۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹
کد خبر: ۶۵۲۳۱۴
یادداشت؛

شرح ۵۰۰روز اسارت استاد دانشگاه ایرانی در امریکا

شرح ۵۰۰روز اسارت استاد دانشگاه ایرانی در امریکا
«از شریف تا لس آنجلس» روایتی است خواندنی از مجتبی عطاردی استاد دانشگاه شریف و پژوهشگر ایرانی که در این کتاب از ۵۰۰ روز اسارت خود در امریکا سخن گفته است.
به گزارش خبرگزاري رسا، کتاب «از شریف تا لس آنجلس» به قلم پرویز سعادتی حاصل چندین ساعت مصاحبه و تحقیق نگارنده با استادی است که به اتهام نقض قوانین امریکا ۵۰۰ روز در این کشور اسیر بود.

عطاردی در مقدمه این کتاب می‌نویسد: «زندانی شدن یک استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی در یک کشور بیگانه تا آنجا که من می‌دانم قبل از دستگیری من رخ نداده بود، به ویژه زندانی در زندان بزرگ‌ترین قدرت اهریمنی دنیا.

این رخداد حتی تصورش هم به ذهن همکاران ما خطور نمی‌کرد. پس از آزادی از زندان و اسارت، خیلی از همکاران و نیز برخی از رجال سیاسی کشور توصیه کردند شرح این دوران زندان و اسارت را بنویسم تا علاوه بر اینکه در تاریخ باقی بماند، شاید برای اساتید دیگر مفید باشد و با مطالعه و آگاهی از آن آمادگی برای وقوع چنین رخداد یا اقدامات پیشگیرانه را برای آن تدبیر کنند. کتاب شامل پنج فصل است که از دوران کودکی راوی برای معرفی بهتر او به مخاطب آغاز شده و در ادامه به تحصیلات او در ایران می‌پردازد. بخش خواندنی و اصلی کتاب نیز به ماجرای اتهامات وارده به او و دستگیری این استاد دانشگاه اختصاص دارد.

کتاب «از شریف تا لس آنجلس» با روایتی ساده و بی‌پیرایه، سعی دارد تا مخاطب را با یکی از روایت‌های ناگفته از تاریخ انقلاب آشنا کند. در بخشی از این کتاب آمده است: «به سلول که برگشتم موضوع انتقالم به زندان دوبلین را به «دن» گفتم. با تعجب برافروخته شد و گفت، تو طاقت انتقال به دوبلین را نداری و حتماً بین راه تلف می‌شوی. بعد نحوه انتقال زندانی را توضیح داد. «دن» ابتدا نحوه نشاندن زندانی را در اتوبوس زندان که از داخل شبیه قفس است، تشریح کرد: «هر زندانی روی یک صندلی نشانده می‌شود و سپس دست‌هایش به حالت صلیبی از دو طرف به تکیه‌گاه صندلی زنجیر می‌شود و زنجیر پا‌ها نیز از پایین به کف اتوبوس قفل می‌شود، در حالی که زنجیری نیز به کمر دارد. در این حالت باید حدود سه روز تا سانفرانسیسکو در راه باشی.»/1360/
ارسال نظرات