صنعت بانکداری اسلامی در دنیا در حال رشد و توسعه است
به گزارش خبرنگار سرویس سایسی خبرگزاری رسا، سید کاظم صدر، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، عصر امروز در وبینار فقه و بانکداری بدون ربا با بیان اینکه حجت الاسلام والمسلمین موسویان دارای شخصیت حوزوی و دانشگاهی بود، گفت: استاد موسویان بسیار متواضع، خیرخواه و با اخلاق بود و با وجود جایگاه علمی بالا هیچ موقعی از کمک به دیگران و مؤسسات دریغ نمی کرد.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ابراز داشت: حجت الاسلام والمسلمین موسویان در گروه بانکداری اسلامی بانک کشاورزی حضوری فعال داشت و در آن زمان مسأله امهال تسهیلات از نظر شرعی و قانونی از مشکلات بانکی کشور بود که با همت وی این مشکل بانکی حل شد و سبب شد که بانک مرکزی بخشنامه ای در این زمینه به تمام بانک های کشور صادر کند.
صدر بر ارتباط مراکز حوزوی با نهادهای اجرایی و صنعتی کشور تأکید کرد و گفت: حوزه های علمیه کشور در زمینه پژوهش، ارشاد و تربیت کارکنان نهادهای اجرایی و مالی کشور می توانند نقش مؤثری ایفا کنند.
وی با بیان اینکه صنعت بانکداری اسلامی در دنیا در حال رشد و توسعه است، گفت: 70 کشور جهان دارای 200 مؤسسه مالی اسلامی هستند و بالغ بر یک تریلیارد و 600 ملیارد دلار سرمایه در اختیار دارند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: فقه شیعه محدودیتی در مسائل اقتصادی و تجارت ایجاد نمی کند، بلکه از انحراف در این قردادهای اقتصادی و ایجاد ربا جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه ایران در ایجاد و توسعه بانکداری اسلامی در جهان پیشرو است، افزود: بانکداری اسلامی دستاوردهای بسیاری برای اقتصاد کشور ما داشته است و می تواند نظام بانکداری اسلامی بدون ربای کشور الگویی برای سیستمهای مالی جهان باشد.
صدر، اجرای قانون بانکداری اسلامی بدون ربا در کشور را امری ضروری دانست و افزود: اوراق بهادار و اوراق اختیار فروش از دستاوردهای جدید نظام بانکداری اسلامی است و بانکهای اسلامی کشور در تأمین مالی نیازهای جنگ تحمیلی و تدارکات جبهه ها نقش مؤثری داشتند./998/پ202/ب1