مشکلات بیمارستان های خوزستان
به گزارش خبرگزاری رسا، با گذر از بیمارستانهای خوزستان با صحنههایی غمانگیزی در پیادهروهای بیمارستانها کلان شهر اهواز مواجهه میشویم؛ صحنههایی دردناک که مردم همین استان غیور در هشت سال دفاع مقدس کم در رنج و سختی نبودند؛ مردمی که در پیادهروهای اطراف بیمارستان بساط زندگی پهن کردهاند. مردمی که نه آواره هستند ونه بی پناه؛ بلکه اینها همراهان بیمارانی هستند که در بیمارستانها کلان شهر اهواز بستری شدهاند و شرایط سختتری را به نسبت بیمار خود تحمل میکنند.
افرادی که در سختترین شرایط و بدترین حالت از روی صندلی بیمارستانها گرفته تا در خودروهای خود و همچنین پیادهرویهای بیمارستان در حال استراحت هستند. افرادی که از شهرستانهای دور و نزدیک استان خوزستان برای روند درمانی بیمارشان به بیمارستان مراجعه کردهاند. در ادامه گفت وگو همراهان بیماران با خبرنگار تسنیم را ملاحظه میکنید.
راه اندازی "همراسرا" برای اقامت همراهان بیماران در کلان شهر اهواز امری ضروی است
این همراه بیمار با بیان اینکه بیماران بستری شده در بیمارستانهای دولتی کلان شهر اهواز از خدمات مختلف این مراکز استفاده میکنند که حتی گاها روند درمانشان بیش از یک هفته تا یک ماه هم به طول میانجامد، میگوید: از آبادان برای مداوای روند درمانی بیمارمان به اهواز آمدهایم. چهار روز است که اینجا هستیم.
وی در ادامه بیان کرد: اکثر مردم به دلیل هزینههای بالای اقامت در مسافرخانهها و هتل مجبور هستند در پیادهرو بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز زیراندار پهن کنند.
این همراه بیمار وضعیت نامطلوب بهداشتی این بیمارستان را مورد گلایه قرار داد، گفت: متاسفانه سرویسهای بهداشتی بیمارستان اصلا وضعیت مطلوبی ندارند.
همراهان بیماران که از شهرستانهای استان خوزستان برای مداوای درمان بیمارانشان راهی کلان شهراهواز شدهاند و مجبورند تا پایان روند درمان بیمارشان در اهواز اقامت داشته باشند از کمبود امکانات و نبوده "همراسرا" گله دارند، چند خانم میان سال که گوشهی پیادهرو بیمارستان امام خمینی(ره) اهواز بر روی زیرانداری نشستهاند و یکی از آنها از شدت خستگی چادرش را بر روی صورتش کشید و خوابید؛ آرام آرام به سمتشان میروم، آنها میگویند: از دشت آزادگان برای مداوای روند درمانی بیمارانمان به اهواز آمدهایم.
وقتی از یکی از آنها میپرسم حاج خانم اینجا ماندن سختتان نیست؟ سری تکان میدهد و میگوید: چی بگم دخترم؟ میشود سخت نباشد چاره چیست؟ اگر خودت باشی میتوانی یک ساعت بر این بنشینی؟ یک ساعت هم نمیتوانی در این سرما دوام بیاوری. شبها نمیشود یک دقیقه پلک روی هم بگذاریم. یا صدای آژیر آمبولانس است یا صدای بوق ماشینها؛ جلویمان هم که مشاهده میکنی چقدر آلوده است.
این همراه بیمار با بیان اینکه وضع آنهایی که بیمارشان در بیمارستانهای خصوصی بستری است فرق می کند، گفت: آنهایی که از شهرستان آمدهاند و بیمارشان در یکی از بیمارستانهای دولتی است وضعشان از این بهتر نیست. آیا نباید برای مردم مکانی درست کنند؟ اصلا مسئولان به فکر مردم هستند؟ دخترم از ما عکسی بگیر و پخشش کن شاید مسئولان برای مردم چارهای اندیشیدند.
گلایه مردم از نحوه نوبت دهی
بیمارستانهای دولتی به لحاظ پایین بودن هزینه ویزیت روزانه پذیرای مراجعه کنندگان زیادی هستند که همین کثرت مراجعه خود سبب معطلی بیماران و ارائه خدمات با کیفیت نامطلوب شده و از آنجا که برخی از بیماران توان مالی مراجعه به بیمارستانهای غیردولتی را ندارند مجبورند ساعتها برای دریافت نوبت از درمانگاههای دولتی انتظار بکشند.
