یادداشت؛
معنای عملی پهلوانی
بیرانوند در لرستان، سیدجلال حسینی در شمال، بچههای کاراته، کشتی و ووشو در مناطق محروم از پایتخت گرفته تا اقصی نقاط کشور همه پای کار هستند تا جامعه ورزش کشور در رزمایش کمک مؤمنانه و همدلی مردم ایران سربلند باشد.
به گزارش خبرگزاري رسا، بیرانوند در لرستان، سیدجلال حسینی در شمال، بچههای کاراته، کشتی و ووشو در مناطق محروم از پایتخت گرفته تا اقصی نقاط کشور همه پای کار هستند تا جامعه ورزش کشور در رزمایش کمک مؤمنانه و همدلی مردم ایران سربلند باشد. اینها که گفتیم تنها نمونههای بارزی از مرام و پهلوانی جامعه ورزش کشور هستند، والا میتوان از وحید شمسایی، پهلوان صادقزاده و دیگران هم نام برد که حتی حاضر نشدند در خصوص این کار و تلاشهایشان حرف بزنند و آن را وظیفه انسانی، دینی و ملی خود عنوان کردند. حتی میتوان از ورزشکارانی گفت که در خط مقدم مبارزه با کرونا در تلاش هستند و جانفشانی میکنند. اینها هستند که پرچم مردمداری و پهلوانی ورزش را در این روزهای سخت بالا نگه داشتهاند.
این روزها راحت میتوان ورزشکارانی که دغدغه مشکلات مردم را دارند از برخی که حتی در این اوضاع و احوال دنبال مطالبات میلیاردی و ناحقشان هستند، دید. میتوان خوب دید و متوجه شد که پهلوانی نه به سن و سال است و نه به جنسیت. حمیده عباسعلی، بانوی المپیکی کاراته کشورمان بعد از درمان مصدومیتش به کشور بازگشت و بلافاصله با حضور در رزمایش کمک مؤمنانه نشان داد که حقیقتاً شایسته عنوان پهلوانی است. بله «پهلوانی» مگر مصادیق این کلمه را باید فقط در بین مردان جستوجو کرد. بانوی المپیکی کاراته ایران در نقاط محروم پایتخت در شبهای همدلی به تهیه غذا مشغول است، در حالی که همه خوب میدانیم با توجه به مصدومیتش میتوانست خیلی راحت و بدون عذر و بهانه در خانه استراحت کند و تمرینات آمادهسازی خود برای المپیک را انجام دهد. اما در همین پایتخت برخی این روزها سروصدا به راه انداختهاند که پولمان را بدهید، در حالی که معلوم شده تهمانده حسابشان ۱۰ میلیارد تومان است!
راستی با درصدی از این تهمانده حساب چند بسته معیشتی میتوان آماده کرد؟
بگذریم، نمیتوان برای کمک مؤمنانه کسی را مجبور کرد. نمیتوان به زور از کسی خواست که برای کمک به اقشار آسیبپذیر دست به جیب شود. این را هم خوب میدانیم که حساب و کتاب هرکس مربوط به خود او است و نمیتوان به حریم شخصی افراد ورود کرد، اما حرفمان این است که مردم از ورزشکاران و قهرمانانشان توقع مردمداری و پهلوانی دارند. این توقع را این روزها مدالآوران المپیکی و چهرههایی که مردم با پیروزیهایشان خاطرات تاریخی دارند، خوب برآورده کردهاند. هرچند که انتظار این بود که کل جامعه ورزش کشور درگیر این موضوع شوند و اینگونه مجبور نباشیم از تکستارههای پهلوانی کشورمان نام ببریم.
اینکه یک ورزشکار به این نتیجه برسد که باید برای مردم کاری انجام دهد و با همین تفکر جلو بیاید خود نشانه پهلوانی است، والا در ورزش کشور همین حالا کم ورزشکار نداریم که فقط ژست حمایت از مردم و هوادار را میگیرند، اما در این بزنگاهها غایب بزرگ هستند و دنبال مطالباتشان. البته نباید از یاد برد که مردمی بودن و مردمی ماندن سخت است، چراکه وقتی اوضاع بر وفق مراد باشد و همه چیز روبهراه، خیلی راحت میتوان ژست مردمی بودن به خود گرفت و دم از مردم زد، اما این ژست وقتی عرصه تنگ شود و کار به امتحان سخت برسد خیلی زود از بین خواهد رفت. چنانچه این روزها خیلیها که طی سالهای گذشته دم از مردم میزدند، اصلاً نیستند و خود را به ندیدن و نشنیدن زدهاند. البته برای مردم کسانی مهم هستند که در این روزها کنارشان حضور دارند و دست یاری به سویشان دراز کردهاند.
جامعه ورزش کشور امتحان خود را خوب پس داده و به طور حتم در ادامه نیز همگام با سایر بخشهای کشور در عرصه خدمت و کمکرسانی حرکت خواهد کرد. مردم هم از قهرمانانشان همین توقع را دارند که جلو بیایند و نشان دهند که در کنارشان هستند و دردشان را خوب میفهمند که مرام پهلوانی نیز جز این نیست. ورزشکاران مردمی کشور هم خوب نشان دادهاند که این راه و رسم را به درستی آموختهاند و اجرا میکنند. هرچند که ما هنوز تأسف آن عدهای را میخوریم که این روزها نیستند./1360/
منبع: روزنامه جوان
ارسال نظرات