به دنبال تبیین روش مطالبه گری صحیح در فضای حوزه هستیم
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، جلسه «صریح و صمیمی با مسؤولان حوزوی» به همت خبرگزاری رسا در محل سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با حضور رئیس این نهاد حوزوی برگزار شد که ۵ ساعت به طول انجامید.
حجت الاسلام محمدمهدی محققی مدیر عامل خبرگزاری رسا در ابتدای این جلسه ضمن تشکر از حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بخاطر همکاری در برگزاری جلسه گفت: خبرگزاری رسا در طرح تحول خود در جهت پیگیری مسائل حوزه انقلابی برنامههایی دارد که یکی از آنها گفتوگوی مسئولان حوزوی انقلابی با بدنه حوزه و فضلا است.
وی در ادامه افزود: الگویی که رهبر معظم انقلاب در زمینه تعامل مسئولان با عموم و نیز بیانیه گام دوم انقلاب تبیین فرمودهاند، آرمانگرای واقع بینانه است و ما طبق این الگو سعی داریم نسبت به مسائل ایجابی حوزه انقلابی با توجه به واقعیتها و در نظر گرفتن آرمانها، پیگیر رهنمودهای رهبری معظم انقلاب در خصوص استمرار انقلابیگری در حوزههای علمیه باشیم.
حجت الاسلام محققی با اشاره به سندهای بالادستی و راهبردهای مجموعههای کلان حوزوی، افزود: در سازمانها و نهادهای حوزوی در سطح برنامهریزی اهداف و مبانی امامین انقلاب در اسناد راهبردی انعکاس یافته است و میتوان آرمانها در همین اسناد راهبردی را بر طبق واقعیات سنجید.
مدیر عامل خبرگزاری رسا اظهار داشت: گاه ضرورتها و اقتضائات کار اجرایی باعث میشود مدیران، مسئولان و تصمیم گیران دچار نوعی بیتوجهی یا غفلت نسبت به آرمانها و مبانی انقلاب شوند. از طرفی هم فعالان دغدغهمند انقلابی در حوزههای علمیه، آرمانهایی دارند و گاه واقعیت و موانع عرصه اجرایی را در نظر نمیگیرند و طبیعتا بین این دو نگاه، فاصله زیادی است؛ در فرمایشات امامین انقلاب به نگاه آرمان گرایانه واقعبین تأکید شده است. واقعیتها باید مانند راهی هموار ما را به آرمانها برساند و آرمانها نیز باید واقعیتهای حوزه انقلابی را بسازد.
وی با اشاره اهمیت مطالبهگری موثر و منطقی در حوزههای علمیه و نقش آن در افزایش اعتبار و ظرفیتسازی، اظهار داشت: با خوانش افکار و بیانات رهبر معظم انقلاب به مدلی از مطالبهگری راهنمایی شدیم که کنشگران جبهه فرهنگی انقلاب دغدغههای خود را به مدیران مطرح کنند؛ مدیران عالی حوزوی نیز از ادراک مخاطبین و بدنه حوزه درباره سازمان تحت نظر خود مطلع شوند تا طرفین به نوعی از وفاق، همدلی و اقناع برسند.
وی افزود: امروزه مدل های مختلفی از مطالبه گری و جریان سازی در محیط های حوزوی وجود دارد که برخی از شیوه ها تند تر و صریح تر است و گاه در فضای رسانه ای نیز دنبال می شود.
وی با تاکید بر رسالتهای حوزه انقلابی عنوان کرد: هنر فعالان جبهه فرهنگی انقلاب در محیطهای حوزوی این است که واقعیتها را طبق مبانی انقلاب بسازند و ضمن پایبندی به شعارها، شعارزده نباشند و برای معضلات و موانع اجرایی، راهکار ارائه کنند.
مدیر عامل خبرگزاری رسا با بیان این که دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با کارنامه و تجربهای که در ۴ دهه گذشته داشته است، مورد توجه مسئولان نظام، به خصوص امامین انقلاب بوده است، گفت: به علت گستردگی ماموریتها و کارکردهای این نهاد ارزشمند حوزوی، خبرگزاری رسا در چندین جلسه اندیشهورز روی موضوع انتظارات حوزه انقلابی از دفتر تبلیغات متمرکز شد؛ در این جلسات با حضور صاحبان اندیشه حوزوی پس از کارشناسی مطالب به چهار محور برای دستهبندی توقعات و انتظارات بخشی از حوزه انقلابی از دفتر تبلیغات اسلامی رسیدیم.
وی با شمارش محورهای چهارگانه مورد بحث، از «ساختار و مأموریت» دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به عنوان محور اول مطالبات یاد کرد و گفت: دومین محور «سرمایه انسانی» این نهاد حوزوی با صدها فاضل، اعضای هیأت علمی، نخبگان و کارکنان خدوم روبهرو است؛ همچنین مبلغان و دانش آموختگانی دارد که هر یک در حوزه مسئولیتی خود اثرگذار و ظرفیتساز هستند. در محور سوم «عملکرد و محصولات» این نهاد مورد نظر بود و در آخر نیز نقد «منظومه فکری و جریانی» که دفتر تبلیغات در آن قرار دارد، به عنوان مباحث طرح شده از سوی کنشگران انقلابی در این جلسه محور مباحث خواهد بود.
مدیر عامل خبرگزاری رسا در پایان ضمن تشکر از حضور و استقبال فعالان فرهنگی حوزه انقلابی در این جلسه گفت: امیدوارم این جلسه الگوی تاثیرگذاری از نقد و مطالبهگری را به همراه داشته باشد و موجب تصمیمسازی و تقویت مبانی انقلابیگری حوزوی شود.