گفت و گوی ادیان جلوه مبارزه با خشونت های جاهلی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، در افتتاحیه نخستین همایش بینالمللی امام رضا(ع) و گفت و گوی ادیان که پیش از ظهر امروز در تالار قدس کتابخانه آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: امام رضا(ع) بنیانگذار گفت و گوی بین ادیان بودند.
وی افزود: امیدواریم که با توجه به شخصیت و سیره امام رضا(ع) که محور گفت و گو بین ادیان بودند، بتوانیم در این نشست و کمیسیون های موضوعی، بحث گفت و گوی ادیان را پیش ببریم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی گفت و گوی بین ادیان را یک حرکت معرفتی دانست و اظهار کرد: گفت و گوی بین ادیان توحیدی و ابراهیمی در بارگاه منور رضوي می تواند جلوه ای از مبارزه در برابر جریان های تکفیری، جریان های انحرافی و خشونت های جاهلی باشد و يك حركت معرفتي است که حقیقت و نورانیت را بر همه آشکار و هرگونه باطل و اندیشه های نادرست در مورد ادیان ابراهیمی را می زداید.
گفت و گوی بین ادیان، اشتراکات ادیان توحیدی و ابراهیمی را تقویت می کند
تولیت آستان قدس رضوی با بیان این که این گفت و گو ها، اشتراکات ادیان توحیدی و ابراهیمی را تقویت می کند، ابراز کرد: ما با یهودیت و مسیحیت اشتراکات بسیار داریم اما با صیهونیست ها و کسانی که داعیه دین داری دارند و به ادیان ابراهیمی ضربه زده و موجب انشقاق می شوند، هیچ نقطه اشتراکی نداریم.
وی گفت: این ارتباط و گفت و گو های بین ادیان نشان می دهد که جامعه مبتنی بر توحید، اخلاق و معنویت بوده و زندگی انسان برخوردار از عدالت و محبت باشد و در برابر کسانی که ادامه زندگی خود را با انحراف عقلانیت و عدالت میدانند، ایستادگی کنند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی اظهار کرد: در مغرب زمین بیش از 300 سال پس از رنسانس با معنویت مبارزه کردند که نتیجه آن جنگ جهانی اول و دوم، 70 سال ظلم بر مردم مظلوم فلسطین و ظلم های بسیاری بر مردم جهان بود و این نتیجه دوری معنویت از سیاست است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان این که انقلاب اسلامی ایران پرچم کرامت انسانی را برافراشت، ابراز کرد: انقلاب اسلامی ایران پیوند بین دین و سیاست در تمام شئون را برافراشت و این دعوت را برای هم عالم داشت که می توان با اعتقاد به خدا و خداباوری زندگی توأم با اخلاق محبت و معنویت داشت.
شروط گفت و گوی موفق بین ادیان
وی به 4 شرط برای گفت و گوی بین ادیان اشاره کرد و گفت: وحدت در مبدأ، وحدت در مقاصد، عدالت، انصاف و اخلاق در تعامل و گفت و گو و اهتمام و جهد و کوشش جدی از شرط های گفت و گوی موفق بین ادیان است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به اشتراکات ادیان ابراهیمی، اظهار کرد: خداپرستی و اعتقاد به معاد و پیامبر خدا، عدالت، محبت و دلدادگی به خدا و دگرخواهی در پرتو خداخواهی از جمله این اشتراکات است.
تولیت آستان قدس رضوی نجات و تکامل را مقصد اصلی انسان دانست و ابراز کرد: جایگاه انبیای الهی جایگاه برتر بوده، ما را به تعالی و رشد فرا میخوانند، کرامت امروز انسان معاصر با عمل به آموخته های انبیا و عمل به آیاتی که برای هدایت انسان نازل شده است، حاصل می شود.
وی ابراز کرد: الگوی تعامل و گفتوگوی ادیان با شرط عدالت، انصاف و اخلاق میتواند گفتوگوی خوبی باشد، اما گفتوگوی ارباب رعیتی را هرگز نمیپذیریم، همه ما در پرتو ربوبیت حق هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی اظهار کرد: این نشست ها و کنفرانسها ارزشمند است، اما باید جهد و کوشش جدی داشته باشیم، بستر این شروط در پرتو عالم آل محمد(ص) و در پرتو انسان کامل محقق میشود.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان این که امام رضا(ع) رمز وحدت همه ادیان است، اظهار کرد: ما به تاسی و در پرتو نورانیت این امام همام میتوانیم از این ائتلاف و رمز وحدت در مقابل تکفیر، الحاد و هر ظلمی استفاده کنیم./864/پ202/ب1