۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۲
کد خبر: ۶۶۷۸۷۲
قائم مقام مدیر حوزه:

جامعه از روحانیت جدا شود به سمت انحطاط سوق پیدا خواهد کرد

جامعه از روحانیت جدا شود به سمت انحطاط سوق پیدا خواهد کرد
حجت‌الاسلام‌والمسلمین ملکی با بیان اینکه اگر جامعه از روحانیت جدا شود، به سمت انحطاط سوق پیدا خواهد کرد،گفت: برخلاف تبلیغات سوء همچنان روحانیت جایگاه خود را حفظ کرده است.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید ملکی، قائم‌مقام مدیر حوزه‌های علمیه، توجه به اقتضائات نسلی و حفظ مرجعیت دینی را از مهم‌ترین دغدغه‌های مراکز حوزوی دانست و ابراز داشت: اصل حفظ جایگاه روحانیت در جامعه اصل مهمی است که باید موردتوجه قرار گیرد.

وی افزود: اگر جامعه از روحانیت جدا شود، جامعه به سمت انحطاط سوق پیدا خواهد کرد و علی‌رغم تمام دغدغه‌ها و مشکلات و کاستی‌های اجتماعی و اقتصادی و تبلیغات سوء همچنان روحانیت جایگاه خود را حفظ نموده است.

قائم‌مقام مدیر حوزه‌های علمیه با بیان این‌که در جامعه ایران تغیر ذائقه‌ها، آرام و آهسته توسط رقبا و دشمنان پیگیری می‌شود، خاطرنشان کرد: طلاب باید در عین توجه به اصول مهم اعتقادی و تسلط به باورها و احکام دینی از فرهنگ تبادل و رفتار و تعاملات اجتماعیِ پویایی برخوردار باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ملکی بر جذب نخبگان جوان در حوزه‌های علمیه تأکید کرد و یادآور شد: در حوزه‌های علمیه صدها مسئله وجود دارد که در صورت حل مسائل پیرامونی حوزه، ساحت‌های مختلف فرهنگی اجتماعی جامعه اسلامی اشراب خواهد شد.

وی با بیان این‌که حوزه‌های علمیه باید توانمندی خود را برای رویارویی با چالش‌های روزافزون پیش رو آماده نمایند، خاطرنشان کرد: با اهتمام به مباحث آینده‌پژوهشی باید خود را آماده رویارویی و پاسخ به مسائل و دغدغه‌های پیش رو نماییم.

در ابتدای این دیدار دکتر محمدتقی دشتی، رییس مرکز پژوهشی مبنا ضمن خیرمقدم و اظهار خرسندی از حضور قائم‌مقام مدیر حوزه‌های علمیه، ارتباط و همکاری با مراکز علمی و پژوهشی معتبر کشور را از اهداف مرکز مبنا نامید و اظهار امیدواری کرد که بتوان با هم‌افزایی مراکز علمی، راه برای پژوهش‌های کاربردی در کشور هموار شود.

وی با تشریح روش‌های پژوهش در مرکز مبنا، آسیب‌شناسی در حوزه دین، نهادهای دینی، مردم‌سالاری و فرهنگ دینی را از مهم‌ترین رویکردهای این مجموعه برشمرد و ابراز داشت: نظام وار‌گی در پژوهش‌ها از شاخصه‌های مهم مرکز پژوهشی مبنا به شمار می‌رود.

رئیس مرکز پژوهشی مبنا، بعد از ترسیم نظام واره مسائل فرهنگی، مردم‌سالاری دینی و روحانیت بر اهمیت پروژه‌های جریان شناسی در مرکز پژوهشی مبنا اشاره نمود و بیان کرد: جریان شناسی فکری حوزه علمیه قم از مهم‌ترین پروژه‌های این مجموعه است.

وی فقه اجتماعی، فقه سیاسی و حکومتی را از برجسته‌ترین موضوعات مورد اهتمام این مرکز عنوان کرد و با بیان این‌که مسئله محوری پژوهش‌ها از مهم‌ترین رویکردهای این مجموعه است، خاطرنشان کرد: حوزوی دانشگاهی بودن تمام پژوهشگران و پرهیز از رویکردهای جناحی؛ جامعیت مثال‌زدنی را در تسلط پژوهشگران به مباحث ایجاد نموده است.

دشتی گفت: توجه به دیدگاه‌های نخبگانی در حل مسائل و مسئول سازی نهادها امر بسیار مهمی است که از اهداف پژوهش‌های راهبردی این مرکز است و مرکز پژوهشی مبنا با برخورداری از شگردهای خاص در برگزاری هیئت‌های اندیشه‌ورز پیشتاز در این عرصه است.

وی تهیه پیش نویسِ سیاست‌های کلی نظام اسلامی در حوزه امر به ‌معروف و نهی از منکر، جامعه اسلامی و دولت اسلامی را از دستاوردهای ارزشمند مرکز پژوهشی مبنا توصیف نمود و بیان داشت: سالنمای دین‌داری جامعه ایران از دیگر پژوهشی‌هایی است که به‌صورت سالانه به‌روزرسانی می‌شود.

رییس مرکز پژوهشی مبنا در بخش پایانی سخنان خود ضمن تشریح دیگر پروژه‌های مختلف مرتبط با حوزه و روحانیت، خاطرنشان کرد: نیاز است تا همکاری‌های نظام‌مند و مستمری را برای حل مسائل پیش روی حوزه و روحانیت عملیاتی کنیم./998/ج

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
سوته دلان
United States
۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۰
آقای رئیس مبنا اقدامات جالبی درباره عرصه تحقیقات کاربردی داشتید:
هیئت‌های اندیشه‌ورز، مسئله محوری، سالنمای کاربردی، جریان شناسی حوزه، فقه سیاسی.
با یک دست چند تا هندوانه برداشتید؟
0
0
ناشناس
United States
۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۲۱
این همون مرکزی نیست که استاد دکتر ارسطا تدریس فقه سیاسی داشت؟
0
0
ناشناس
United States
۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۰
واسه چی تصویری از دکتر دشتی و این ملاقات نزدید؟
0
0