۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۰۳:۴۰
کد خبر: ۵۸۷۵۵۲
یادداشت؛

یک بام و دوهوای اعتدال و توسعه

یکی از مباحث مهمی که در كنگره سراسری حزب اعتدال و توسعه مطرح شد، جوانگرایی و بهره گیری از نیروهای جوان تر در بدنه این حزب است؛ موضوعی که سبب شد تا درمیان اعضای جدید، فقط یک سوم اعضای قبلی حضور داشته باشند.
حزب اعتدال و توسعه

به گزارش خبرگزاری رسا، حزب اعتدال و توسعه این روزها فعالیت های خود را پررنگ تر از گذشته آغاز کرده و همین چند وقت پیش و در سکوت خبری ایام اربعین حسینی، انتخابات شورای مرکزی این حزب نیز برگزار شد و بار دیگر چهره های نام آشنای دولت و یاران نزدیک حسن روحانی بر مسندهای اصلی اعتدال و توسعه تکیه زدند. از محمد باقر نوبخت و واعظی گرفته تا اکبر ترکان و علی جنتی بار دیگر در جمع بالانشینان این حزب قرار گرفتند.

در این بین اما یکی از مباحث مهمی که در كنگره سراسری حزب اعتدال و توسعه مطرح شد، جوانگرایی و بهره گیری از نیروهای جوان تر در بدنه این حزب شد. موضوعی که سبب شد تا درمیان اعضای جدید، فقط یک سوم اعضای قبلی حضور داشته باشند و دوسوم اعضای قبلی نیز به دلایل مختلف اعلام کاندیداتوری نکردند که از آنها می‌توان به آقایان محمدخان و نعمت‌زاده و خانم پیشگاهی فرد اشاره کرد.

در ترکیب جدید علاوه بر رئیس دفتر ریاست‌جمهوری و یکی از معاونین وی، یک وزیر، چند استاندار و معاون وزیر و استاد دانشگاه هم حضور دارند و طبق اعلام رسمی این حزب، نیم بیشتر را جوانان تشکیل می‌دهند.

نکته جالب توجه اما هم در کنگره سراسری و هم در مباحث مطرح شده در جلسات شورای مرکزی این حزب اشاره به نیروهای جوان و بهره گیری از مشارکت بانوان در این حزب بود. مسئله ای که در طول مدت یک‌ماه گذشته از سوی محمد باقر نوبخت دبیر کل حزب اعتدال و توسعه نیز به آن اشاره شد اما نگاهی به بدنه دولت و چیدمان ترکیب کابینه حسن روحانی در 5 سال گذشته بیانگر عکس این مسائل مطرح شده است.

اپیزود اول- در روزهای اخیر و در شرایطی که قانون منع بکارگیری بازنشستگان موجب شده تا بسیاری از معاونان و مسئولان دولتی جای خود را به نیروهای جوان تر بدهند، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور همچنان به عنوان یک بازنشسته از سمت خود کنار نرفته و حتی در انتظار اخذ مجوز برای ابقا در این پست است. حال این سوال پیش می آید که چگونه سران حزب اعتدال و توسعه در درون این حزب بر طبل جوانگرایی می کوبند اما در بدنه دولت حاضر نیستند مسئولیت های خود را به جوان تر ها تحویل داده و مدتی را در کنار خانواده سپری کنند؟

اپیزود دوم- اشاره به حضور و مشارکت بانوان در حزب اعتدال و توسعه نیز از جمله رویکردهایی است که گویا نوبخت، واعظی و یارانش برای آینده این حزب در نظر گرفته اند. این در حالی است که در میان وزرای دولت روحانی حتی یک نفر از بانوان نیز حضور ندارد و در شرایطی که پیش از انتخابات ریاست جمهوری 96 نیز انتظارات از روحانی برای بهره گیری از بانوان در جمع وزرا بالا رفته بود، رئیس جمهور از این اقدام صرف نظر کرد و تمام کرسی های دولتی را به مردان سپرد.  اپیزود سوم- "یکی از نکات قابل توجه، حضور پررنگ اقوام ایرانی در ترکیب جدید است" این جمله ای بود که به عنوان حسن ختام کنگره سراسری حزب اعتدال و توسعه مطرح شد.

بهره گیری از اقوام ایرانی در ترکیب این حزب ادعایی است که در واقعیت شکل و شمایل دیگری دارد. نگاهی به چارچوب و ساختار دولت روحانی نشان می دهد بهره گیری از اقوام مختلف نه تنها جزء رویکردهای دولتی ها نبوده بلکه در جریان انتصابات و تقسیم پست های مدیریتی، این شخص محمد باقر نوبخت بوده که بیش از همه به دوستان و همشهری های خود توجه کرده و آنها را ولو در پست های غیر تخصصی هم که شده منصوب کرده است.  اپیزود چهارم- نمونه ای بارز از حضور همشهریان نوبخت در یک پست غیر تخصصی را می توان در سازمان نقشه برداری کشور که زیر مجموعه سازمان برنامه و بودجه است پیدا کرد.

جایی که مسعود شفیعی مسئول شاخه جوانان حزب اعتدال و توسعه با مدرک لیسانس کشاورزی آب و فوق لیسانس بین الملل به عنوان رئیس سازمان تخصصی نقشه برداری انتخاب شده و تعجب و اعتراض تعداد زیادی از نیروهای متخصص این حوزه را نیز برانگیخت. البته این اولین و تنها انتصاب حزبی و غیر تخصصی نوبخت و یارانش در بدنه دولت نبود و بلافاصله پس از انتصاب شفیعی به عنوان رئیس سازمان نقشه برداری کشور، نوبت به سازمان فضایی کشور رسید و طی یک انتصاب عجیب، مرتضی براری دبیر کل حزب اعتدال و توسعه در امور استان ها به سمت ریاست این سازمان منصوب شد.

فردی که دکترای برق – مخابرات دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در مدارک تحصیلی خود داشته و فقط به واسطه عضویت در حزب اعتدال و توسعه به این جایگاه مهم و استراتژیک دست یافت. نمونه هایی از این دست در حزب اعتدال و توسعه و دولت های یازدهم و دوازدهم بسیار است و حالا در شرایطی حزب اعتدال و توسعه مدعی جوانگرایی در جریان خود و همچنین مجموعه کشور شده که در این مسیر روابط فامیلی و انتصابات غیر تخصصی جزء برنامه های ویژه این جریان قرار گرفته است./۹۶۹//۱۰۲/خ

منبع: رسالت

ارسال نظرات