۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۰
کد خبر: ۵۶۵۸۱۷
استاد درس اخلاق حوزه:

عالم با عمل خود می تواند بیشترین تأثیر را داشته باشد

حجت الاسلام زاهدی با اشاره به لزوم عمل همراه با دعوت مردم به خوبی ها تأکید کرد که عالم با عمل خود می تواند در تبلیغ بیشترین اثر را داشته باشد.
همایش انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه علمیه قم

حجت الاسلام محمدحسین زاهدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به نکاتی ویژه تبلیغ در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مبلغان محترم باید بدانند مطالعه و فکر در مورد مطالبی که بیان می کنند اهمیت زیادی دارد چراکه ‌لفظ در لغت به معنای پرتاب کردن است و پیامبر گرامی اسلام(ص) به اباذر فرمودند: «قبل از این که کلامی به مردم بگویی در مورد آن تفکر کن».

وی ادامه داد: پیامبر فرمود: «بدترین مردم پیش پروردگار عالم و دانشمندی است که از دانش او بهره برده نمی شود و هرکس دانش اندوزد که مردم را به خود جذب کند یا آنها را فریب بدهد بوی بهشت به مشامش نمی رسد و هرکس از تو چیزی بپرسند که نمی دانی به ندانستن آن اعتراف کن تا از عقوبت آن نجات پیدا کنی و به آن چه نمی دانی فتوا نده تا از عذاب الهی در روز قیامت رهایی یابی».

وی با بیان این که سخن نادرست و دعوت بدون عمل گریبان گیر انسان در روز قیامت خواهد شد، خاطرنشان کرد: در روایت داریم گروهی از اهل بهشت از اهل دوزخ که اتفاقا از عالمان بوده اند سؤال می کنند به چه علت در آتش افتاده اید؟ در حالی که ما به برکت تعلیم و تربیت شما به بهشت رسیدیم، جهنمی ها می گویند: ما دیگران را به کار خوب دستور می دادیم ولی خودمان عمل نکردیم.

وی دعوت مردم به نیکی ها بدون عمل را خسارتی برزگ برشمرد و یادآور شد: قرآن هم می فرماید: «علیکم انفسکم» یعنی ابتدا به کار خود برسید و بعد در صدد هدایت مردم باشید؛ به روحانیان و مبلغان محترم می گوییم کار شما بزرگ است و شما واسطه خیر هستید ولی اولین مطلب برای دوستان طلبه و مبلغ برنامه ریزی است و آن چیزی که می خواهند به مردم بگویند اول خودشان عمل کنند.

وی تصریح کرد: یک مبلغ و عالم دینی اگر نمی توانند به سخن خودش عمل کنند نباید توقع عمل از دیگران داشته باشند؛ در مرحله بعد از خواندن قرآن، دعاهای وارده و مستحباتی که وارد شده غافل نباشد، چراکه مردم رفتار را می بینند و عمل ما را الگو قرار می دهند و اصلا همین اخلاق پیامبر بود که مردم را جذب کرد.

وی با بیان این که طلاب نباید آمرانه با مردم رفتار کنند، خاطرنشان کرد: ما باید خود را خادم مردم بدانیم؛ امام سجاد(ع) در مسافرت ناشناخته می رفتند تا بتوانند به مردم کمک کنند؛ بنابراین باید توجه داشته باشیم مردم به احترام به پیامبر به ما احترام می گذارند و ما نیز باید علاوه بر عمل مردم را با اصول اعتقادات، احکام شرعی، قرآن و دستورات توحیدی آشنا کنیم.

وی در پایان عنوان کرد: اگر در دفاع مقدس جوانان این کشور برای دفاع از کیان اسلام در صحنه های نبرد حق علیه باطل شرکت کردند، رسانه های مذهبی و دینی همچون خبرگزاری رسا نیز امروز در سنگر خط مقدم فرهنگی قرار دارد، بنابراین شما نیز این مسیر را با قدرت ادامه بدهید./1330/ت۳۰۲/ج

ارسال نظرات