طرحهای خوبی برای شهرک مهدیه داریم
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار اعضای هیئت رئیسه مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در سخنانی اظهار کرد:در دوره جدید چندین نکته مورد تأکید مضاعف قرار گرفته است که با توجه به طراحی ها، برنامه ریزی ها و بسترسازی مطلوب نیازمند اقدام و عمل بیشتر و سریع تر هستیم، علی رغم اینکه در حوزه پشتیبانی و تدارکات اقدامات خاصی صورت نگرفته است، اما حرکت شتابان و سریع مطابق با برنامه ها مورد تأکید است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه افزود: ظهور و بروز بیشتر کارگروه های اجتماعی همچون ستاد حوادث و مدیریت بحران، گروه های جهادی در تعامل با مجموعه های بیرون حوزه که باید مورد توجه جدی تر قرار بگیرند.
نگاه جوان گرایانه اعمال شده است
آیت الله اعرافی ادامه داد: ارتقا و هم افزایی درون حوزوی همچنین بکارگیری نیروهای جوان از درون حوزه بدون اینکه نیرویی از جایی قرض بگیریم در دوره جدید مورد توجه بوده است، بطوریکه در ۲۰ مدرسه تاکنون مدیران و کادر اصلی تغییر کرده اند و در کارهای ستادی و مدیریت های ارشد، نگاه جوان گرایانه اعمال شده است.
مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: در دوره جدید تمام احکام بر اساس و مبتنی بر اسناد بالادستی و برنامه ۵ ساله که به صورت یک پیوست ۱۰ تا۲۰ ماده ای می باشد به افراد تحویل شده است که می بایست طی مدت زمان مشخصی به انجام برسانند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: معیشت طلاب، موضوع دیگری است که به عنوان یکی از دغدغه های مهم در این چند ساله علی رغم بودجه کم نسبت به آن توجه شده است و البته عمده کار و فشار هم بر روی دفتر آقا است. طرح هدفمندی شهریه یکی دیگر از اقدامات در حال انجام و تکمیل است بطوریکه طلبه ای که طول ۱۸ سال غیر از شهریه عمومی چیز دیگری دریافت نمی کند، بر اساس شاخص هایی که برای اساتید، محقق، مبلغ و طلبه در نظرگرفته شده است بحث شهریه ویژه مطرح می باشد.
آیت الله اعرافی گفت: بررسی طرح هدفمندی مرکز خدمات حوزه های علمیه در حال اصلاح است و اگر طرحی از سوی مجمع نمایندگان آماده است می توانیم مورد بررسی قرار دهیم تا شرایط طلاب و روحانیت را مطلوب کند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه، به شهرک مهدیه و بهبود شرایط اشاره کرد و افزود: ما به منظور اتصال هر چه بیشتر شهرک با بدنه حوزه، حجت الاسلام ملکدار را به این شهرک فرستادیم تا با اجرای طرح های پیش بینی شده درصدد رفع مشکلات مسکن طلاب برآییم، مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه می تواند با جذب خیرین از استان ها و شهرهای کشور، نسبت به ساخت و تجهیز واحدهای مسکونی در شهرک مهدیه اهتمام جدی داشته باشند.
مدیر حوزه های علمیه به طرح آمایش اشاره کرد و اظهارداشت: می توانیم با توجه به ظرفیت های مجمع نمایندگان طلاب و فضلا و کمیسیون های مرتبط این کارگروه را ارتقا بدهیم تا بستر سازی بیشتری نسبت به ادامه مسیر محقق کنیم.
امام جمعه قم ادامه داد: در خصوص بحث طرح حوزه انقلابی عزیزان این موضوع را تنها در چارچوب آموزش نبینید، چرا که هم اکنون ستاد مدیریت بحران با دبیرخانه خبرگان رهبری چندین دوره آموزشی را برگزار کرده اند.
آیت الله اعرافی تأکید کرد: با توجه به شرایط و اهمیت موضوع ستاد حوادث و بحران حوزه باید ارتقا پیدا کند و در صحنه های اجتماعی و افق های جدید پیش رو با طرح ها و برنامه هایی که مد نظر دارد حضور پررنگی داشته باشد.
مدیر حوزه های علمیه به دهها طرح و تفاهم نامه میان حوزه و سازمان ها و نهادهای متعدد در کشور اشاره کرد و گفت: حوزه علمیه بر حسب رسالتی که دارد با نهادها و سازمان های متعددی تفاهم نامه منعقد کرده است که قریب به ۱۰۰ مورد می باشد، که در قالب یک برنامه ۵ ساله، ۴۰ محور با یک عدد و رقم طراحی شده است که مجمع طلاب و فضلا می توانند بر حسب توانایی و ظرفیت هایی که دارند در هر زمینه ای که مرتبط است، ورود کرده و فعالیت کند.
وی تصریح کرد: حوزه علمیه بدون هیچ قید و شرطی هر طرحی که از سوی مراکز حوزوی وارد می شود را به گفت وگو و بررسی می گذارد که بعضا هم شاهد همکاری میان کمیسیون های مختلف مجمع در طرح های کلان حوزه علمیه بوده ایم./1370/د102/ف