طراحی اپلیکیشن"زبانیار اربعین" گام جدید طلاب در خدمت به زائران حسینی
به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، یکی از بزرگترین اهداف اربعین، ایجاد وحدت و انس والفت میان دو ملت بزرگ ایران و عراق است واین هدف در صورت ایجاد ارتباط کلامی بین دو ملت میسر میشود، از سوی دیگر، بسیاری از کارهای فرهنگی انجام شده در این حوزه، به جهت مسلح نبودن فعالان این عرصه به ابزارهای ارتباطی، نتیجه مطلوبی درپی نداشته است.
به همین جهت گروهی از طلاب حوزه علمیه شهیدین، صدوقی، حقانی و بهجت قم در سال 94 مصمم شدند تا با طراحی نرمافزار زبانیار اربعین، کاستیهای کلامی در زمینه را کمرنگ کنند.
از این رو خبرنگار رسا با طاها قدوسی، مدیر اپلیکیشن "زبانیار اربعین" درباره جزییات و مزیتهای این نرم افزار گفتوگویی صورت داده است.
نرمافزار "زبانیار اربعین"
مدیر اپلیکیشن "زبانیار اربعین" با اشاره به انگیزه خود برای تولید این نرم افزار مطرح کرد: به دلیل عدم آشنایی بسیاری از زائران اربعین با نکات ابتدایی زبان عربی و به تبع آن عدم توانایی در بیان تشکری ساده یا بیان مشکلات پزشکی خود و حتی امکان انتقال مفهوم اشتباه در این زمینه و به دنبال داشتن نتایج غیرقابل جبران، با جمعی از طلاب دغدغهمند تصمیم به تولید این نرم افزار گرفتیم.
وی ادامه داد: از سال 94 نسخه اولیه این نرمافزار تولید شد و سال گذشته توانستیم 25 هزار کاربر را مدیریت کنیم، هرچند این کار در تمام مراحل خود با اهداف حسینی و بدون چشم داشت مالی انجام شده است، اما تیم فنی برای ارتقا و توسعه آن نیازمند حمایت و بودجه مالی است.
قدوسی درباره محتوای نرمافزار "زبانیار اربعین" بیان کرد: این اپلیکیشن یک برنامه آموزشی به زبان عربی و لهجه عراقی است که شامل 500 جمله کاربردی روزانه در 13 موضوع همچون احوالپرسی، اسکان، خرید و بازار، آدرس و تاکسی، تبدیل ارز، خرید و شارژ سیمکارت، پزشکی، بهداشت و درمان میشود و صوت جداگانه این موضوعات نیز در این نرم افزار قرار داده شده است.
وی بیان کرد: تمام حلقه اولیه و تیم سازنده این برنامه طلبه هستند، بعد از تولید اولین نسخه و دیده شدن کار، با حلقه دومی از اساتید مترجم زبان عربی و مدرسان زبان عربی در عراق ارتباط منسجمی گرفته شد، تا جایی که معاون شبکه الایام عراق صوت این برنامه را قرائت کرده است.
بررسی تمام آثار تولید شده در زمینه اربعین
مدیر اپلیکیشن "زبانیار اربعین" با بیان اینکه در تولید این نرم افزار، تمامی برنامههای و کتابهای کارشده در این زمینه بررسی شده است، گفت: جز اپلیکیشن سراج کار خاصی در این زمینه انجام نشده بود که آن هم به جهت محتوایی، صوت و گستردگی زبان از نرم افزار زبانیار اربعین از رتبه پایینتری برخوردار است.
وی درباره کتاب زبانیار اربعین بیان کرد: کتاب این نرم افزار نیز توسط قرارگاه مصلی چاپ شده و قرار است تعدادی از آن را در اختیار زوار اربعین در سال جاری قرار دهد.
قدوسی با اشاره به ویژگیهای این برنامه چند زبانه گفت: از مزیتهای این برنامه میتوان قابلیت جستجوی 3 زبانه فارسی، عربی فصیح و لهجه عراقی، قابلیت افزودن عبارت، دسته بندی در 13 موضوع پرکاربرد اربعین و صوت مجزای هر موضوع اشاره کرد.
وی با بیان اینکه این اپلیکیشن به صورت کاملا خودجوش و رایگان تهیه شده است، اظهار داشت: سال گذشته 25 هزار کاربر توسط این برنامه مدیریت شدند که از این تعداد 300 کاربر از ترکیه، 1200 کاربر از عراق و تعداد قابل توجهی از کشورهای اروپایی بودند.
مدیر اپلیکیشن "زبانیار اربعین" ادامه داد: با توجه به گستردگی مخاطبان این نرمافزار ایده «مولتی لنگوییج» کردن اپلیکیشن را در دستور کار قرار دادیم تا جملات به چند زبان تهیه شود و در اختیار زوار قرار گیرد.
ایدههای جدید برای ارتقای اپلیکیشن
وی با اشاره مراحل تکمیلی اپلیکیشن بیان کرد: برای گام بعدی، تهیه پنل مدیریتی در برنامه اجرایی قرار دارد تا تیم مدیریتی هر تغییری را بتواند اعمال کند و نیازی به برنامه نویسی مجدد نباشد.
قدوسی افزود: اگر این پنل مدیریتی اجرا شود، ارسال عبارات جدید به صورت آنی انجام میشود، اما عملی شدن تمام ایدهها نیازمند تیم برنامهنویسی بزرگتر و بودجه حمایتی است.
وی در ادامه به زمان سپری شده برای تولید این اپلیکیشن اشاره کرد و گفت: برای تولید این نرم افزار زمانی زیادی مصرف شده که از جمع آوری 500 عبارات پرکاربرد، ترجمه عربی فصیح و عراقی، اعراب گذاری، صوت خوانی، دسته بندی آن در موضوعات مختلف و خروجی گرفتن آن به علاوه طراحی و صفحه آرایی کتاب تا تولید فنی را شامل میشود.
مدیر اپلیکیشن "زبانیار اربعین" در پایان مطرح کرد: این نرم افزار زیرنظر مؤسسه مردم نهاد «رویش اندیشه» تولید شده و تمام حقوق مادی و معنوی آن برای این مؤسسه است.
گفتنی است، علاقهمندان برای تهیه و دانلود این اپلیکیشن میتوانند به نشانی اینترنتی yon.ir/4lIqb مراجعه کنند./876/ت۳۰۲/س