۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۰
کد خبر: ۶۹۵۵۲۲
یادداشت؛

چرا روحانی محاکمه نمی شود؟

چرا روحانی محاکمه نمی شود؟
«اقناع سازی مردم» اصلی ترین کلیدواژه عنوان شده از سوی مخالفان در نقد تصمیم بنزینی دولت بنفش بود و امروز این سوال مطرح می شود که چرا روحانی محاکمه نمی شود؟

۱- اگر به شما بگویند قیمت دلار بدون هیچ دستوری و به طور طبیعی ۱۳ هزار ۷۰۰ تومان شده است خوشحال نمی‌شوید؟ پراید کمتر از ۵۰ میلیون تومان قیمت داشته باشد؟ اگر قیمت هر کیلو شیر زیر ۴ هزار تومان و برنج ایرانی به زیر ۱۷ هزار تومان برسد چه؟ خلاصه کنم. همه این قیمت‌هایی که در حال حاضر آرزوی ما است و در حد همین آرزو باقی خواهد ماند مربوط به قبل از آبان ۹۸ است؛ افزایش قیمت بنزین مورد اعتراض همه مردم بود چرا که سبب افزایش قیمت سایر اقلام مصرفی مردم می‌شد.

«مسئولین هم البتّه دقّت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند. حالا من دیروز دیدم در تلویزیون که بعضی از مسئولین محترم آمدند گفتند که ما مراقبیم این افزایش قیمت موجب افزایش قیمت اجناس و کالا‌ها نشود؛ خب بله، این مهم است؛ چون الان گرانی هست، بنا باشد باز گرانی اضافه بشود»

جملاتی که گذشت بخشی از بیانات رهبری در نطق معروف پس از قضایای تصمیم بنزینی بود که بزرگ‌ترین شاهد بر نگرانی درست مردم معترض نسبت به گرانی‌های پس از آن بود.

چهارشنبه ۲۹ آبان ۹۸ در حاشیه جلسه هیأت دولت از وزیر کله پا شده صنعت در آن زمان در خصوص گرانی کالا‌های اساسی و همچنین قیمت خودرو سؤال شد که وزیر با تأکید عرضه داشت که اجازه افزایش قیمت خودرو را به خودرو سازان نمی‌دهیم و از قیمت کالا‌های اساسی به دقت مواظبت می‌کنیم و... پراید 170 میلیونی حال حاضر در آن مقطع زمانی حدود 50 میلیون قیمت داشت.

۲- یکی از مسائل مهمی که در آن برهه مطرح شده بود قاچاق بنزین به کشور‌های همسایه به خصوص پاکستان بود که علت این امر ارزان بودن بنزین نسبت به کشور‌های همسایه عنوان شد و لازم بود برای جلوگیری از هدررفت منابع کشور چاره‌ای صورت گیرد؛ یکی از راحت‌ترین راه‌های این امر گران کردن بنزین بود که به بدترین شکل اجرا شد؛ قیمت ۳ هزار تومانی بنزین به هیچ وجه قاچاق سوخت را از صرفه نمی‌انداخت و با توجه به گرانی دلار در ماه‌های بعد باید گفت که قاچاق سوخت در حال حاضر بسیار به صرفه‌تر از سال ۹۸ است.

برای این امر اگر سهمیه بندی بنزین بدون گرانی صورت می‌گرفت قاچاق سوخت به راحتی قابل مدیریت بود و اصلا لازم نبود شبانه دست در جیب مردم کرد و جان و اموالشان را در خطر قرار داد.

۳- «اقناع سازی مردم» اصلی‌ترین کلیدواژه عنوان شده از سوی مخالفان در نقد تصمیم بنزینی دولت بنفش بود؛ باید اعتراف کرد پای اقناع سازی در همه جا لنگ می‌زند و ربطی به یک جناح و دولت هم ندارد و مخالفان دولت سابق در مجلس فعلی طرحی را معروف به «طرح صیانت» در دستور کار قرار دادند که اقناع سازی‌های لازم صورت نگرفت و با اعتمادی که دولت روحانی از نظام گرفت به این زودی‌ها کسی توان اقناع سازی را نخواهد داشت.

اگر یک تصمیم خوب هر چند با شوک و بدون هیچ اقناع سازی انجام و اعتراضات زیادی به همراه داشته باشد، اما بعد‌ها که مورد قضاوت تاریخ قرار می‌گیرد تاریخ از آن تصمیم دفاع می‌کند؛ تاریخ را ول کنید آیا کسی حاضر است در یک وبلاگ یا پیج اینستاگرامی بگوید که تصمیم دولت روحانی در افزایش قیمت بنزین درست بود؟ کسی جرأت می‌کند بگوید به درستی اجرا شد؟ جزئیات آن تصمیم مورد تأیید کسی هست؟

یعنی به عقل ژنرال زنگنه و حسن روحانی نمی‌رسید که به گونه‌ای طرح را اجرا کنند تا هم جلوی قاچاق سوخت گرفته شود و هم مردم از طرح دفاع کنند.

