راز سرعت واکسیناسیون در دولت رئیسی چیست؟
به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، دی ماه سال گذشته بود که یک موضعگیری عجیب فضای رسانهای کشور را متحول کرد: عدم واردات واکسن به دلیل نپیوستن به FATF است. این سخنی بود که مستقیما توسط علی ربیعی و علی مطهری و به طور غیرمستقیم توسط حسن روحانی اعلام شد.
این جملات اسم رمز عملیات حامیان دولت برای هشتگ «واکسن بخرید» بود. بیبیسی تیتر میزند «واکسن کرونا در ایران؛ آیا فهرست سیاه افایتیاف مانع است؟» و رسانه سعودی ایراناینترنشنال از «مشکل خرید واکسن کرونا» مینویسد.
با اینکه هیچ منعی برای واردات واکسن از کشورهای غیرمتخاصم وجود ندارد، دولت دوازدهم هیچ اقدام موثری برای واردات انجام نداده و ترجیح میدهد این پیام را به ایران و جهان منتقل کند که من اصراری برای واکسیناسیون مردم ندارم. پروژههای ساخت واکسن دولتی عموما با کندی پیش میرود و دولت با تصمیمات عجیب کرونایی از قبیل آزادی سفر در عید نوروز اوضاع را بد و برتر میکند.
دولت سیزدهم سر کار آمده است و واکسیناسیون عمومی را در دستور کار قرار داده است. رکورد واردات شکسته شده و محمولههای چندین میلیونی به طور روزانه وارد کشور میشود. سقف یک میلیون تزریق در روز شکسه شده و هدفگذاری برای رسیدن به دو میلیون تزریق از سوی رئیسجمهور جدید اعلام میشود.
بیبیسی روزهای اول تیتر میزند که «واکسیناسیون گسترده با واکسن ضعیف چه اثراتی دارد؟» تا بلکه موج فزاینده و پرسرعت واکسیناسیون را به کندی بکشاند و از سوی دیگر حامیان دولت قبل واردات واکسن فعلی را دستاورد حسن روحانی میخوانند!
اما دقیقا چه اتفاقی افتاده است؟ در ابتدای امر به نظر میرسد تدبیر یا تصمیم پیچیدهای باعث چنین سرعتی در واردات و واکسیناسیون شده است اما حقیقت چیزی جز یک تماس ساده تلفنی نیست! تماس رئیس جمهور ایران با شی جینپینگ رئیس جمهور چین.
رئیس هلال احمر در گفتوگویی با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای تزریق ۱۸۰ میلیون دوز واکسن تا بهمن ماه، اعلام کرده که موج واردات واکسن در هفتههای اخیر حاصل گفتوگوی تلفنی آیتالله رئیسی با رئیس جمهور چین بوده است. اقدامی که گویا پیش از این برای حسن روحانی بسیار سخت میآمده و اساسا دغدغهای برای حل این مشکل وجود نداشته است.
بیعملی و ناتوانی دولت دوازدهم در مدیریت کرونا از جمله اموری است که خسارتهای فراوان روحی، جانی و اقتصادی برای مردم ایران داشته است. بهانههای واهی و فرافکنی سوءمدیریتها به مسائلی چون FATF و تحریم، هیچ هدفی جز فریب افکار عمومی نداشته و ترک فعل و سهلانگاری در این زمینه نیازمند ورود جدی دستگاه قضایی است.