رسمی شدن کرسی درس خارج شهرستان ها، گامی عملی برای تحول در حوزه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام حمزه علی اکبری، معاون آموزش حوزه علمیه مازندران امروز در بازدید از مدارس علمیه ساری در جمع طلاب و اساتید این مدارس با اشاره این که به برکت انقلاب اسلامی دامنه فعالیت های مدارس علمیه گسترش یافته است، گفت: امروز ظرفیت های مناسبی برای تحصیل و تهذیب علاقه مندان در حوزه های علمیه فراهم است.
وی با بیان این که در گذشته امکانات مناسبی برای تحصیل علاقه مندان در حوزه وجود نداشت، افزود: بسیاری از علما و شخصیت های بزرگ حوزه برای بهره مندی از ظرفیت اساتید به مناطق مختلف نظیر قم، مشهد و نجف هجرت می کردند.
حجت الاسلام اکبری با اشاره به این که به برکت انقلاب اسلامی و حمایت های امام راحل، مقام معظم رهبری و مراجع تقلید حتی در برخی شهرها چندین مدرسه علمیه وجود دارد، خاطرنشان کرد: ظرفیت و امکانات برای تحصیل طلاب در حوزه کاملاً فراهم است و این بستگی به اراده علاقه مندان آن دارد که چگونه درس بخواند و چه مسیری را انتخاب کند.
معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با بیان این که با مطالعه زندگی علما و مراجع عظام دینی به مشکلات و سختی هایی این بزرگان در طول دوران تحصیل خود در حوزه تحمیل کردند بیشتر آشنا می شویم، تصریح کرد: طلاب باید بدانند که جایگاهی که امروز مراجع عظام تقلید و بسیاری از علما نزد جامعه دارند با سال ها رنج و سختی تحصیل و تهذیب به دست آمده است.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که تحصیل در حوزه علمیه یکی از بهترین راه های کمک به دین و انقلاب است، خاطرنشان کرد: برای گسترش معارف الهی، جامعه نیازمند مبلغ است که این وظیفه و رسالت مهم بر عهده حوزه های علمیه است.
حجت الاسلام اکبری با بیان این که در طول تاریخ شخصیت های بنامی و بزرگی در حوزه های علمیه رشد و نمو پیدا کردند که امروز بسیاری از این بزرگان مایه فخر و مباهات جهان اسلام و دنیای شیعه هستند، تصریح کرد: امروز نیز رسالت حوزه پرورش و تربیت چنین شخصیت های بزرگی است که آینده اسلام و انقلاب را تضمین کنند.
معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که طلاب به عنوان کسانی که ادامه دهنده راه انبیا و اولیای الهی هستند باید شأن این جایگاه رفیع را حفظ کنند، خاطرنشان کرد: نباید جایگاه ارزشمند روحانیت را با اعمال و رفتار نادرست خود خدشه دار کنیم.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که طلاب برای موفقیت در حوزه نباید به حواشی ها توجه کنند، تصریح کرد: جبهه حق همواره با دشمنی های بسیاری روبرو بوده و روحانیت نیز از این توطئه های دشمنان مستثنی نبوده ونیست.
حجت الاسلام اکبری با بیان این که طلاب مطمئن باشند که بهترین مسیر را انتخاب کردند و هیچ جایگاهی با ارزش تر از خدمت دین و اهل بیت(ع) نیست، خاطرنشان کرد: مسیری که امروز طلاب انتخاب کردند به طور حتم با سختی ها و مشکلات بسیاری روبرو خواهد بود، اما آینده روشن و با فضیلتی را با خود به همراه دارد.
معاون آموزش حوزه علمیه مازندران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که خوشبختانه با استقرار مدیریت استانی و تقویت سطوح علمی مدارس علمیه و همچنین رشد و گسترش مدارس علمیه در نقاط مختلف استان، وقت آن رسیده که طلاب از قم به شهرستان ها هجرت کنند، افزود: امروز سیاست تمرکز زدایی جزء برنامه های مجموعه مدیران حوزه علمیه قرار دارد.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که در حال حاضر بسیاری از اختیارات مهم به استان ها تفویض شده است، خاطرنشان کرد: سیاست مدیریت حوزه علمیه، گسترش اختیارات استان ها به منظور تقویت مدارس علمیه شهراستان ها است.
حجت الاسلام اکبری با بیان این که هجرت به قم خسارت های مادی و معنوی بسیاری را برای طلاب به همراه خواهد داشت، تصریح کرد: متأسفانه در طی دهه های اخیر به دلیل هجرت بی رویه طلاب و روحانیان به قم، شهرها از وجود بسیاری از علما و روحانیان بی بهره مند ماندند.
معاون آموزش حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که تقویت مدیریت های استانی به طور حتم مانع از هجرت طلاب به قم خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مناسب حوزه برای ماندگاری طلاب در شهرستان ها رسمی کردن دروس خارج در شهرستان ها بوده است.
وی، سیاست های جدید حوزه علمیه را عامل شکوفایی مدارس علمیه شهرستان ها دانست و تصریح کرد: رسمی شدن کرسی های درس خارج در استان ها حرکتی ارزشمند در جهت تحقق عملی تحول در حوزه است./۹۵۰/پ202/ب1