فاجعه از دست دادن فرجنژاد را جبران کنیم
مدیرکل جامعه نخبگانی مرکز خدمات حوزههای علمیه در گفت و گو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، با اشاره به ضایعه از دست دادن استاد محمد حسین فرج نژاد گفت: اینکه چقدر باید هزینه کنیم تا دوباره فردی شبیه او بار بیاید قابل محاسبه نیست! تازه آن هم آیا شبیه او بشود یا نه، نمیتوانیم تضمین کنیم. سیستم باید به این بلوغ برسد که در عمل، حامی نخبگان باشد؛ چرا که عمده مسئولین در حرف زدن همراه هستند اما در عمل همراهی لازم را شاهد نیستیم.
وی ادامه داد: ارزشمندترین دارایی ما نخبگان هستند، هزینه تربیت چنین فردی چقدر است؟ هزینهی سالیان سال سیستم آموزشی، هزینهی عمر اساتید، هزینه پژوهش برای رشد یک انسان و... که از هر ۱۰۰ نفر یک انسان تاثیرگذار تربیت بشود؛ انسانی که سعهی وجودش بالاتر از خودش است و رویکرد خودش را حل یک درد از سیستم میداند.
فولادی با اشاره به اینکه هزینهکردها در حوزه هدفمند نیست، گفت: فردی به بلوغ و آمادگی برای تأثیرگذاری میرسد و ما حداقلهای زندگی را برای او تأمین نمیکنیم، یک خودروی پراید برای خانواده پنج نفره چنین فردی در این سطح جزء حداقلها محسوب میشود که آن را هم ندارد این در حالی است که به اندازه کافی منابع مالی در حوزه وجود دارد؛ اما اینها را هدفمند هزینه نمیکنیم و در تخصیص منابع مشکل داریم.
مدیرکل جامعه نخبگانی مرکز خدمات حوزههای علمیه با انتقاد از نوع نگاه برخیها نسبت به موضوع نخبگان که آنرا بحثی زینتی میپندارند، تأکید کرد: اصولاً آدمهایی که تأثیرگذارتر هستند، ویژهتر باید رسیدگی شوند، این موضوع امری عقلایی است که در سیره اهل بیت(ع) اما در عمل، بحث بودجه که میشود به همه چیز بودجه میدهیم به جز نخبگان، خیلی از افراد موثر بحث نخبگان را یک بحث زینتی تلقی می کنند.
فولادی گفت: متأسفانه با ساختارهای مواجه میشویم که کوچکترین کار برای نخبگان را برنمیتابد و میگویند همه یکی هستند! یا به صراحت اعلام میکنند یا در عمل همراهی ندارند و به لحاظ ذهنی مشکل دارند.
اما حوزه چارهای جز نخبه پروری ندارد و درگذشت آقای فرج نژاد تلنگری است که مسئولان فقط شعار ندهند.
فولادی گفت: نخبه، چیزی جز احترام و شنیدن حرفش نمیخواهد؛ بالاترین نیاز نخبه این است که احساس مفیدبودن کند و ما وظیفه داریم حداقلها را برای او آماده کنیم و مسئولان همه باید برای حمایت وارد شوند نه با حرف درمانی که با عمل. این در حالی است که در عمل همراهی لازم نیست و ما متأسفیم که باید انرژی خود را برای حداقلها صرف کنیم.
پژوهشگر حوزوی بیان کرد: قم میتواند به عنوان پیشران جهان اسلام تلقی شود و پیشرانبودن جز با نخبهپروری نمیشود، برخی نگاه علی السویه دارند و این اشتباه است.
وی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب درباره نخبگان که میفرمایند حوزه را نخبگان بالا میبرند دیگران با اینها بالا میروند، گفت: پرورش نخبه مثل پرورشدادن یک سردار است و امیدوارم فاجعه از دستدادن فرج نژاد بتواند ما را تکان بدهد که کمی متنبه شویم.
فولادی در پایان یادآور شد: خون فرج نژاد با برکت خواهد بود، باید مطالبهگری کنیم که حوزه چه کار میخواهد برای نخبگان کند؟ مراکز حاکمیتی و دولت چه میخواهد بکند و مسئولان حوزه میخواهند چه کار بکنند. قبلا اگر در شناسایی نخبگان مشکلی بود امروز مجموعههای مختلف در شناسایی فعال شدهاند؛ اما این سطح از حمایتها کفایت نمیکند، باید علمداری کرد برای حمایت از نخبگان و مظلومیت نخبگان را واکاوید.
امیدوارم رفتن دکتر فرج نژاد برکت ش رو نشون بده
جالبه در بعضی پیامهای تسلیت دیدم گفتن زندگی زاهدانه داشته!!! یال العجب، زندگی زاهدانه شاید برای ایشون یک فضیلت اخلاقی بود، اما برای مسولین باعث شرمندگی باید باشه. آیا اینکه ما زندگی یه نخبه رو به حدی به سختی برسونیم که در حد یه زاهد زندگی کنه برای ما افتخار داره؟؟
نمیشد به ایشون یه خونه در نزدیکی محل کارشون بدن؟ حتی شده اجاره. یا مثلا برای حمایت از ایشون در حد همین اجاره منزل ازشون حمایت میشد تا نزدیک محل کار باشن و مجبور نشن با موتور رفت و آمد کنن؟