اعلام و جت جنگی برای آنان ارسال کنند.
۱۵ روز از آغاز حمله روسیه به اوکراین میگذرد و تاکنون کشورهای غربی با تحریمهای مختلف برای مداخله در روبط میان دو کشور تلاش میکنند. آمریکا و غرب همچنین با وجود ارسال تجهیزات نظامی به کییف و تحریمها علیه روسیه، مدعی شدهاند که در درگیریهای اوکراین مداخله نخواهند کرد. به نوشته پایگاه «اوپن دموکراسی» مهمترین هدف کشورها از جنگ آفرینی، افزایش فروش سلاح است.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین روز سهشنبه با بیان اینکه مقصر مرگ مردم در اوکراین کشورهای غربی هستند، اعلام کرد سیزده روز است که فقط وعده میشود، سیزده روز، زمانی است که به گفته میشود کمک در آسمان است، هواپیماهایی وجود خواهد داشت، آنها را تحویل خواهند داد.
پیش از این نیز یکی از نمایندگان پارلمان آلمان در سخنرانی خود گفت: «این ناتو بود که به مرزهای روسیه نزدیک شد. شما روسیه را واداشتید به آغوش چین پناه ببرد. روسیه ۱۵ سال پیش به شما هشدار داده بود.»
روابط مسکو و کییف که پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه دچار تنش شده بود با مداخلات آمریکا و همپیمانانش و دادن وعدههایی به اوکراین، به درگیری نظامی ختم شد. کشورهای غربی با وعده عضویت اوکراین در پیمان ناتو، اقدام به افزایش نیروهای نظامی در اروپای شرقی و در نزدیکی مرزهای روسیه کردند.