مستندهای اجتماعی با تم بحران جنسی فعالتر از قبل
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، مستندهای اجتماعی به دنبال پاسخ به گوشهای از اتفاقاتی هستند که در جامعه رخ میدهد و هر کارگردانی برای یافتن سوژهای در پهنه مسائل اجتماعی به کوی و برزن میزند تا مهمترین موضوع را بیابد.
مسائل اجتماعی زمان اولویت پیدا میکنند که رسانهها به آن ضریب میدهند اما همیشه جای این سوال باقی است که آثار هنری و واقعیتنگاریهای موجود تا چه اندازه با آن چیزی که در جامعه رخ میدهد، مطابقت دارد؟
سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا ده مستند در حوزه اجتماعی را به مخاطبین محترم پیشنهاد میدهد تا در ایامی که در خانه هستند، به تماشای آن بنشینند، همه مستندها در بستر سینمامارکت موجود است و میتوانند با مراجعه به این سایت از تماشای مستندها لذت ببرند.
سکوهای صورتی
حضور زنان به ورزشگاه چند مدتی به عنوان موضوع اصلی رسانهها به خصوص رسانههای حامی دولت بدان پرداخته میشود. کارگردان مستند، محمد جواد رییسی است و امسال اکران شد. رییسی در اثر خود تلاش میکند تا به ابعاد حضور زنان در ورزشگاه بپردازد و دلیل نبود زیرساخت برای حضور زنان در ورزشگاه را معضل مدیریتی میداند و دوگانه رسانههای معاند به نام علما در مقابل زنان را خط میزند.
فوتبال علیه دشمن
مستند «فوتبال علیه دشمن» روایت تاریخ معاصر فوتبال ایران از منظر فوتبال است و به تاثیر و تاثراتی که فوتبال در جامعه گذاشته و جامعه بر روی آن گذاشته است، میپردازد. این مستند اثر فوتبال را بر وقایع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور مورد بررسی قرار داده است.
بازگشت گمورا
مستند بازگشت گمورا روایتی از شایعات مبنی بر ارتباط جان اف کندی و مرلین مونرو است که سه ماه پس از رسانهای شدن این شایعات، مونرو به دلیل نامشخصی فوت میکند. این روایت بهانهای است برای پرداخت تراژیک به موضوع بحران جنسی آمریکا که منجر به سقوط اجتماعی و فرهنگی شد.
ایکسونامی
روایتی از بحران جنسی غرب که در نتیجه آزادیهای بی حدوحصر به آن رسیدند، مستند ایکسونامی علمیتر از مستندهایی است که در فضای مجازی در حوزه بحران جنسی جامعه ایرانی مشهور شدند، این مستند روایتی از اتفاقات ناگواری که در نتیجه بحران جنسی در غرب اتفاق افتاد.
داوطلبین عزیز
نظام آموزشی کشورمان طی سالهای اخیر بارها و بارها دستخوش تغییراتی شده، از ترمی شدن دوره راهنمایی و سپس سالی واحدی شدن دانش آموزان دبیرستانی تا بازگشت به شیوه گذشته و شش کلاسه شدن دوره ابتدایی و البته دبیرستانی دو تکه که سه سال مربوط به دوره اول و سه سال مربوط به دوره دوم است.
این مستند بر اساس فیلنامهای از حسین شمقدری و محمدحسن یادگاری با تهیهکنندگی محسن اخوانفر و به روایت و کارگردانی «محمدحسن یادگاری» تولید شده است.
اعتراض خاموش
مستند "اعتراض خاموش" به کارگردانی میکائیل دیانی به موضوع خودکشی و وضعیت آن در ایران و بحران خودکشیهای اعتراضی میپردازد و چهار روایت از چهار خودکشی را به تصویر میکشد.
مستندی که میتوانست با شجاعت به خرج دادن، کلیشهها را بشکند و به زیر پوست شهر هم سری بزند، در نهایت تنها دستاوردش جلب کردن توجه مخاطب به تحلیلهای سطحی مرسومی مانند مطرح شدن عواملی مثل اختلاف طبقاتی، مشکلات اقتصادی، کمبود شغل و… در ریشهیابی مسئله خودکشی اعتراضی بسنده میکند و جایی برای مطالبهگری برای خود و مخاطبش باقی نمیگذارد.
پشت صحنه
در یکی دو سال اخیر مستندهایی با موضوع بحران جنسی در صدر سوژههای مستندسازان قرار گرفته است و آثار جدی و باکیفیتی تولید شده است که مستند پشت صحنه به کارگردانی تورج کلانتری یکی از این مستندها به حساب میآید.
کارگردان این اثر از هدف خود درباره ساختن مستند چنین میگوید: هدف از ساخت این فیلم، در معرض نمایش قرار دادن مشکلات و مسائل جنسی برای جوانان و آگاهی بخشی به خانواده آنها بوده است.
الم نشرح
مستند الم نشرح به کارگردانی سیدموسی زکی زاده روایت یک معلم مکتب خانه به نام «صحیب» که درس قرآن را برای دانش آموزان خود به سوره الم نشرح میرساند و پدر یکی از دانشآموزان به میمنت این موضوع و برای تشکر، معلم را به همراه دانش آموزان مدرسه به خانه خود دعوت کرده و به پاس همین موضوع به صحیب یک عبا هدیه میدهد.
عروسک کوکی نیستم
مستند «عروسککوکی نیستم» روایتی از نقد سیستم تربیتی آموزش و پرورش است که انگار فارغ از فناوریهای نوین و نیازهای بهروز دانشآموزان همچنان در حال درجا زدن در نگاهی سنتی است. از طرفی عدم اعمال آزادیهای بیشتر بر دانشآموزان و عدم ایجاد شور و نشاط در بین آنها سبب شده تا برخی از دروس کاملاً بدون اهمیت جلوه کند. در مستند «عروسککوکی نیستم» موضوع اصلی، کلاسهای پرورشی است که بهعنوان دروسی در جهت تربیت دانشآموزان ارائه میشود. درسی که به شکلی رقتبار برگزار و غالباً بهعنوان درسی بدون اعتبار بدان نگریسته میشود.
قلدر
مستند "Bully" به کارگردانی Lee Hirsch محصول کشور آمریکا در سال 2011 ساخته شده است. داستان مستند درباره زورگویی و خشونت در مدارس سراسر آمریکا است. BULLY اولین فیلم بلند است که از نزدیک نشان میدهد بیش از 13 میلیون کودک که در سال تحصیلی جدید به مدرسه می روند و در مدارس ایالات متحده مورد آزار و اذیت و خشونت قرار می گیرند.