مراقب جریان های انحرافی درون شیعی باشیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، گردهمایی روحانیون کاروان های عتبات عالیات از سوی دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری منطقه قم در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران برگزار شد.
حجت الاسلام سیدمهدی علیزاده موسوی رییس پژوهشکده حج و زیارت در این گردهمایی با بیان این که عراق در تحولات حوزه فکر شیعی اهمیت زیادی دارد، اظهار داشت: یکی از محققان غربی می نویسد بعد از انقلاب اسلامی علی رغم فعالیت های زیادی که برای صدور فکر شیعی صورت گرفت ولی دولت ها به راحتی مقابل آن قرار گرفتند.
وی افزود: او می گوید وقتی حکومت عراق عوض شود نگاه جدید در رستاخیز شیعه به وجود آمد و برای اولین بار یک دولت شیعی در عراق به وجود آمد که سابقه ای نداشت و به قدرت رسیدن یک دولت عرب شیعی برای اولین بار است و این وضعیت به مزاق بسیاری از کشورهای عربی خوش نیامد که اندیشه شیعی گسترش پیدا کند.
حجت الاسلام علیزاده موسوی عنوان کرد: عربستان با داعش از نظر فکری همسانی دارد و خطر دولت شیعی برای عربستان از داعش بیشتر است هرچند خود داعش نیز با عربستان تقابل دارد و به همین جهت کاری نبوده که آنها در این مدت با عراق نکرده باشند.
وی با اشاره به این که برخی مردم سؤال می کنند چرا ایران به عراق و سوریه کمک می کنند، یادآور شد: واقعیت این است که همه دولت های عربی دست به دست هم داده اند که جلوی اندیشه شیعی و گسترش آن را در کشورهای دیگر بگیرند، بنابراین با وجود این وضعیت حضور ایران در این دو کشور اهمیت بسیار زیادی دارد.
رییس پژوهشکده حج و زیارت یادآور شد: داعش در گذشته با نام دیگر فعالیت می کرد و آن قدر افراطی گری کردند که خود اهل تسنن نیز آنها را طرد کردند و این فاصله به همراه تثبیت شدن جایگاه آیت الله سیستانی و رهبر معظم انقلاب برای کشورهایی مثل عربستان ایجاد ترس می کند.
وی تصریح کرد: حتی در برخی کشورهای دیگر نیز مثل اندونزی این نگاه وجود دارد و آنها نیز با شیعه آشنایی پیدا کرده اند، امروز تمام تلاش ها این بود که فاصله بین اهل سنت و شیعه زیاد شود ولی با کارهایی که تکفیری ها کردند نگاه اهل سنت به شیعه تغییر کرده و مثبت شده است و ارتباطات بسیار نزدیک شده است.
حجت الاسلام علیزاده موسوی با تأکید بر این که نباید از نقش آیت الله سیستانی در این مسائل غافل بشویم، خاطرنشان کرد: مشکلی که در حوزه داعش در عراق وجود دارد تفکر داعش است که به شدت وجود دارد و در حال گسترش پیدا کردن است، هنگامی که وارد عقاید می شویم آشنایی کامل با آن نداریم.
وی عنوان داشت: برخی می گویند تفکر داعش یک تفکر سخیف و خشنی است که زودگذر است و از طرف دیگر اگر این مسأله وجود دارد این است که چرا جوانان و دختران زیادی از غرب به این جریان جذب می شوند، بنابراین تفکر داعش صرفا یک تفکر جهاد نکاح و سربریدن و انفجار نیست.
رییس پژوهشکده حج و زیارت تصریح کرد: امروز دشمن مجسم زیر خاکستر است ولی تفکر آن در حال رشد است، امروز عقاید داعش برگرفته از عقاید تکفیری ها و تفکرهای جدید از جمله سید قطب است؛ آنها برای عقاید خود مراحل گوناگونی در نظر گرفته اند که بسیار برای مردم جالب است.
وی با بیان این که نقش روحانیت در نشان دادن تفکر واقعی داعش در عراق بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: زائری که از عراق وارد ایران می شود در مشهد و قم و تهران برخورد خوبی صورت می گیرد بنابراین باید مراقب واگرایی هایی که صورت می گیرد باشیم.
حجت الاسلام علیزاده موسوی خاطرنشان کرد: شبکه های مجازی برای واگرایی میان عراق و ایران بسیار فعال هستند و روحانی است که قدرت موی رگی دارند و می توانند اهمیت رابطه عراق و ایران را گوشزد کنند، بنابراین یکی از مهمترین محورها برای زائرین بحث همگرایی فرهنگی است.
وی تأکید کرد: حتی در قضیه اربعین باید به گونه ای برخورد کنیم که موجب واگرایی نشود؛ بحث دیگر جریان های انحرافی درون شیعی است، امروز جریان احمد الحسن در بصره در حال فعالیت است.
رییس پژوهشکده حج و زیارت با بیان این که برخی مسائل به جدایی و پراکنده سازی جامعه شیعی در عراق رقم می زند، یادآور شد: نزدیک به 38 میلیون نفر جمعیت در عراق وجود دارد، در حوزه فرق و مذاهب انحرافی نیز جریان احمدالحسن بسیار فعال است و دوم اندیشه های سروش و مباحث قبض و بسط شریعت و سکولاریسم که در عراق در حال گسترش است.
وی تأکید کرد: همان ویژگی ها و حساسیت هایی که جامعه خودمان داریم باید نسبت به جامعه عراق نیز داشته باشیم؛ اگر نگران موجودیت خودمان هستیم و نمی خواهیم شیعه به ضعف کشیده شود باید کار کنیم و بهترین گزینه برای فعالیت در این عرصه روحانیون هستند./۱۳۳۰/پ۲۰۲/ج