زمان شناسي از عوامل هدايت انسان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، محمدرضا اسلامي تبار شنبه شب در مراسم عزاداري هيات عاشورائيان كاشان که در آستان مقدس امامزادگان اسحاق و ابوطالب ‹‹خواجه تاج الدين›› اين شهرستان برگزار شد، گفت: خداوند در مقابل هر نعمتي كه به انسان داده است از او مسؤوليت مي خواهد.
وي افزود: دنيا محلي براي خوشگذراني نيست و خداوند به ازاي هر نعمتي كه به انسان داده به همان اندازه نيز به او مسؤوليت داده است و مسؤوليت نيز انجام عمل صالح است، از اين رو دنيا محل خوشگذراني نيست بلكه دنيا محلي براي انجام مسؤوليت هاي انسان است.
حجت الاسلام اسلامي تبار در ادامه بزرگترين نعمت خداوند به انسان را نعمت عقل دانست و عنوان كرد: اميرمومنان(ع) در نهج البلاغه خطاب به خداوند مي فرمايد به آنهايي كه عقل دادي براي داشتن اين نعمت چه چيزي را به او ندادي و به آنهايي كه عقل ندادي در ازاي آن چه چيزي را دادي كه تلافي شده باشد كه اين امر بيانگر آن است كه نعمت عقل نعمت بي نظير و بي بديل است.
وي ادامه داد: خداوند در آخرت انسان را در مقابل عقلي كه به او داده است بازخواست مي كند كه چرا از نعمت عقل در راه خدا و كمك به بندگان خدا استفاده نكرده و با وجود داشتن چراغ عقل و هدايت اما به بيراهه رفته است.
امام جمعه موقت كاشان مسؤوليت انسان عاقل را زمان شناسي دانست و اظهار داشت: انسان عاقل بايد مسؤوليت اجتماعي خود را به نحو احسن انجام دهد و براي حسن انجام مسؤوليت هاي اجتماعي خود بايد زمان شناس باشد و به زمانه آشنا باشد و بداند در چه زماني زندگي مي كند، دوست و دشمن چه كسي است و چه مسؤوليتي بر عهده دارد.
حجت الاسلام اسلامي تبار گفت: يكي از عوامل مهمي كه در هدايت انسان حائز اهميت و موثر است زمان شناسي است و زمان شناس بودن سبب خواهد شد تا شبهات نتواند انسان را گمراه كند و تحت تأثير شبهات قرار بگيرد.
به گفته وي، هر دوره و هر زماني شرايط خاص خودش را دارد و انسان براي اينكه به بيراهه نرود و دچار اشتباه نشود بايد آشنا به زمان خود و همراه و همگام با آن باشد و براساس مقتضيات زمان عمل كند.
امام جمعه موقت كاشان افزود: زمان شناسي حتي در فتواي مجتهد نيز نقش اساسي دارد چرا كه هر مجتهدي براساس زمان و نياز و مقتضيات همان زمان فتوا صادر مي كند، از اين ممكن است فتواي مجتهد 50 سال قبل با فتواي مجتهد امروز متفاوت باشد.
حجت الاسلام اسلامي تبار يادآور شد: هرانساني در هر دوره و زمانه اي مسؤوليتش براساس همان زمان دوره مشخص مي شود و به ما ربطي ندارد و به ما ارتباطي ندارد در فرهنگ اسلام جايگاهي ندارد و فرار از مسؤوليت محسوب مي شود و انسان نمي تواند در فرهنگ اسلامي به خودش مشغول باشد و نسبت به اطراف و جوانب خود بي تفاوت باشد.
وي ادامه داد: مسلمانان نسبت به جامعه و زمان خود مسؤوليت دارند و اگر بخواهند در انجام مسؤوليت خود موفق باشند بايد زمان شناس بود و بر اساس مقتضيات زمان تصميم بگيرند، از اين رو انسان ضمن زمان شناس بودن بايد مراقب باشد از وظايف شخصي خود نيز غفلت نكند./1307/پ۲۰۳/ب۱