۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۰
کد خبر: ۶۵۸۰۹۹
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی مطرح کرد؛

به‌روز نبودن پژوهش‌ها؛ مانعی در فرآیند اسلامی سازی علوم انسانی

به‌روز نبودن پژوهش‌ها؛ مانعی در فرآیند اسلامی سازی علوم انسانی
حجت الاسلام برهان گفت: به‌روز نبودن پژوهش‌های حوزوی در عرصه علوم انسانی باعث عدم ارتباط میان علوم اسلامی و انسانی شده و مسؤولان نیز به کلی منکر اسلامی شدن علوم انسانی شده‌اند.

حجت الاسلام مهدی برهان پژوهشگر و استاد حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، بیان اینکه دو مشکل ساختاری و محتوایی دامن‌گیر پژوهش های حوزوی است، گفت: از جمله آسیب های ساختاری پژوهش های حوزوی، ادبیات سخت و زبان عربی قدیمی است در حالی که باید زبان پژوهش‌ها فارسی سلیس باشد.

وی به مشکلات ساختاری پژوهش‌های حوزوی، ابراز کرد: متأسفانه در این پژوهش ها به اهداف و ضرورت های پژوهش بی توجهی شده و پژوهشگران به سادگی از کنار آن رد می شود.

این پژوهشگر حوزوی انتزاعی بودن را آسیب محتوایی پژوهش های حوزوی دانست و عنوان کرد: مشکل کاربردی نبودن در پژوهش های علوم عقلی و نقلی به وفور دیده می شود که ناشی از عدم توجه به فقه های مضاف و جنبه های عملی فلسفه است.

حجت الاسلام برهان افزود: به روز نبودن پژوهش های حوزوی در عرصه علوم انسانی باعث شده است که ارتباط میان علوم اسلامی و انسانی برقرار نشود و مسؤولان به کلی منکر اسلامی شدن علوم انسانی شوند.

وی با بیان اینکه پژوهش های حوزوی باید به سمت استخراج مبادی تصوری و تصدیقی علوم حرکت کند، گفت: به عنوان مثال در علم روانشناسی باید واژگان کلیدی این علم استخراج و نظر اسلام در مورد آن‌ها جمع‌آوری شود.

عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) کلی‌گویی، مجمل گویی و مطلق گویی را از دلایل عدم کاربردی بودن پژوهش ها دانست و ابراز کرد: ائمه معصومین(ع) در پاسخ به سؤال مراجعان، موضوع شناسی کرده و در جواب مصداق را تعیین می‌کردند؛ حوزه علمیه نیز امروز باید به این سمت حرکت کند.

حجت الاسلام برهان با انتقاد از عدم توجه به نیازهای جامعه اسلامی در پژوهش ها، گفت: برای زمینه سازی ظهور در سایه تمدن اسلامی باید پژوهشگران و مراکز پژوهشی به مراحل اعلام شده توسط رهبر انقلاب در رسیدن به تمدن اسلامی توجه داشته باشند.

این پژوهشگر عدم وجود هدف واحد و انانیت ها را دلیل عدم هماهنگی و موازی‌کاری میان مراکز پژوهشی عنوان کرد و افزود: اگر هدف مراکز پژوهشی تشکیل جامعه مهدوی باشد، موازی‌کاری معنا ندارد مگر اینکه پژوهش‌ها از زاویه دیدهای متفاوت انجام شود./1350/ت302/ف

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
خدا حفظشون کنه.خسته نباشید
0
0
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۵
برخی ضرورت استفاده از ماسک برای جلوگیری از انتقال و مبتلا شدن به بیماری را درک می‌کنند ولی ضرورت رعایت حجاب برای جلوگیری از اشاعه آلودگی روانی را خیر... و البته برخی هم برعکس!!!

هر بار که به مرکز شهر قم و حوالی حرم می‌روم مکرر با این صحنه مواجهه می‌شوم که برخی از مذهبی‌ها و حتی روحانیون در این ایام کرونایی از ماسک استفاده نمی‌کنند!!!

به عنوان یک حوزوی برایم سوال است که اگر یک خانم بد حجاب به این آقایان بگوید؛ چگونه رعایت نکردن حجاب ما باعث آلودگی روانی جامعه می‌شود! ولی ماسک نزدن شما باعث اشاعه آلودگی و بیماری نمی‌شود!؟ چه خواهند گفت!؟
امیدوارم خدای متعال و مردم عزیز این دسته قیلل از مذهبی‌ها و حوزویانی را که ماسک نمی‌زنند را به حرمت آن دسته کثیر از حوزویان و حزب اللهی‌ها که در سنگر مدافعان سلامت مشغول مبازه با کرونا هستند ببخشند.

عدم رعایت قوانین و آداب زندگی اجتماعی در یک جامعه، مخصوصا جامعه اسلامی که بر معارف ثقلین تکیه دارد اصلا شایسته نیست، حال می‌خواهد حجاب باشد، یا زدن ماسک.

متدینین و متشرعینی که در ایام اوج کرونا مسائل بهداشتی را رعایت نمی‌کنند به دور از انصاف است که طلبکارانه از عدم رعایت حجاب بانوان بد حجاب گلایه کنند. این همه جوالدوز به دیگران زدیم یک سوزن هم به خودمان بزنیم.

چه زیبا فرمودند امام صادق(ع)؛ كُونُوا دُعَاةَ النَّاسِ‏ بِغَيْرِ أَلْسِنَتِكُمْ... مردم را به صورت غیر زبانی (با رفتارتان) به کار خیر دعوت کنید.
0
0