۴- سیاست چیزی نیست که تک گزاره‌ای بتوان از آن حرف زد. مگر می‌شود به عقل کسی که بیش از ۱۶ سال دبیر شورای عالی امنیت ملی بوده نرسد که پس از تصمیم بنزینی در کشور آشوب می‌شد؟ پیش از آن هم ترامپ از تابستان داغ سخن گفته بود و بن سلمان هم تهدید کرده بود که جنگ را به داخل ایران می‌کشانیم. در آن حال که تهدید خارجی نشان می‌داد دشمن به دنبال بهانه‌ای برای ایجاد آشوب است چرا باید حسن روحانی دست به این کار می‌زد؟

چرا روحانی باید چند ماه پس از سفر نامه‌ی ترامپ (سفر فرمایشی نخست وزیر ژاپن در ارسال نامه ترامپ) به تهران و یک ماه قبل از سفر خودش به ژاپن چنین اقدامی کند؟ پس از اینکه تحلیلگران سیاسی به چنین سؤالاتی پاسخ درست دادند با یک سؤال جدی مواجه می‌شوند که چرا روحانی محاکمه نمی‌شود؟ 

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
حمید صمیم
Iran (Islamic Republic of)
۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۶
من فضلكم ، يجب أن يأتي العلماء إلى الميدان بكل قوتهم للدفاع عن المظلومين من العالم.
3
1
محمد مهدی اسلامی
|
۰۱ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۵
تحية طيبة أیَّد کُمُ الله و بعد ، الحمد لله العلماء کانوا في الميدان منذ بداية الثورة فلا تحزنوا.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۳
مردم نظر خودشونو بارها گفتن ولی قوه قضائیه تصمیم نداره روحانی را محاکمه کنه شاید میترسه یانمیخاد از روحانی ...انتقاد... هیشکی نیست
10
1
جواد سلیمی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۴
چه فایده. دیگر برای ما ثابت شده قانون و عدالت به معنی واقعی در ایران وجود نداره و اگر قانونی هم هست فقط در راستای حمایت از دولتمردان و کله گنده ها ست.
11
0
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۲:۵۱
.. انتقاد..
کیا میان دلارو به این راحتی از ایران خارج میکنن...
حالا به فکر بنزین قاچاق هستین
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۵
ما هم منتظر محاکمه هستیم
5
0
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۰:۵۱
اگر تا دیروز روحانی به مملکت خیانت میکرد
امروز این قوه قضائیه هست که با عدم محاکمه روحانی به مملکت خیانت میکند و موجب تضعیف بنیان نظام میشود
12
0
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۹
به نظر من باید روحانی و دستیارانش محاکمه علنی بشوند و حکم آنها اعدام باید باشد تا کسی دیگه جرات خیانت به سرش نزنه،من نامزدم الان یه ساله کار ندارم وقتی مجرد هم بودم بیکار بودم حدود 6سال
6
0
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۵
دردولتها چه درزمان احمدی نژاد وچه روحانی وچه الان آقای رءیسی هیچ کس دنبال دزدها وخیانت کاران نیست چرا؟ شاید به دلیل نزدیکی وفامیلی باشه شاید هم قدرتشو ندارن وشاید همه درکنارهم مثل یک تیم هستن ودر زمانی که ماتماشاچیها داریم همدیگر رو فوحش میدیم آقایان آن طرف دارن باهم چای ونسکافه میخورن وبه ریش ملت بدبخت میخندن. البته این قضاوت من از روی عدم شفاف بودن ورعایت قانون توسط دولت مردان هست که هیچ الزامی جهت پاسخ گویی به افکار ملت شهید پرور ایران ندارن و فقط به اسم مصلحت دارن از انجام احکام اسلام جلوگیری میکنن. شاید هم بیشتراز افکار مردم مسلمان ایران نگران افکار مردم کفار دنیا هستن تا خدایی نکرده چهره بدی از اسلام من دراوردنی دولت مردان ما به چشم نخوره. ساید هم نگران زن وبچه هاشون هستند که الان یا درآینده شهروند کشورهای آمربکا وکانادا وانگلیس میشن بعدا مورد باز خواست قرار نگیرن. بارهم الله اعلم خدا قوم ستمگر رو لعنت کنه انشالله.
5
1