کارکرد اربعین در تمدن اسلامی
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، نشست علمی «پرسمان اربعین در دوران کرونا» به همت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزههای علمیه با همکاری کمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین حسینی برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین مجتبی کلباسی در این نشست به موضوع کارکرد تمدن سازی اربعین در مواجهه با چالش کرونا پرداخت و گفت: باید به عوامل مؤثر در تمدن سازی توجه کرد؛ مهمترین عنصر، حرارت، خواست، تعصب عالمانه و عاقلانه در یک جامعه عامل تمدن سازی است.
وی افزود: اربعین و نهضت عاشورا مهمترین و متحرک ترین عنصر در تمدن سازی و حرکت جامعه به سوی تمدن نوین شیعی است؛ دانشمندان و متفکران و سیاسیون باید این مسأله را به خوبی واکاوی کنند و اهداف آن را برابر جامعه قرار دهند.
حجت الاسلام والمسلمین کلباسی نهضت کربلا و عاشورای حسینی را پاسخ بسیاری از مشکلات دانست و گفت: برای نمونه در تاریخ، انقلاب اسلامی ایران در برابر خشنترین مسائل مقاومت کرده است؛ همچنین در برابر جنگ تحمیلی دفاع کرده است این ها همه برخاسته از بحث کربلا و عاشورا است؛ در شکل گیری تمدن صفویه نیز دو مساله کربلا و مهدویت موثر بود.
وی افزود: مسؤولان فرهنگی و دانشمندان باید بر این مسأله کار کنند و مواظب آسیب های آن باشند صرفاً یک سری احساسات نباشد؛ بلکه در این حرکت شور و شعور باید کنار هم باشد./1370/پ203/ف