تعامل سازنده حوزه و دانشگاه اهداف انقلاب را تحقق می بخشد
![دیدار جمعی از دانش آموختگان طرح ولایت با آیت الله مصباح یزدی](/Original/1397/04/07/IMG14243958.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی امروز در دیدار دانشآموختگان طرح ولایت که در سالن همایشهای مرکز آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، بیان داشت: دانشآموختگان طرح ولایت در طریق صلح و راهکارهای عملی وحدت حوزه و دانشگاه بحث و گفتوگو میکنند.
آیتالله مصباح با بیان این که طرح ولایت بستر مناسبی برای ارائه خدمات گسترده به انقلاب را فراهم میکند، اظهار داشت: طرح ولایت با احیای نام شهدای بزرگ و پیشگام انقلاب میتواند اهداف و آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را احیا کند.
وی با اشاره به معنای لغوی و اصطلاحی واژه وحدت، ابراز داشت: وحدت به خودی خود، کار خوبی است. اما باید توجه داشت که گاهی اوقات ظالمان با یکدیگر متحد میشوند تا بتوانند کارهای ظالمانه خود را بهتر و راحتتر پیش ببرند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: با اتحاد کارها بسیار سریع به اهداف خود میرسد. از این رو اگر هدف از وحدت و اتحاد رسیدن به کمال و حق باشد، خوب بوده و رضایت الهی را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: وحدت میان همه مردم یک جامعه بسیار خوب است اما باید تحقیق و بررسی کرد که وحدت میان حوزه و دانشگاه چه ضرورت و خصوصیتی دارد که بزرگان انقلاب اسلامی ایران یک روز در تقویم را که روز شهادت مرحوم دکتر مفتح است، به عنوان روز وحدت میان حوزه و دانشگاه انتخاب کردهاند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که انقلاب مارکسیستی یکی از بزرگترین انقلابهای جهان به شمار میآید، عنوان کرد: این انقلاب در شوروی آغاز شد و در کمتر از نیم قرن در نصف جهان گسترش یافت.
وی ادامه داد: شعار طرفداران انقلاب مارکسیستها؛ «کارگران، کشاورزان و زحمتکشان متحد شوند» بود. مخاطبین این شعار طبقات محروم و پایین جامعه بودند اما محور فعالیتهای آن انقلاب مسائل اقتصادی بود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به ارکان و اهداف نظام، گفت: انقلاب اسلامی ایران بر این باور است که مادیات اصل نیست بلکه مادیات باید به عنوان وسیله و ابزاری در خدمت بشریت باشد تا انسان بتواند با سرعت بیشتری مراحل کمال را بپیماید.
وی با تأکید بر این که انقلاب یک مقوله فرهنگی است، اظهار داشت: انقلاب به عواطف و بینش انسان نسبت به هستی و جهان بستگی دارد، از این رو باید در آن ارزشهایی لحاظ شود که انسان را به خداوند متعال نزدیکتر کند.
آیتالله مصباح اضافه کرد: ریشه انقلاب به تحول در فرهنگ، بینش و نگرش به هستی است. بنابراین پیشبرد چنین انقلابی به عوامل فرهنگی بستگی دارد. از میان مراکز فرهنگی مختلفی که در جوامع وجود دارد، حوزه و دانشگاه بهترین نهادهایی هستند که میتوانند این مسائل فرهنگی را گسترش دهند.
وی ابراز داشت: فرهنگ انقلاب تمام شئون زندگی انسان را شامل شده و از پیش از تولد تا پس از مرگ انسان در عرصههای مختلف از جمله مادی، خانوادگی، اجتماعی، هنری و... برنامه دارد.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: حضرت امام خمینی(ره) شخصی بود که دین را زنده کرد و فرمود؛ بخش اعظم فقه ما مربوط به امور سیاسی و اقتصادی است و بخش کوچکی از آن به مسائل عبادی اختصاص دارد.
وی با بیان این که وحدت میان حوزه و دانشگاه میتواند به گسترش و شکوفایی فرهنگ دینی و خداشناسی کمک کند، عنوان کرد: اهداف انقلاب در سایه وحدت حوزه و دانشگاه به نتیجه و ثمر میرسد. چرا که همه بخشهای مختلف جامعه بر اساس تفکر حوزه و دانشگاه تعیین میشود.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که اگر حوزه و دانشگاه با یکدیگر تعامل مثبت و سازندهای داشته باشند، اهداف انقلاب محقق خواهد شد، گفت: دشمنان با توجه به این مهم، از شیوههای مختلف تلاش میکنند تا میان دانشگاه و حوزه اختلاف بیندازند.
وی اظهار داشت: نخستین گامی که در راه وحدت میان این دو نهاد انجام شد، حضور عملی استادان حوزه در دانشگاه برای تدریس علوم دینی و حضور استادان دانشگاه در حوزه برای تدریس علوم روز بود تا این حرکت به نماد وحدت میان حوزه و دانشگاه تبدیل شود، اما با کارشکنی عوامل نفوذی این مسأله رشد و گسترش قابل توجهی نداشت.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به این که شناخت حقیقت دین ابزار رسیدن به اتحاد حوزه و دانشگاه است، ابراز داشت: علوم با مسائل زندگی بشری در ارتباط است و انسانها آثار مادی آن را درک میکنند، اما رسیدن به بصیرتی که یک شخص بتواند با باطن و روح خود انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی برساند، برای کسی محسوس نیست که این حالت از کجا نشأت یافته است./878/پ۲۰۲/ق