گزارشی از اقدامات آموزشی مؤسسه امام خمینی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام موسوی نسب معاون آموزش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در آیین افتتاحیه سال جدید تحصیلی این مؤسسه، با تسلیت ایام محرم و عزاداری سرور و سالار شهیدان و ضمن خیر مقدم گویی به حاضران در این مراسم گفت: امسال نسبت به سال گذشته در زمینه ثبت نام کننده، آزمون دهنده و میزان قبولی شرکت کنندگان رشد داشته ایم.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود هزار و 592 نفر مجموع دانش پژوهان این مؤسسه بوده و تا کنون 4 هزار و 247 نفر از مؤسسه ما فارغ التحصیل شده اند.
حجت الاسلام موسوی نسب تأکید کرد: میزان ساعات مطالعه دانش پژوهان در سال گذشته در مقطع کارشناسی 96 هزار و 644، در مقطع کارشناسی ارشد 66 هزار و 294 و در مقطع دکتری 149 هزار و 88 بوده است و این یعنی هر دانش پژوه در مقطع کارشناسی ماهیانه 42 ساعت، در مقطع ارشد 66 ساعت و در مقطع دکتری 157 ساعت به طور متوسط مطالعه کرده است.
معاون آموزش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز کرد: اگر بخواهیم در جریان آموزش و تحصیل و رسالاتی که داریم موفق باشیم، باید به عوامل و موانع موفقیت در مسیر طلبگی توجه داشته باشیم.
وی به تبیین موانع موفقیت در مسیر طلبگی پرداخت و گفت: یکی از این موانع نوع ساختار و دیدگاه اداری مجموعه داخلی و یا مجموعه های بیرونی و عدم آمادگی آنها برای همکاری با مؤسسات آموزشی و پژوهشی است؛ از این رو ما باید دست به دست هم دهیم و تلاش کنیم به مقررات مؤسسه پایبند باشیم تا اهداف خود را پیش ببریم؛ سال گذشته در وزارت علوم در جلسه ای شرکت کردیم و برخی مقامات گفتند مجموعه های آموزشی کشور را باید هدفمند کرده و به سوی مأموریت هایشان بفرستیم، سپس وظایف حوزه ها را در تفسیر و مسائل و احکام دینی محدود کرده و برای حوزه شأنی برای پرداختن به مسائل اجتماعی و سیاسی و غیره قائل نبودند؛ این یک مانع بر سر راه ما است و می طلبد دانش پژوهان با جدیت بیشتری تلاش کنند.
حجت الاسلام موسوی نسب یکی دیگر از موانع موفقیت در مسیر طلبگی را «مسائل مالی و مضیقه های بودجه ای» دانست و بیان کرد: امروز بسیاری از مؤسسات آموزشی پژوهشگران خود را به علت مضیقه های مالی جواب کرده اند و این مانع جدی بر سر راه ما است؛ مسؤولان باید کمک کنند تا این موضوعات حل شود.
معاون آموزش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه پرداختن به شغل های فرعی برای رفع مشکلات مالی یکی از موانع موفقیت در مسیر طلبگی است، مطرح کرد: آیا یک طلبه می تواند هم کار یدی انجام دهد و توفیقات علمی داشته باشد؟ معیشت و تنگناهای موجود به زندگی اشخاص فشار مالی وارد می کند، از این رو کسانی که موفق هستند نیازهای مالی خود را به تأخیر می اندازند.
وی با بیان اینکه ازدواج و وصلت با خانواده های پر توقع، کم کاری و سستی و ضعف اراده و محرومیت از توفیقات الهی نیز از سایر موانع موفقیت در مسیر طلبگی است، یکی از موارد کسب توفیقات الهی را تکریم استاد تلقی کرد و یادآور شد: طلاب باید دقت داشته باشند مرتکب رفتارهایی نشوند که توفیقات الهی از آنها سلب شود./841/ج