مصرف حداقلی آب در جامعه فرهنگ سازی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي صبح امروز در ديدار رييس و كاركنان شركت آبفاي كاشان با اشاره به مراجعات مردمي براي دعا جهت نزولات آسماني و خشكسالي و بحران بي آبي در كشور، گفت: كليد همه امور در دست خدا است و او نيز واسع الرحمه و واسع المغفره است.
وي افزود: بندگان خدا نمي توانند براي خدا تعيين تكليف كنند، خداوند وظيفه خود را مي داند اما نگاه خداوند به ميزان استحقاق انسان ها است، اگر با يكديگر مهربان باشيم و به يكديگر ظلم نكنيم و حقوق يكديگر را رعايت كنيم خداوند نيز جبران خواهد كرد.
به گفته وي، اگر رعايت حقوق بندگان و مهرباني انسانها نسبت به يكديگر و انجام صحيح وظايف كه يك امر معرفت شناسي است تبديل به يك تفكر عمومي شود، مطمئن باشيد خداوند نيز لطف و محبت خود را از بندگان خودش دريغ نخواهد كرد.
آيت الله نمازي به موضوع مهم اعتقادي و توحيدي به موضوع آب در روايات اشاره كرد و ابراز داشت: در روايات به عرش الهي كه در اقيانوسي از آب استقرار دارد اشاره كرده است اما درك اطلاع از عرش الهي از توان انسان خارج است.
نماينده ولي فقيه در كاشان با تأكيد بر اينكه اهل زمين بايد استحقاق و شايستگي خود را براي داشتن نعمت آب نشان دهند، گفت: آب پاك و پاكيزه از خداوند سبحان است و توليد و نزول آب نيز از عرش الهي است و اين نعمت خداوند به بندگانش براساس استحقاق آنها است.
وي با اشاره به اينكه موضوع آب در فرهنگ و فقه اسلامي مصرف حداقلي است، اظهار داشت: تفكر توحيدي در مباحث اقتصادي بر پايه حداقل مصرف با حداكثر توليد است اما اين موضوع مهم در جامعه امروز عكس آن است.
آيت الله نمازي با تأكيد بر اصلاح فرهنگ حداقل توليد با حداكثر مصرف در جامعه، گفت: موضوع حداقل مصرف و حداكثر توليد بايد در جامعه تبديل به فرهنگ عمومي شود و اين درحالي است كه بيشترين مصرف آب در بخش خانگي و كشاورزي است.
وي همچنين ضرورت اصلاح الگوي مصرف آب در جامعه را يادآور شد و ابراز داشت: در كشورهاي اروپايي با وجود منابع فراوان سيستم توزيع آب شرب آنها مجزاي از آب غير شرب است اما در ايران با وجود بحران آب و خشكسالي سيستم آب شرب براي همه مصارف است.
نماينده ولي فقيه در كاشان گفت: باب رحمت الهي براي بندگانش هيچگاه بسته نيست، بنابراين بايد رابطه خود با آسمان را تقويت و رابطه زميني را اصلاح كنيم و از اصراف در همه امور به ويژه آب خود داري كنيم تا صرفه جويي را به عنوان يك فرهنگ در جامعه تبيين شود.
محمدرضا اسدي مديرعامل آبفاي كاشان نيز در ابتداي اين ديدار با گزارشي از عملكرد و وضعيت نزولات آسماني در منطقه كاشان، ابراز کرد: درحال حاضر 80 درصد از آب شرب مصرفي منطقه كاشان از سفره هاي زيرزميني و 20 درصد مابقي از طريق انتقال آب زاينده رود به كاشان تأمين مي شود كه ميزان استفاده از ظرفيت آب زاينده رود به كاشان در تابستان و فصل گرما به 35 درصد افزايش مي يابد.
وي با اشاره به دهمين سال از خشكسالي هاي متوالي در منطقه كاشان متوسط بارندگي در كاشان را 125 ميليمتر اعلام كرد و گفت: ميزان بارندگي در 7 ماه سال آبي جاري كاشان با وجود بارندگي 8 و نيم ميليمتري روز گذشته كاشان حدود 78 ميليمتر است كه اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه بارندگي 65 ميليمتري سال آبي گذشته 35 درصد كاهش داشته است.
مديرعامل آبفاي كاشان يادآور شد: برنامه هاي آبفاي كاشان براي تأمين آب شرب در تابستان امسال به اين معني نخواهد بود كه در تأمين آب شرب هيچ تنشي وجود نداشته باشد، از اين رو اجراي طرح تأمين آب اضطراري كاشان در 15 كيلومتري شمال غرب كاشان با حفر 10 حلقه چاه آب اضطراري در دستور كار قرارگرفته است.
وي با بيان اينكه تاكنون 4 حلقه چاه از 10 حلقه چاه آب اضطراري با عمق 180 متر در 15 كيلومتري شمال غرب كاشان حفاري شده است پيش بيني كرد هريك از اين چاه ها 20 ليتر در ثانيه آب داشته باشد كه با بهره برداري از اين 10 حلقه چاه 50 درصد از 400 ليتر آب شرب مورد نياز كاشان تأمين خواهد شد.
اسدي همچنين با اشاره به اينكه آب هاي زير زميني هيچ مشكلي به لحاظ ميكروبي و آلودگي ندارند و تنها مشكل شوري آب چاه ها است، افزود: پاشنه آشيل همه مشكلات بحران آبي كاشان بحث مديريت مصرف است كه اميد است با اجراي اين طرح ها تنش آبي پيش رو كاهش داشته باشد./1307/پ203/ب1