جامعه خیرین مربوط به حوزه غدیر باید شناسایی شوند
به گزارش خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در قزوین در جلسه ستاد مردمی غدیر با اشاره به آیات ۵۴ تا ۵۶ سوره مائده اظهار کرد: این آیات به گونه ای پیشینه ماجرای غدیرخم است. در این آیات میخوانیم که هرکس از دین برگردد خداوند در مقابلش کسانی را روی کار میآورد که با مومنان همراه هستند و در راه خدا جهاد کرده و در برابر دشمنان میایستند و از سرزنشِ سرزنشکنندگان هراسی ندارند.
امام جمعه قزوین در ادامه بیان کرد: هر فردی که به زینت ولایت امیرمومنان و فرزندانش آراسته میشود نباید زیر بار ننگ و ذلت ولایت غیرخدایی رود، متاسفانه برخی دولتمردان و سیاستمداران ما تحت ولایت طاغوت درآمدند و عامل سرافکندگی خودشان شدند و از جامعه ایمانی طرد گردیدند.
وی ادامه داد: ستاد ولایت امیرمومنان یعنی "غدیر"، به منزله قلب انسان است و میدانیم که سلامت و آرامش و روشنایی قلب دارای اولویت جدی است، یعنی خود ستاد باید دارای برنامه محتوایی و قرآنی، روایی و سیاسی و اجتماعی درباره ماجرای غدیر باشد و نباید فقط به اقدامات ظاهری بسنده کرده و از محتواهای قرآنی نظاممند غافل شویم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه ما سه جشن بزرگ را در آیات قرآن کریم شاهد هستیم، اذعان کرد: اولین مورد جایی است که خداوند در آیه ۱۴ سوره مومنون از چگونگی آفرینش انسان سخن میگوید و سپس میفرماید از روح خود در این جسم خاکی دمیدیم و در اینجا خداوند به خلقت خود احسنت میگوید.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی ابراز کرد: حضرت آیت الله جوادی آملی میفرماید اینکه خدای متعال به آفرینش خودش تبریک میگوید، یعنی قصد دارد که به ماهم تبریک بگوید، یعنی اگر خدا احسن الخالقین است، انسان هم احسن المخلوقین است.
وی عنوان کرد: تبریک و جشن دوم قرآنی زمانی است که کعبه درست شده و پیامبر مبعوث میشود، یعنی تبریک آمدن رسالت و نبوت و امامت داده شد. اگر ما از ولایت امیرمومنان صحبت میکنیم نباید از این نکته غفلت کنیم که این ولایت ابتدا برای پیامبر گرامی اسلام (ص) هم بوده و از پیامبر به امام علی(ع) منتقل شد.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: جشن سوم قرآن زمانی بود که همه مبانی و اخلاقیات و اعتقادات اسلام تکمیل شد و جایگاه ولایت پس از پیامبر مشخص شد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه با امیرالمومنین، ولایت استمرار یافت، ادامه داد: پیامبر اسلام در مراسم غدیرخم میفرمایند هرکس من مولا و سرپرست او هستم، علی(ع) نیز سرپرست اوست. بنابراین جشن مهم سوم مربوط به ولایت امام علی(ع) است.
وی با اشاره به رسالتهای ما برای تبلیغ ماجرای غدیرخم تصریح کرد: رسالت ما در حوزه امامت و روز غدیر نباید فقط به زمان غدیرخم محدود شود. خدای متعال در ماجرای غدیرخم به پیامبر اسلام میگوید اگر وظیفه خود را به درستی انجام ندهی رسالت تو کامل نمیشود. یعنی بدون ابلاغ موضوع امامت امیرمومنان همه اقدامات پیامبر(ص) ناقص میماند.
حجت الاسلام والمسلمین عابدینی با اشاره به اطعام روز غدیر تاکید کرد: بسیار کار شایسته ای است که در روز عید غدیر در قزوین موضوع پخش نذورات و اطعام انجام میگیرد، اما اگر فقط توجه ما اطعام باشد و محتوای غدیر سر سفره مردم قرار نگیرد و دلها با این محتوا هماهنگ نشود، ما متضرر شده ایم.
امام جمعه قزوین تاکید کرد: جا دارد محتواهای معنوی همراه محتواهای ظاهری در حوزه غدیرخم قرار بگیرد. در این مسیر ما باید آمار مخاطبان خود را داشته باشیم و برنامه ریزی لازم برای انجام اقدامات فرهنگی در حوزهها و مساجد و دانشگاهها و مدارس صورت بگیرد و بدانیم چقدر در این فضا آماده هستیم.
وی ابراز کرد: جامعه خیرین مربوط به حوزه غدیر باید شناسایی شوند که البته اقدامات خوبی صورت گرفته اما این فضا باید کامل تر شود. همچنین نیازمندان واقعی هم باید شناسایی شوند و از آنها حمایت صورت بگیرد تا بتوانیم محبت امیرمومنان را در دل همه جا دهیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اذعان کرد: در مرکز استان نیازمند مکانی به نام کتابخانه غدیر هستیم که این کتابخانه میتواند در فضای یک مسجد یا یک دفتر فرهنگی راه اندازی شود تا آثار مختلف حوزه غدیر در آن جمع آوری گردد و این مکان، به مرکزی علمی برای تمام محبان و شیعیان امیرمومنان در کشور تبدیل شود.
امام جمعه قزوین گفت: نباید ماجرای غدیر را فقط محدود به روز غدیرخم کنیم، نهج البلاغه بزرگترین یادگار امیرمومنان است و باید بتوانیم معارف این کتاب بزرگ را در کنار ماجرای غدیر ترویج دهیم./955/د102/ب1