نقش مؤثر نهادها در ادامه حیات تلگرام
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، اولین نشست از سلسله نشستهای تخصصی حوزه و فضای مجازی به همت مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه در خبرگزاری حوزه پیش از ظهر امروز برگزار شد. سخنران اول این نشست تخصصی حجتالاسلام محمدحسین بهرامی رییس مرکز مطالعات کامپیوتری علوم اسلامی بود.
حجتالاسلام بهرامی با اشاره به نقش مهم نهادهای رسمی برای خارج نشدن تلگرام از دسترس مردم گفت: قبل از تلگرام شبکههای اجتماعی داخلی به صورت گسترده و موفق فعالیت میکردند؛ اما بهگونهای از گردونۀ رقابت خارج شدند که هیچ کسی متوجه نشد.
وی تنگ نظری و سیاسی بودن برخورد نهادها با فضای مجازی در ابعاد مختلف را غیرقابل انکار دانست و اظهار داشت: هم در جناح اصولگرا و هم در جناح اصلاحطلب شاهد این هستیم که رویکردشان نسبت به تصمیمگیری برای فضای مجازی رویکردی سیاسی بوده و هست.
رییس مرکز مطالعات کامپیوتری علوم اسلامی به سوء استفاده تصمیمگیرهای سیاسی از فضای مجازی را در زمان و مکان خاصی حتی در انتخابات اشاره کرد و گفت: در کشور ما مباحث مربوط به فضای مجازی بنا به دلایلی سیاسی شده است و نگاهها به آن فرهنگی و راهبردی نیست.
وی به بررسی دیدگاه شخصیتهای سیاسی در حوزۀ فضای مجازی پرداخت و عنوان کرد: امروز شخصیتهای مختلف سیاسی برای اینکه فعالیتهای سیاسی و اجتماعیشان محدود نشود و به خطر نیفتد، باب را برای طرح بعضی مسائل پیرامون فضای مجازی باز نمیگذارند.
حجتالاسلام بهرامی در ادامه بر رایج بودن شبکه ملی اطلاعات با نامهای مختلف در کشورهای دنیا تأکید کرد: اگر کسی قصد ورود به فضای مجازی کشور را دارد باید خط قرمزهای ما را هم در نظر داشته باشد؛ این رعایت حریم خصوصی حق طبیعی ما است. همانطور که وقتی کسی بخواهد به حیات خانه شما وارد شود، باید اجازه بگیرد و یکسری مسائل را رعایت کند؛ در بحث فضای مجازی نیز باید همینگونه باشد.
وی با تبیین طبیعی بودن وجود خط قرمز در کشورهای اسلامی و غیراسلامی ابراز داشت: برخیها ایراد میکنند که شما خیلی سختگیری میکنید و باید اجازه دهید هر کسی در این فضای به قول خودشان فانتزی هر کاری میخواهد انجام دهد. در جواب این افراد باید گفت چگونه امریکاییها و غربیها اجازه نمیدهند یک بازی رایانهای علیه اسرائیل و برخی انگارههای یهودی در کشورشان جریان داشته باشد یا یک پیامرسان خلاف مقرراتشان فعالیت کند، آنوقت توقع دارید که ما این اجازه را به آنها بدهیم؟
رییس مرکز مطالعات کامپیوتری علوم اسلامی با اشاره به جریان حذف تصاویر شهید سلیمانی از پیجهای اینستاگرامی اظهار داشت: اینکه بگوییم وقتی سردار را شهید کردند، ما بغداد را خالی نکردیم؛ پس حالا هم نباید اینستاگرام را خالی کنیم، یک مغالطه برای فرار از مسؤولیت و پاسخگویی است وگرنه در جریان شهادت حاج قاسم، رهبر معظم انقلاب انتقام خون حاج قاسم را خروج امریکا از منطقه دانستند پس در اینستاگرام هم باید همین کار را میکردیم.
وی به فیلتر شدن شبکههای اروپایی در امریکا به خاطر رعایت نکردن قوانین امریکا اشاره کرد و گفت: بحث در مورد شبکه ملی اطلاعات نباید به کابل، پیامرسان و... تقلیل یابد و باید توجه داشت که بیان بحث فیلترینگ یک بحث انحرافی است؛ و الا کدام کشور است که فیلترینگ ندارد؟ این مسائل در بسیاری از کشورها وجود دارد و هر کشوری برای حریم خود ضوابط و قواعدی قائل است، ما هم ضوابطی داریم؛ اما متأسفانه این فضا رها شده است./پ202/ف