حبط اعمال کسی که عمری داعیهدار اخلاق بود
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله حسینی بوشهری در دیدار با اعضا کمیسیون سیاسی اجتماعی حوزه علمیه قم اظهار داشت: یکی از مسائل مهمی که همه ما مخصوصا طلاب و روحانیون جوان باید همیشه مدنظر داشته باشند، این است که زمان شناس باشیم. مثلا بعضی از طلبه های ما درس خوان هستند اما زمان شناس نیستند و گاهی با یک موضع گیری نابجا، جامعه را بهم می ریزند.
ایشان با اشاره به حساسیت مرحوم آیت الله یزدی در خصوص شناخت زمان گفت: «یکی از دغدغه های اصلی مرحوم آیت الله یزدی همین مسئله بود که استاد و طلبه ما گاهی اصلا نمی داند چه اتفاقی در این کشور افتاده است و بر این اساس گاهی به گونه ای رفتار میکند که باعث سوء استفاده دشمن از او میشود. بنابراین همه ما باید توجه داشته باشیم که در رفتار و گفتار خود سوژه، به دشمن ندهیم.
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه، زمان شناسی و شناخت شبهات روز را از ویژگی های شخصیت های موفق و بزرگ حوزه دانستند و گفت: یکی از ویژگی های شهید مطهری این بود که زمان شناس بزرگی بودند. به طوری که ایشان با مقتضیات و شرایط جامعه آشنا بودند و پاسخ شبهات روز را متناسب با شناختی که از اوضاع جامعه داشتند، می دادند.
وی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که «خداوند رحمت کند کسی را که طریق مستقیم را طی میکند» تاکید کرد: یکی از مشکلات جامعه این است که راه مستقیم را طی نمی کنیم. مواضع و تصمیمات ما، گاه به سمتی و گاهی به سمتی دیگر گرایش پیدا میکنند، در حالی که باید راه راست و درست را بپیماییم و همواره حق را مدنظر داشته باشیم.
رییس شورای عالی جامعه مدرسین با تاکید بر رعایت حق و انصاف در مواضع و اظهارنظرهای سیاسی، گفت: یکی از آفت هایی که به آن مبتلا هستیم، آفت عدم کنترل زبان است. زبان از نعمت های مهم الهی است اما اگر کنترل نشود، می تواند مایه شر و بلا برای انسان باشد. نمونه اش را هم اخیرا شاهد بودیم که شخصی که یک عمر داعیه دار اخلاق و مراقبه و دروس اخلاقی بود، به خاطر عدم کنترل زبان خود، کلماتی را بر زبان جاری می کند که تمام اعمال گذشته اش را از بین می برد.
عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به روایتی از امیرالمومنین علی(ع) که «من عرف الایام لم یغفل عن الاستعداد» اظهار داشت: حضرت می فرمایند کسی که مقتضیات و تحولات زمان را خوب بشناسد، از آمادگی برای مواجهه شدن با مقتضیات زمان غافل نمی ماند. این روایت مهم، مربوط به آینده نگری است. به عبارت دیگر ما در زندگی فردی و اجتماعی و سیاسی خود، تنها نباید امروز را ببینیم.
آیت الله حسینی بوشهری افزود: اگر به سخنان بزرگان خود مراجعه کنیم، آینده نگری را می بینیم. امام بزرگوار و رهبر معظم انقلاب همواره نگاه روشنی به آینده داشتند. مثلا وقتی رهبر انقلاب، تمدن اسلامی را به عنوان مقصد مطرح می کنند، در واقع نگاه بلند، ژرف، تیزبینانه و امیدوارانه ایشان است که ما را به سوی آیندهی روشن و درخشان هدایت میکند.
ایشان در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دانشمند شهید فخری زاده، گفت: دشمنان کور دل و جنایتکار، این دانشمند هسته ای و شخصیت فاخر و ارزشمند و علمی را از ما گرفتند. این مصیبت اگرچه برای ما تلخ و سنگین بود اما انقلاب اسلامی در چهل سال گذشته، همیشه این درس و پیام را به دوست و دشمن داده است که رویش های انقلاب، این مجال را به دشمن نمی دهند که به اهدافش برسد و به فضل الهی، ناکامتر از گذشته خواهد بود.»/1399/د101/ف