خروج از برجام ناشی از سیاستهای دوگانه آمریکا است
حجت الاسلام سهراب مظفری میانجی نماینده حضرات آیات علوی گرگانی و شبیری زنجانی در تهران، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: از یک منظر، چنانچه از آموزههای دینی استفاده کنیم و آنچه متخذه از قرآن کریم و معصومین(ع) را در نظر بگیریم، حاصل آن میشود که هنگام توافق و قرارداد با آنهایی که ایمان و أيمان ندارند خیلی باید احتیاط کرد و همهی جوانب امر را در نظر گرفت، چراکه حاکمانی که نه ایمان دارند و نه أيمان، به راحتی همهی تعهدات خود را زیر پا میگذارند.
وی افزود: همانند قرارداد صلح معاویه با امام حسن مجتبی(ع) که پس از انعقاد قرارداد صلح بدون اینکه پروایی از دیگران داشته باشد، خود معاویه بعد از مدت اندی گفت من این قرارداد را پاره کرده و زیر پا میگذارم و چنان نیز کرد، فلذا مسؤولان دیپلماسی ما هم باید از همان ابتدا دقت نظر بیشتری میکردند و هم برای عملیاتی شدن آن توافق، تضمينهایی را در متن توافق لحاظ میکردند که همهی طرفین قرارداد و رییس سازمان ملل متحد ذیل آن را امضاء میکرد و بندی نیز در آن گنجانده میشد که همهی طرفین قرارداد بصورت گام به گام به مفاد آن عمل کنند. ولی افسوس که اعضای هیات دیپلماسی ما نتوانسته بودند چنان کنند.
حجت الاسلام مظفری میانجی ادامه داد: اما از منظر دیگر اگر به این اتفاق نگاه کنیم فقط جمهوری اسلامی متضرر نمیشود و بین همه آن اعضا بیشتر از همه آمریکا متضرر میشود چراکه اعتبار جهانی خود را از دست میدهد و چنانچه سایر کشورهای امضاء کننده توافق و سازمان ملل نیز مسیر خود را از آمریکا در این زمینه جدا نکند قطعا اعتبار آنها نیز خدشه دار خواهد شد علت براینکه این طرف قضیه آنها با یک ملت طرف حساب هستند چون انرژی هستهای متعلق به ملت شریف ایران است و از قضا در این موضوع ملت و دولت کاملا با هم متفق القول هستند که این مهم باید محقق شود و عقب نشینی نیز نمیکنند. طرف دیگر قضیه هم جامعهی جهانی است که مناظره میکنند و همهی این عکس العمل ها در خاطره ذهن همگان ثبت و ضبط خواهد شد و حاصل آن باز برای جمهوری اسلامی این خواهد شد که همهی جوسازیها برای گمراهی جامعه جهانی بوده و سیاستهای سیاستمداران آنها برعکس ما، برمبنای تعقل و منطق نبوده است چراکه اتخاذ تصمیم اخیر ترامپ در خروج از برجام گویای این حقیقت است.
نماینده حضرات آیات علوی گرگانی و شبیری زنجانی در تهران اضافه کرد: حال اروپا بالأخص میبایست به جامعهی جهانی ثابت کند که خودش از استقلال فکری و عملی برخودار است و بدون چون و چرا دنباله رو آمریکا نیست.
وی با طرح این پرسش که چه عواملی باعث شده دولتمردان آمریکا در نظر ایرانیان منفور شوند، گفت: چنانچه تاملی در عملکرد آمریکاییها در کشورمان کنیم خواهیم دید که آمریکایيها در سال1951 دکتر مصدق را به عنوان مرد سال شناختند و به او لقب شخصیت افسانهای دادند و خودشان کمک کردند به اینکه همهی امید ملت ایران در او خلاصه شود، اما خود آنها یکی دو سال بعد موجب سقوط او شدند.
حجت الاسلام مظفری میانجی ادامه داد: بعد از انقلاب نیز پی در پی در حق ملت عزیزمان جفا کردند و یکی از بارزترین آنها ساقط کردن هواپیمای مسافربری ما بود، پس دوگانگی در سیاست آمریکا علیه ایران قبلا نیز وجود داشته است. آقای کايلر یانگ استاد زبان فارسی در دانشگاه پرینستون برای سمینار مشکلات معاصر ایران، دانشگاه هاروارد 17 آوریل 1965 مقالهای ارائه میدهند که در آن گنجانده شده است در پایان جنگ جهانی دوم اعتبار آمریکا در ایران بسیار زیاد و خوب بود و شخصیتهای خوش نام آمریکایی مانند باسکرويل، شوشتر، جوردن، نظر ایرانیان را نسبت به آمریکا بسیار مساعد کرده بودند. اگر بخواهیم گفته ی ويندل ويلکی را بکار ببریم ایران در آن زمان نوعی مخزن حسن نیت بود... اما گروه 30 هزار نفری آمریکائیان غیر نظامی که مأمور خلیج فارس بودند برای رساندن کمکهای نظامی، اولین سوء تفاهمها را بوجود آوردند. اما چون دوره دورهی جنگ بود این سوء تفاهمها اثر عمیقی باقی نگذاشت. حتی مأموریت ميليسپو که برای بار دوم به ایران می آمد، وقتی با شکست مواجه شد باز هم چندان اثر نامطلوبی در شوق ایرانیان نسبت به آمریکا ایجاد نکرد.
وی افزود: اما پس از سلب امتیاز نفت ایران از شوروی سابق و شروع رفت و آمدهای مهندسان و مشاوران آمریکایی به ایران، تأخيرها و تردیدهای سیاست آمریکا و رفتار آنها در سال1950 بسیاری از ایرانیان را مأیوس کرد و از آن پس در ظرف 12 سال ایرانیان کم کم امیدشان را نسبت به آمریکا از دست دادند و اکثریت مردم ایران به نفوذ آمریکا بدبین شدند، بطوریکه حتی اقلیت کوچکی که با سیاست آمریکا کجدار و مریض رفتار میکردند بخاطر حفظ مقام و موقعیت خودشان بود بنابراین علت اینکه در مدت کوتاهی موقعیت آمریکا در ایران از اوج محبت و حسن نیت افتاده و به دلزدگی و بی اعتمادی انجامیده است عوامل موثر دیگری نیز نقش داشته است.
نماینده حضرات آیات علوی گرگانی و شبیری زنجانی در تهران ادامه داد: سیاست دوگانهی آمریکا علیه ایران فقط به بعد از انقلاب اسلامی بر نمیگردد چون آمریکائیان حاکمانی را میخواهند که بدون چون و چرا بله قربان گوی آنها باشند و منافع آنها را تامین کنند والا آنها خودشان نیز بهتر میدانند جمهوری اسلامی دنبال سلاح هستهای نیست ولی دانش هستهای چرا، پس یک بام و دو هوایی دولت مردان آمریکا در اینجا مشهود است چراکه علم و دانش میبایست در خدمت بشریت باشد نه در انحصار کشورهای خاص و بدتر از آن خودش و رژیم صهیونیستی که سلاح هسته ای دارند به دیگران میگویند شاید سلاح هستهای بسازند فلذا این عوامل باعث شده نفرت جهانیان روز به روز به دولتمردان آمریکایی زیاد شود.
حجت الاسلام مظفری میانجی در پایان در پاسخ به این پرسش که با توجه به شرایط موجود به نظر شما ملت و دولت ما چطور موضع ای در مقابل آمریکا داشته باشند مطلوب است، خاطرنشان کرد: بنده معتقدم عمل به آیهی شریفهی و من يتوکل علی الله فهو حسبه قرین به صواب است، اگر همهی ما اعم از دولتمردان و آحاد ملت ما به خلایق زمین و زمان دل ببندند با اعتقاد و ایمان کامل به برکندن چشم امید از خلق میرسند آنوقت برای احدی جز خدا کار نمیکنند و امید و بيمش از کسی جز خداوند متعال نمیشود کمااینکه خداوند متعال در آیات 2 و 3 سوره طلاق میفرماید: هر کس پرهیزکاری کند خداوند راه خروجی برای رهایی وی از مشکلات قرار میدهد و از طریقی که گمان ندارد، روزيش را می رسانیم؛ ضمن آنکه خداوند متعال میفرماید: هیچ کسی نیست به کسی غیر من چنگ زند مگر سببهای آسمانها و سببهای زمین را از او قطع میکنم اگر از من سوال کند او را نمیدهم و اگر مرا بخواند جوابش نمیدهم و هیچ کس نیست که تنها به من متوسل شود نه به غیر من، آسمان و زمین را ضامن روزی او قرار میدهم و اگر مرا بخواند او را اجابت می کنم./813/ت302/ب1