۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲
کد خبر: ۵۶۱۰۹۳
حجت الاسلام شبیری زنجانی:

آزمون مشترک مراکز فقهی قبولی یا مردودی مطلق ندارد

حجت الاسلام شبیری زنجانی با اشاره به شیوه انتخاب داوطلبان بعد از برگزاری آزمون گفت: این آزمون قبولی یا مردودی مطلق ندارد.
حجت الاسلام سید جواد شبیری زنجانی

حجت الاسلام سید جواد شبیری زنجانی در حاشیه آزمون مشترک جمعی از مراکز و مدارس فقهی حوزه که پیش از ظهر امروز با حضور داوطلبان ورود به این مراکز در مسجد امام حسن عسکری(ع) برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به تشریح جزئیات آزمون یاد شده پرداخت.

مسؤول امور علمی آزمون مشترک مراکز فقهی ابراز داشت: طلابی که در این آزمون شرکت دارند پیش از آزمون می توانستند در هشت مرکز فقهی را انتخاب کنند و بعد از آزمون نتیجه به مراکزی که انتخاب کرده اعلام می شود و آن مراکز بر اساس ضرایب و معیارهایی که دارند عده ای را برای مصاحبه علمی شفاهی دعوت می کنند.

وی با بیان این که ممکن یک طلبه از طرف چند مرکز دعوت شود، گفت: این مسأله بستگی دارد به این که این فرد ملاک های مراکز را کسب کرده باشد، بنابراین این طور نیست که این آزمون قبولی یا ردی مطلق داشته باشد.

حجت الاسلام شبیری زنجانی اضافه کرد: در این آزمون طلابی شرکت دارند که از سال آینده سطح عالی حوزه یعنی پایه هفتم را شروع می کنند، یعنی یا الان پایه ششم را تمام کرده اند یا حداقل تا تابستان پیش رو مقدمات را تمام خواهند کرد و برای یک دوره چهارساله آماده تحصیل در سطح عالی می شوند.

وی همچنین در توضیح اهداف و فلسفه ایجاد آزمون مشترک مراکز حوزوی اظهار داشت: به دلیل فعالیت مراکز فقهی متعددی در حوزه علمیه قم و مشکلات حاصل از اتلاف وقت، فشار روحی زیاد ناشی از ثبت‌نام مستقل هر مدرسه‌ و هزینه‌های هنگفتی که هر مدرسه‌ به‌صورت جداگانه برای تبلیغ و پذیرش عهده‌دار می‌شد، جمعی از این مدارس و مراکز فقهی به این نتیجه رسیدند که امتحان ورودی کتبی را می‌توانند به‌صورت مشترک پیاده کنند، از این‌رو امتحانی که نتیجه آن توسط همه مورد قبول باشد شکل گرفت.

استاد درس خارج حوزه علمیه قم در ادامه با بیان این که مراکز فقهی حوزه در شیوه تدریسی خود تنوع زیادی دارند، ابراز داشت: البته تمرکز اصلی ما بر فقه و اصول و دانش های وابسته به فقه و اصول است، بر خلاف مراکز تخصصی حوزه که فرد هم دروس عمومی و هم دروس تخصصی آن مرکز را می گذارند.

وی اضافه کرد: طلبه در این مراکز همان دروس رسائل و مکاسب و کفایه را به صورت عمیق تر و دقیق تر، با بهره گیری از اساتید برجسته، کلاس های منظم و برنامه ریزی دقیق می خواند و در کنار آن برنامه های مشاوره تحصیلی نیز خواهند داشت.

حجت الاسلام  شبیری زنجانی با بیان این که دانش هایی از جمله رجال، حدیث، روایت خوانی و قرآن نیز در این مراکز آموزش داده می شود، خاطرنشان کرد: به هر صورت هدف این است که طلبه به صورت ویژه تمرکز خود را روی فقه و اصول بگذارد تا وقتی به دوره خارج وارد می شود بتواند به صورت تخصصی وارد فقه های دیگر شود./1330/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات