دیوار بلند میان دولت و مردم برداشته شد/ مشکلات ویدئوکنفرانسی حل نمیشود
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، اولین نشست صمیمانه و هم اندیشی اصحاب رسانه با سخنگو و رییس شورای اطلاع رسانی دولت سیزدهم در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
علی بهادری جهرمی، سخنگو و رییس شورای اطلاعرسانی دولت پس از گفت و گوی صمیمانه با اصحاب رسانه و شنیدن نقطهنظرات آنان، دقایقی به ارائه گزارش عملکرد دولت در صد روز اول پرداخت.
بهادری جهرمی تصریح کرد: حضور نداشتن مسئولان در بین مردم یکی از آفتهایی است که باعث میشود مشکلات جامعه به طور واقعی به نظر مسئولان نرسد. دولت سیزدهم با ۱۰ سفر استانی ظرف سه ماه، به طور متوسط هر ۱۰ روز یک سفر، دیوار بلند میان دولت و مردم را برداشت.
بهادری با اشاره به این موضوع که مشکلات کشور به صورت ویدئوکنفرانسی حل نخواهد شد، تصریح کرد: با سفرهای استانی و حضور در بین مردم، دیگر آمارسازیها و گزارشسازیها رئیس جمهور را فریب نخواهد داد.
سخنگوی دولت گفت: مردم و نخبگان به وسط میدان تصمیمگیری آمدهاند و مدیریت بحرانها در دولت سیزدهم در لحظه صورت میگیرد. حضور فوری اعضای دولت بین زلزله زدگان سیسخت و اندیکا، حضور شخص رئیسجمهور در میان مردم، درکنار دهها جلسه گفتوگوهای کارشناسی با صاحبنظران و اندیشمندان عرصه های اقتصادی ، محیط زیست، رسانه، نخبگان علمی و ... از نشانه های جدی تغییر مسیر حکمرانی در دولت سیزدهم است.
بهادری با اشاره به این موضوع که خدمتگزاری بیمنت تعهد دولت است، تصریح کرد: احیای شوراهای عالی پس از ده سال، مبارزه با تشریفات زاید و حفظ کرامت مردم در توزیع کالاهای اساسی از دیگر دستاوردهای دولت در صد روز اول است.
بازگشت زندگی به مردم، افزایش امید و آزادیهای عمومی
سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع کرونا و واکسیناسیون پرداخت و تصریح کرد: همانطور که در ایام تبلیغات انتخابات وعده داده شده بود و شرایط کشور ایجاب میکرد، فوریترین اقدام واکسیناسیون عمومی برای جلوگیری از گسترش بیشتر کرونا و رسیدگی به وضعیت بیمارستانها و زیر مجموعههای وزارت بهداشت بود. این اولویت به رغم همه تلاشهای دولت گذشته و مسئولان وقت، به دلیل شرایطی از قبیل روزانه بیش از ۷۰۰ فوتی، اعمال قرنطینه های خانگی، محدودیت های تردد شبانه و تعطیلی رفت و آمدهای خانوادگی، ممنوعیت مسافرت های بین شهری، تعطیلی برخی از کسب و کارها مانند مشاغل گردشگری، تعطیلی های مکرر بازار، وضع نامطلوب بیمارستان ها، صف های طولانی چند روزه برای بستری و کمبود تختهای بیمارستانی، خستگی و فشار شدید کادر درمان خصوصا پرستاران، کمبود دارو، محدودیت در ارائه خدمات به مردم در مشاغل خدماتی، کمبود واکسن کرونا و صفهای طولانی چند صد متری در مراکز تزریق واکسن و تعطیلی کلاسهای حضوری مدارس و دانشگاهها در دستور کار دولت قرار گرفت.