ضعف نوبتدهی در این بیمارستان دولتی خود یکی دیگر از موضوعاتی است که سبب نارضایتی شدید مردم شده به طوری که برای پذیرش باید ساعتها زیادی در صفهای طولانی منتظر بمانیم.
برای مشاهده نحوه پذیرش بیماران وارد بیمارستان میشوم تا از نزدیک شاهد چگونگی نوبتدهی به بیماران باشم. جمعیت زیادی را میبینم که برای گرفتن نوبت چشم پزشکی در صف طولانی و تقریبا به هم ریختهای منتظر ایستادهاند.
یکی از همراهان بیمار با بیان اینکه یکی از دغهغههای بیماران که از شهرهای مختلف خوزستان، ایستادن در صفهای طولانی و ساعتها انتظار برای دریافت نوبت از پزشک معالج است در گفت وگو با خبرنگار ما میگویند: با پیشرفت تکنولوژی و اینترنتی شدن سیستم نوبتدهی مردم دیگر نباید دغدغهای برای گرفتن ویزیت پزشک را داشته باشند.
وی در ادامه بیان کرد: نحوه نوبتدهی پذیرش بیمارستان امام خمینی(ره) کلان شهراهواز به گونهای است که همراهان بیماران برای دریافت نوبت باید در صف طولانی در انتظار بایستند که علاوه بر خستگی احتمال مبتلا شدن به کرونا هم را دارد.
ازدحام جمعیت برای گرفتن نوبت، اضافه کردن یک غرفه
در ادامه یکی دیگر از همراهان بیمار با اشاره به اذحام جمعیت در ساعت هاى اولیه رای گرفتن نوبتدهی، میگوید: چرا باید یک پنچره برای نوبتدهی و پذیرش باشد؟ اگر توان اینترتنی کردن نوبتدهی را ندارند آیا نمیشود حداقل یک پنجره دیگر برای تسریع در روند نوبتدهی، با توجه به بیماری همه گیری کرونا و اذحام جمعیت اضافه بشود. متاسفانه هیچ چیزی روی برنامه نیست و همیشه این معطلی بحت و جدلها وجود دارد.
نبود آسانسور در بخش درمانگاه چشم بیمارستان، بیماران را کلافه کرده است
یک همراه بیمار که اهل آبادان است، با ابراز گلایه از نبود آسانسور بیمارستان امام خمینی(ره)اهواز، میگوید: مادرم را برای جراحی چشم به بیمارستان اهواز آوردهام.
وی در ادامه با بیان اینکه بعد از جراحی چشم باید چندین هفته برای چکاپ نزد پزشک معالج به درمانگاه چشم بیمارستان برویم، میگوید: به دلیل نبود آسانسور، مادرم با درد زانوی که دارد باید از پلهای زیادی بالا و پایین برود.
گله مندی همراهان بیماران از فضای نامناسب داروخانه بیمارستان
سر و صدای مراجعه کنندگان به داروخانه گوشهی اورژانس بیمارستان توجه مرا به خود جلب می کند متصدی داروحانه به یکی از آنها می گوید آقا دونفر بیشتر اینجا مشغول فعالیت نیست؛ من و همکارم، که همکارم داروها را آماده میکند و من هم نسخه را تحویل میگیرم و...
به سراغ یکی از همراهان بیماران میروم خودم را معرفی میکنم او میگوید: درصد بسیاری از مراجعه کنندگان به اورژانس برای تهیه داروهایشان به داروخانه اورژانس مراجعه میکنند. متاسفانه فضای نامناسب داروخانه در این بیمارستان از دیگر مشکلات است، فضایی تنگ که هر لحظه امکان ابتلاء به بیماری کرونا است.
وی در ادامه با بیان اینکه اگر حتی داروخانه مربوط به بخش خصوصی باشد باید متولی امر توجهی کند، میگوید: هزینه گران دارو و کمبودهای دارو و کمبودهای دارویی به اندازه کافی دما از روزگارمان در آورده است؛ دیگر حوصله انتظار و استرس مبتلاء به بیماری کرونا را نداریم. مسئولان چارهای بیندیشند.
به گزارش تسنیم، رنجی که معلوم نیست یک شب باشد یا چند هفته و یا چندین ماه؛ خانوادههایی که به امید بهبودی بیمارشان هر مصیبتی را به جان میخرند اما در میان وظیفه متولیان امر چیست؟