دستاوردهای دفاع مقدس باید در حوزه جاری باشد
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله اعرافی، امروز در دیدار اعضای شورای عالی هماهنگی بسیج و حوزههای علمیه که در دفتر مدیر حوزههای علمیه در قم برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و رشادت های رزمندگان اسلام و ایثارگران، گفت: دستاوردهای عظیم دفاع مقدس دو دسته است، دسته اول دستاوردهای سخت افزاری و ظاهری می باشد که کشور توانست در برابر تجاوز ابرقدرت ها از تجزیه شدن و فروپاشی خود را حفظ کند، چرا که در طی ۲۰۰ سال گذشته این کشور در هر جنگی شکست خورده بود،قسمتی از سرزمین خود را از دست داده بود.
وی افزود: دستاوردهای معنوی و الهی نیز یکی دیگر از برکات دفاع مقدس بود که همگان باید برای حفظ و حراست از آن تلاش کنند.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به رابطه تنگاتنگ حوزه و فرهنگ دفاع مقدس، خاطر نشان ساخت: لازم و ضروری است که همچنان دستاوردهای دفاع مقدس در کالبد حوزه جاری و ساری باشد و حوزه های علمیه در حفظ و حراست از این دستاوردها همه توان خود را به کار خواهد گرفت.
آیت الله اعرافی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی فعالیت های صورت گرفته در مدیریت حوزه، خاطر نشان ساخت: در دوره مدیریت بنده، تلاش شده است که به سمت اقدام و عمل برویم و در طی این سال ها برنامه ها و اقدامات راهبردی زیادی صورت گرفته است.
امام جمعه قم افزود: طرح آمایش از اقدامات ارزشمند حوزه های علمیه است که بر اساس کارویژه های روحانیت طراحی و عملیاتی شده است، بطوریکه ۲۰۰ کارکرد در ۴ گروه تعریف شده اند و در این راستا ۴۰ نهاد به منظور همکاری و تعامل مشخص شده اند که یکی از آنها همکاری با وزارت آموزش و پرورش است که بیش از ۴۰ محور همکاری به امضای وزیر آموزش و پرورش و مدیرحوزه رسیده است و هم اکنون در حال انجام است و دیگری برنامه ای مشترک با ستاد کل نیروهای مسلح است.
آیت الله اعرافی اضافه کرد: فروردین ۱۴۰۱ یکصدمین سالگرد احیای حوزه قم خواهد بود و ما دبیرخانه ای تشکیل داده ایم و بازشناسی و بازنمایی یکصد ساله حوزه قم شعار سال تحصیلی پیش رو خواهد بود.
تشکر از اقدامات حوزه در پرورش طلاب انقلابی و جهادی
حجت الاسلام والمسلمین حاجی صادقی نماینده ولی فقیه در سپاه نیز در سخنانی با تقدیر از فعالیت های صورت گرفته در حوزه در سخنان کوتاهی، گفت: امروزه همه به این موضوع مهم باور دارند که ماندگاری این انقلاب و نظام مقدس به مردم است و ماندگاری مردم نیز به خدمت صادقه است که سپاه و بسیج به دنبال آن است و حوزه نیز در این میان می تواند نقش بسیار مهمی را ایفا کند و جا دارد از اقدامات حوزه در پرورش طلاب انقلابی و جهادی تشکر شود.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری نیز که دبیری شورای عالی هماهنگی بسیج و حوزه های علمیه را بر عهده دارد در سخنانی به نحوه پرورش طلاب انقلابی در حوزه پرداخت و گفت: باید با یک نگاه کلان و راهبردی جایگاه بسیج را در حوزه های علمیه بیش از پیش تبیین کنیم و تناسب بسیج با برنامه های حوزه را روشن کنیم چرا که اگر قرار است حوزویان ما امامان جامعه باشند بسیج طلاب نیز باید امامان سایر اقشار بسیج باشد.
وی افزود: امروزه لازم است که جایگاه بسیج را در حوزه ارتقا دهیم و برای اینکه طلاب ما انقلابی پرورش پیدا کنند، باید دوکار مهم و اساسی کرد، اول اینکه باید اندیشه ناب اسلامی و انقلابی به آنها رسانده شود و دوم اینکه یک حرکت و نقش آفرینی انقلابی برای آنها تعریف شود.
حجت الاسلام والمسلمین عالم زاده نوری معاون تهذیب و تربیت حوزه های علمیه نیز در این دیدار در سخنانی، خاطرنشان ساخت: مقام معظم رهبری بیانیه گام دوم انقلاب را خطاب به جوانان نوشته اند و تاکید داشته اند که کارگروه هایی تشکیل شوند و در قالب این کارگروه ها، جوانان نقش آفرینی کنند و آنها را به سمت کنشگری انقلابی و دینی بکشانیم، لذا اگر به طلاب جوان اندیشه انقلابی رسانده شود و کارگروه هایی از طلاب انقلابی تشکیل دهیم تربیت انقلابی و دینی آنها بهتر از قبل خواهد شد.
خاطر نشان می شود: سایر اعضای این شورا نیز در سخنان کوتاهی به تبیین دیدگاه ها و دغدغه های خود پیرامون مسائل بسیج و حوزه مطرح کردند.