بهادی در تشریح اقدامات صورت گرفته پیرامون واکسیناسیون گفت: مطابق آمار گمرک، در مجموع بیش از ۱۴۸ میلیون دوز واکسن وارد کشور شده است که از این میزان ۱۳۰ میلیون دوز در سه ماهه اخیر وارد کشور شده است. به عبارت دیگر، ۸۷ درصد از کل واردات واکسن مربوط به دولت سیزدهم و در فاصله کوتاه سه ماهه بوده است. همچنین در مدت سه ماهه گذشته بیش از ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا به صورت شبانهروزی در مراکز تجمیعی، درب منازل و ... تزریق شده است. نتایج نهضت واکسیناسیون این بوده که تاکنون بستری بیماران کاهش ۸۸ درصدی داشته است و در شرایطی که فوتیهای کرونا در شهریور ماه به بالای ۷۰۰ نفر رسیده بود، اکنون این میزان به زیر ۱۰۰ نفر (حدود ۸۰ نفر) کاهش داشته است؛ یعنی سرعت واکسیناسیون چهل برابر بیشتر شده است و در نتیجه آن میزان فوتیهای کرونا هم به کمتر از یک هفتم کاهش یافته است.
وی گفت: از دیگر نتایج واکسیناسیون گسترده، گسترش آزادیهای عمومی مانند لغو ممنوعیت تردد شبانه به دستور رئیس جمهور، بازگشایی مراکز آموزشی با پروتکلهای جدید، حضور ورزشدوستان در ورزشگاهها، کمبود فشار بر کادر درمان و بیمارستانها و آزاد شدن ظرفیتهای پزشکی برای رسیدگی به سایر امور درمانی، بازگشت مشاغل به مدار کار با دستورالعملهای جدید و مواردی از این دست بوده است.
بهادری تاکید کرد: با آغاز دولت سیزدهم، جهاد عمومی با همدلی همه دستگاهها برای شکست کرونا آغاز شد. مردم، رسانهها و دستگاههای اجرایی پای کار آمدند. در کنار اینها، افزایش تعداد و ساعات فعالیت مراکز واکسیناسیون عمومی امید را به مردم و کادر درمان بازگرداند. البته دولت به مطالبات اقتصادی کادر درمان هم بیتوجه نبود و معوقات کادر زحمتکش درمان هم پرداخت شد.
اولویت کرامت مردم در دولت سیزدهم است
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به سایر دستاوردهای مرتبط با حوزه داخلی گفت: علاوه بر نهضت واکسیناسیون، در سایر زمینه های مورد نیاز جامعه هم اقدامات مهمی طی سه ماه گذشته صورت پذیرفته است.
بهادری تصریح کرد: در صد روز اول دولت سیزدهم رکوردهایی در صادرات و ترخیص کالا هم زده شد.
وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم با کرامت با مردم رفتار میشود. دیگر خبری از صفهای خرید کالاهای اساسی نیست. با تلاش همکارانم در وزارت جهاد کشاورزی، کالاهای اساسی با نرخ مصوب و با احترام درب منازل شهروندان تقدیم آنها میشود.
بهادری جهرمی با اشاره به دیپلماسی فردی رئیس جمهور در کنار دیپلماسی وزارت خارجه و با بیان این موضوع که بیش از ۱۰۰ ملاقات خارجی و گفت و گوی تلفنی رئیس جمهور و دستگاه سیاست خارجی در ۱۰۰ روز گذشته رخ داده است، گفت: با دیپلماسی فعال و متوازن از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، بیش از ۲۰ سند بینالمللی که عمدتا اقتصادی بوده به امضا رسیده است. آزادسازی بخشی از منابع خارجی ایران و سوآپ گازی مشترک از نشانههای جدی بودن دیپلماسی اقتصادی در سیاست خارجی دولت سیزدهم است.
بهادری با بیان به این موضوع که دیپلماسی در خدمت سلامت و بهداشت هم بوده است به نقش برجسته وزارت خارجه در واردات واکسن اشاره کرد و گفت: در نتیجه این رویکردهای جدید، گردشگری هم رونق پیدا کرده و توقف ورود گردشگران خارجی به ایران پس از ۲۰ ماه توقف پایان یافته است.
سخنگوی دولت در پایان از رونمایی از سند تحول دولت در چند روز آینده خبر داد و گفت: دولت برای تحول آماده است. سند تحول در ۳۷ موضوع جدی با یک کار شبانهروزی نگاشته شده، برنامه عملیاتی دولت را شکل داده است.