۲۸ مهر ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۰
کد خبر: ۵۸۲۹۸۲

پیام تبریک آیت‌الله رشاد به رییس سازمان اوقاف و امور خیریه

درپی انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی به ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه، آیت‌الله رشاد پیام تبریکی صادر کرد.
رشاد

به گزارش خبرگزاری رسا، درپی انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی به ریاست سازمان اوقاف و امور خیریه، آیت‌الله علی‌اکبر رشاد موسس و رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و رییس شورای حوزه‌های علمیه‌ استان تهران پیام تبریکی صادر نمود.

آیت الله رشاد، در این پیام، ضمن تصریح به این نکته که اگر کسی بخش اقتصاد تطوّعی نظام اقتصادی اسلام را، اعجاز نبوی(ص) بخواند پربیراه نخواهد بود؛ تأکید کرده است: بنده‌ کمترین، اطمینان دارم در صورت مدیریت علمی و مشروع این موهبت خدادادی، می­ توان «سرمایه­» و «درآمد» عمده­‌ رقبات و موقوفات کشور را طی مدت مشخصی دوچندان ساخت و همه­‌ فعالیت‌های مربوط به شؤون و شعائر مذهبی و نهادهای دینی، از جمله حوزه‌های علمیه، مساجد و حسینیه‌ها، هیآت و محافل مذهبی را خوداکتفا کرده، آنها را از وابستگی به منابع دیگر مستغنی کرد.

رییس شورای حوزه‌های علمیه‌ استان تهران، ضمن اشاره به توانایی‌های حجت الاسلام والمسلمین دکتر خاموشی و آرزوی موفقیت برای ایشان، از مساعی حجت الاسلام محمدی سیرت قدرانی کرده است.

متن پیام ایشان به شرح زیر است:

حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی خاموشی (مازال موفقاً)

ریاست مکرم سازمان اوقاف و امور خیریه.

سلامٌ­ علیکم

تولیت و تصدی نهاد خطیر اقتصاد تطوّعی (وقف، خیرات و مبرات) کشور، به اذن مقام منیع ولایت امر (دام ظلّه الوارف) و حکم وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سوی آن فاضل فرهیخته و مدیر مبتکر، مایه‌ مسرّت و موجب امیدواری شد.

این کَمین کِهین، این برگزینش و برگمارش شایسته و بایسته را، از سوی خود و اعضای شورای حوزه‌­های علمیه استان تهران، مرکز مدیریت، مسؤولان، مدیران، مدرسان حوزه‌ی عریق تهران، نیز مدیران و اعضای هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه‌ی اسلامی، به حضور رهبر فرهمند انقلاب، وزیر مکرم ارشاد، و همه‌ی اصحاب فرهنگ و فضیلت و شخص جناب عالی تبریک عرض کرده، از بارگاه بلند باری برایتان دوام سلامت و مزید توفیق مسالت می­دارم.

اقتصاد تطوّعی/داوطلبانه، مهم‌ترین نهاد اقتصاد دینی است که به عنوان منبع مالی‌ای «مقدّس» و برکت‌بار، «مردم‌بنیان» و خودجوش، «مستقل» و ناوابسته، «مطمئن» و نوسان‌ناپذیر، «پایدار» و ‌باثبات، «زاینده» و فزاینده، برای تمشیت شؤون فزهنگی، اجتماعی و دینی تشریع گردیده است. الحق اگر کسی این بخش از نظام اقتصادی اسلام را، اعجاز اقتصادی نبوی(ص) بخواند پربیراه نخواهد بود.

دریغا و دردا که این تشریع و تدبیر اعجازآمیز الاهی، از سوی مسلمین در روزگار حاضر به بوته‌ نسیان و غفلت سپرده شده، بلکه مورد کفران و کتمان قرارگرفته، و آثار سوء ناسپاسی در قبال این موهبت مغتنم و احیاناً سوء مدیریت این ثروت ثمین، گریبانگیر مقصران و قاصران مرتبط با امور آن گشته است.

جبران این تقصیر و قصور خسارتبار، تنها از رهگذر اقدامات زیر میسر است:

اوّلاً: تغییر نگرش به اقتصاد تطوّعی (خاصه سنت وقف) و کوشش برای احراز شان فراخور و درخور آن در اقتصاد کشور.

ثانیاً: ضمن اصلاح و ارتقاء سازمان عهده‌دار مدیریت رسمی آن (که اکنون سازمان اوقاف و امور خیریه است) تبدیل آن به نهاد تدبیرگر و ناظر (و نه متصدی و مباشر)

و ثالثاً: سپردن مسؤولیت این نهاد خطیر به مدیری لایق که واجد صلاحیت­‌های لازم باشد. (صلاحیت‌هایی از لحاظ:۱ـ کاردانی و کارآزمودگی در زمینه­ی تحول سازمان، ۲ـ آشنایی با امور مالی و حسابرسی، ۳ـ برخورداری از شم الإقتصاد و عمران. ۴ـ فهم فرهنگ و تجربه‌ کار فرهنگی، ۵ـ تسلط بر فقه اقتصاد تطوعی و التزام به جهات شرعی، ۶ـ تحول‌خواهی و روحیه­‌ جهادی، ۷ـ پردلی، بلندنظری و راهبردی­‌اندیشی).

حضور جناب‌عالی در کرسی مدیریت این نهاد حیاتی ـ که در عین برخورداری از مراتب عالی علمی حوزوی و دانشگاهی، مستظهر و مجهز به تجارب موفق مدیریتی هستید ـ امید به احیای این بخش از اقتصاد اسلامی در کشور و حل معضل منابع پایدار فعالیت‌های دینی و نهادهای عهده‌دار این شؤون را افزایش می‌دهد.

بنده‌ کمترین، اطمینان واثق دارم: در صورت مدیریت علمی و مشروع این ثروت خدادادی، می ­توان «سرمایه­» و «درآمد» عمده‌­ رقبات و موقوفات کشور را طی مدت مشخصی دوچندان ساخت، و دربازه‌ زمانی ده تا پانزده ساله، همه­‌ فعالیت‌های مربوط به شؤون و شعائر مذهبی و نهادهای دینی، از جمله حوزه‌های علمیه، مساجد و حسینیه‌ها، هیآت و محافل مذهبی را خوداکتفا کرده، آنها را از وابستگی به منابع دیگر مستغنی کرد.

فرصت را مغتنم شمرده، متواضعانه از برادر ارجمند جناب حجت الاسلام حاج شیخ علی محمدی سیرت (دامت افاضاته) نیز به جهت تدابیر ثمربخش و خدمات ارزشمندشان در زمینه‌ فرهنگ دینی طی دوره‌ی تصدی مدیریت سازمان اوقاف تشکر می‌کنم.

وفّقـنا اللهـم لما تحب و ترضی، واهـدنا الی السداد، فانّک خیر موفق و هـاد.

علی‌ اکبر رشـاد

ارسال نظرات