۲۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۱
کد خبر: ۵۶۰۶۷۳
در پیش‌نشست همایش دکترین مهدویت؛

مقاله شبهه اختلال هویتی شیعه در ساخت اندیشه مهدویت بررسی شد

حجت الاسلام علیرضا بهرامی، نویسنده مقاله شبهه اختلال هویتی شیعه در ساخت اندیشه مهدویت، در پیش نشست چهاردهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت، به ارائه کلیاتی از مقاله خود پرداخت.
حجت الاسلام علیرضا بهرامی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام علیرضا بهرامی، نویسنده مقاله شبهه اختلال هویتی شیعه در ساخت اندیشه مهدویت، در پیش نشست چهاردهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت که در سالن اجتماعات امام خمینی(ره) مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، به ارائه کلیاتی از مقاله خود پرداخت.

وی با توضیح چالش هویت، اظهار داشت: با مراجعه به تاریخ شبهه افکنی علیه شیعه، در می یابیم که از گذشته تا به امروز علیه شیعه در محتواها، استدلالها، تقابلها، هماوردها و ادلهها و استدلالها شبهه افکنیهای متعددی وجود داشته است.

حجت الاسلام بهرامی ابراز داشت: متأسفانه در دوره معاصر هویت و اصالت شیعه مورد هدف قرار گرفته است که چه بسا ریشه آن را میتوان در مباحثی همچون جریان عبدالله بن سبأ، باغیان و امثال آنها در این امور دانست.

وی تصریح کرد: در دوره معاصر نیز هم جریان سلفیه و هم مستشرقان میکوشند تا شیعه را زاییده افکاری خارج از حیطه معارف و آموزههای کتاب، سنت و اهل بیت(ع) معرفی کنند.

نویسنده این مقاله خاطرنشان کرد: هنگامی که صحبت از چالش هویت و طرح آن به عنوان یک شبهه به میان میآید، تمام ساختارهای شیعه اعم از معارف، آموزهها، باورها، اعتقادات و احکامش در همان محدوده تعریف میشوند.

وی افزود: اشخاصی تلاش میکنند این چالش را به همه حیطههای شیعه تعمیم دهند و حتی در بسیاری از موارد نیز مبحث مهدویت مورد هجمه گسترده این چالش قرار گرفته است.

این محقق و پژوهشگر عنوان کرد: هدف چالش از آغاز شبهه هویت شیعه و معطوف کردن آن به مسأله مهدویت، آن است که جامعه شیعه را به عنوان یک جامعه اقلیت در زمان غیبت و دوره آغاز غیبت معرفی کنند که به برای حفظ حیات خود در میان مخالفان متعدد و همچنین راضی نگه داشتن طرفداران خود، اندیشه مهدویت را ساخته و پرداخته است.

وی گفت: آنچه بیان شد بسیار متفاوتتر از آن است که شخصی بگوید که مهدی(عج) به دنیا نیامده است یا آن که حضرت عسکری(ع) نسلی از خود باقی نگذاشته است. چرا که این چالش با ایجاد شبهه در حوزه مهدویت، اساس، اصالت و هویت شیعه را هدف قرار میدهد.

حجت الاسلام بهرامی با اشاره به رویکرد و روش مقاله، اظهار داشت: ما در این مقاله کوشیدهایم با نقد شخصیتهایی که باور داشتند اعتقادات شیعیان به ظهور منجی، جزء باورها و آموزههای دینی نیست، پاسخ دهیم اما به نظر میرسد که برای یافتن پاسخی جامعتر باید به سراغ مطالعه بُعد اجتماعی و بازتاب خارجی گزارهها و آموزههای اعتقادی و تاریخ آنها و بلکه اندیشه، تفکر و تأثیر آنها بر گسترش یک اندیشه برویم.

وی ابراز داشت: بیتردید در مقابله با این چالش لازم است علاوه بر آنچه بیان شد، اصول و قواعد حاکم بر شناخت و انتقال میراث حقیقی و کلامی نیز برای بازشناسی اصالت مورد توجه قرار بگیرد./878/پ۲۰۲/ج

ارسال نظرات