شعبان ماه تلبُّس به اخلاق پیامبر است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در سخنرانی پیش از ظهر امروز که در مدرسه علمیه شهید بهشتی اصفهان برگزار شد، گفت: زهد نداشتن انسان را به دنیا متصل می کند و این مخالف رسیدن به هدف است.
وی در ابتدا در رابطه با ماه شعبان افزود: ماه شعبان ماه حضرت رسول الله(ص) و تلبس به ویژگی های ایشان است؛ خداوند اخلاق پیامبر(ص) را عظیم بیان کرده است و این توصیف یک توصیف صد در صد مطابق با واقعیت است و ایشان در بین مخلوقات نظیر ندارند.
آیت الله مهدوی ابراز کرد: حجت های الهی آداب خداوند را به صورت صد در صد مراعات می کنند؛ طلبه باید در راستای کسب اخلاق نیکو تلاش کند، باید اخلاقیات بد طلبه درمان شود؛ اصلاً هدف از آمدن به حوزه کسب اخلاقیات نیکو است؛ طلبه باید مواظب باشد که به تکبر دچار نشود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: مواظب باشیم حبّ شهرت و ریاست در دلمان خانه نکند؛ البته قبول نکردن ریاست نشانه محبت نداشتن به ریاست نیست گاهی اوقات وظیفه انسان این است که ریاستی را بپذیرد؛ رهبر انقلاب چندین سال پیش می فرمودند برخی از شما می دانید که در دل من یک ذره محبت به رهبر شدن وجود ندارد ولی از وظیفه ای که بر عهده ام گذاشته شده است یک ذره کوتاهی نخواهم کرد.
امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: علامه میرجهانی در توصیه ای به بنده گفتند با مردم باش و با مردم نباش یعنی از لحاظ جسمی با مردم همراه باش و دلبسته به آن ها نباش؛ بنده نیز در طول زندگی چیزهای دیگری اضافه کردم و با خودم گفتم در خانه باش ولی با خانه نباش، با همسر باش ولی با همسر نباش، در ریاست باش ولی با ریاست نباش.
استاد اخلاق حوزه علمیه اظهار کرد: در سه سال اول حوزه علمیه ادبیات عرب تدریس می شود و برای ما تربیت کننده نیست و قطعاً در این آموزه ها انتظار نداریم که خصلت های منفی از ما دور شود و خصلت های مثبت در ما زنده شود؛ هر چند لازم است ادبیات عرب با تکرار و مطالعه برایمان ملکه شود.
وی با اشاره به روایتی که امام معصوم(ع) در آن می فرمایند، مردم را با غیر از زبانتان به دین دعوت کنید، گفت: مؤمن باید شبیه آب باشد و در مردم نفوذ کند و مطهر مردم باشد البته با تقید داشتن به آداب و مبانی دینی.
آیت الله مهدوی خاطرنشان کرد: خواندن دروس اگر مانع تقید انسان به انجام واجباتی همچون نماز اول وقت باشد فایده ای ندارد؛ طلبه به نیت تهذیب نفس باید درس بخواند و تأسف برانگیز است اگر در راستای تهذیب نفس تلاش نکنیم؛ طلبه ای که به تهذیب نفس نپردازد در دنیا و آخرت دچار خسران شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری افزود: طلبه قول زهد به امام زمان(عج) داده است و حتی اگر ثروتمند باشد حق استفاده بیش از حد ندارد؛ زهد نداشتن انسان را به دنیا متصل می کند و این مخالف رسیدن به هدف است.
امام جمعه موقت اصفهان در پایان خاطرنشان کرد: شهوت زیبایی داشتن اجازه درک امور معنوی را به انسان نمی دهد، باید نفسمان را ذلیل کنیم تا در سیر معنوی پیشرفت داشته باشیم./۸۶۷/پ203/ب1