پذیرش دانش پژوه در حوزه علوم اسلامی
حجتالاسلام علی صادقی، مدير حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان واحد مشهد مقدس، حوزه شهيد بهشتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، گفت: حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان از بين علاقهمندان به فراگيری علوم اسلامی دينپژوه میپذيرد.
وي ادامه داد: ثبتنام دوره جديد حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان از ۱۵ آبانماه آغاز شده و تا 20 آذرماه تمديد شده است، علاقهمندان بعد از ثبتنام، بايد جهت تكميل و تاييد ثبتنام به دفاتر نهادهای دانشگاه خود مراجعه كنند. طول مدت زمان تحصيل در اين حوزه دو سال و نیم است كه به مدت زمان ۵ ترم تحصيلی به طول میانجامد.
مدير حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان مشهد با بيان اينكه علاقهمندان از طريق پايگاه اينترنتی به نشاني www.hodat.ir ميتوانند برای دوره حضوری در اين حوزه ثبتنام كنند و جهت دوره مجازی از طریق آدرس http://yun.ir/registerhodat، اقدام کنند، ابراز كرد: علاقهمندان همچنين ميتوانند به جهت اطلاعات بیشتر به آدرس کانال این مرکز در پیام رسان های داخلی به آدرس hodat¬-_mashhad@ مراجعه و يا با شماره تلفن ۸۸۰۶۴۴۶ ويژه آقايان و شماره تلفن ۸۸۰۶۴۴۷ ويژه بانوان تماس بگيرند.
وی با اشاره به اهداف شكلگيری و راهاندازی اين حوزه علوم اسلامی افزود: در راستای دستيابی به وظايف محول شده از سوی رهبر معظم انقلاب و برای رسيدن به اهداف مطروحه در اساسنامه نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، بهمن ماه سال ۱۳۷۷ شمسی در تهران افتتاح شد و از آنجا كه شهر مشهد دارای طيف عظيم دانشگاهی است، نياز به راهاندازی اين حوزه احساس ميشد، بنابراين در سال ۱۳۸۰ اين حوزه در مشهد تاسيس و در دانشگاه فردوسی مستقر شد.
مدير حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان ادامه داد: پرورش بنيادين عناصر مستعد و علاقهمند به علوم اسلامی از ميان دانشجويان و فارغالتحصيلان دانشگاهها، تلاش در جهت ارتقاء و استحكام فكر و انديشه دينی دانشجويان، تأمين بخشي از نيروهای فكری و اعتقادی متعهد بهمنظور صيانت از مرزهای فكری، فرهنگی و نظام اسلامی، زمينهسازی مناسب برای وحدت عملی بين حوزه و دانشگاه از جمله اهداف راهاندازي اين حوزه به شمار ميرود.
صادقی با اشاره به شرايط ورود علاقهمندان به حوزه شهيد بهشتی عنوان كرد: سپردن تعهد اخلاقی جهت حضور منظم در برنامهها و كلاسهای آموزشی در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه جزء شرايط عمومی و اشتغال به تحصيل در مقطع كاردانی به بالا در يكی از مراكز آموزش عالی مورد تاييد وزارت علوم تحقيقات و فناوری و يا فارغالتحصيل از اين مراكز، توانايی گذراندن دروس دانشگاه و حوزه به طور همزمان، تحصيل در حوزه به صورت حضوری و مجازی از جمله شرايط اختصاصی اين دوره است.
مدير حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان با بيان اينكه پس از گذراندن تمامی دروس به دينپژوهان، گواهی پايان دوره اعطا میشود، بيان كرد: در هر دوره 60 واحد درسی از شاخههای مختلف علوم اسلامی از جمله انسانشناسی، تدبر در سیره تمدن ساز اهل بیت علیهم السلام، ترجمه و مفاهيم قرآن، جهاد اکبر، رسالت دانشجوی تراز انقلاب اسلامی، جريانشناسی سیاسی و مذهبی، فقه و احكام شرعی، كلام اسلامی، نظام سياسی اسلام، برگزيده متون حديث، نهجالبلاغه، آشنايی با اديان برگزيده، طرح کلی اندیشه های مقام معظم رهبری، صحيفه سجاديه و نظام حقوق زن در اسلام تدريس ميشود.
وی ادامه داد: كلاسها در اين مركز به صورت حضوری در بعدازظهر روزهای چهارشنبه و صبح و بعدازظهر روزهاي پنجشنبه ویژه دوره های حضوری برگزار میشود که با توجه به شرایط کنونی کلاس ها در بهمن ماه به صورت آنلاین و برای دوره های مجازی به صورت آفلاین خواهد بود.
صادقی ذكر كرد: در كنار كلاسهای درسی، دانشجويان با انجام يك تحقيق در هر نيمسال با روش تحقيق و مطالعه منابع معتبر علوم اسلامی آشنا میشوند، علاوه بر اين مدرسان اين كلاسها از ميان اساتيد حوزوی و دانشگاهی مشهد مقدس انتخاب میشوند.
مدير حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان با بیان این که آغاز به كار اين واحد با برگزاری ۱۰ كلاس آموزشی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه سال ۱۳۷۹ بوده است، اظهار كرد: هماكنون ۴۹ كلاس آموزشی برای ۵۰۰ دينپژوه در هفته توسط اين حوزه در حال برگزاری است كه بيش از ۵۰۷ كلاس در نيمسال تحصيلی را شامل ميشود.
وی تعداد دورههای برگزار شده توسط اين حوزه از ابتدای تاسيس در سال ۱۳۷۹ تاكنون را 18 دوره آموزشی با پذيرش حدود 3809 نفر دانشجوي آقا و خانم دانست و تصريح كرد: اين نفرات، از مقطع كاردانی، كارشناسي، در مقطع كارشناسی ارشد و دكترا از تمامی دانشگاههای سطح مشهد در رشتههای متنوع علوم انسانی، پايه و مهندسی، پزشكی، فنی و .. حضور يافتهاند.
مدير حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان ادامه داد: همچنين از اين تعداد، 1020 نفر با تلاش مضاعف خود در قالب 20 جشن، فارغالتحصيل شدند و هماكنون نیز حدود ۵۰۰ دينپژوه در حال آموزش و گذراندن كلاسها هستند.
وی افزود: در سيستم مديريتی حوزه علوم اسلامی دانشگاهيان بعد از مدير اجرايی حوزه، بخشهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، رسانهای و مالی است كه قسمتهای كتابخانه، سمعی و بصری، مراسمها، برد فرهنگی و مهدويت زير مجموعه بخش فرهنگی به شمار می روند.
صادقی خاطرنشان كرد: در كنار واحد آموزش، واحدهاي توانمند ديگری از جمله واحد پژوهشی و واحد فرهنگی كه شامل بخش سمعی ـ بصری، كتابخانه، مراسم و اردوها، هنری و .. ميشود، فعاليتهاي فوق برنامه را انجام ميدهند./864/ت210/ب1